餐廳: WOOBAR
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
誰說下午茶是女孩子的專利?學生時代,跟女朋友拍拖,最喜歡平平地一排甘脆朱古力兩份食,人大了,味道亦轉得喜歡有深度及層次,一般的牛奶朱古力已滿足不了,越來越愛上濃度較高的朱古力,正好近日位於圓方的 W Hotel 內的 Woobar,聯乘法國朱古力品牌 Valrhona,推出「朱古力迷狂熱告白」。由於是周末,有好幾款鹹點提供,仲要係任食,雖然收費有所不同,但個人覺得都值比多少少。 新鮮蔬果配鷹嘴豆泥(V) 先來一份清新爽脆的蔬果清清味蕾,準備迎接之後的朱古力。迷你松露本菇茶碗蒸(G)(V) 很有口式風情,但蛋漿似乎蒸得過火,吃起來有點結實。帶子他他配酸瓜及紫蘇醬油(S)(G) 鹹點中最喜歡的一個,帶子肉碎上,肉質嫩滑,配以酸瓜令人胃口大開。香辣吞拿魚他他配脆紫菜(F)(G)紫菜炸得香脆可口,連同辣辣地既吞拿魚他他一齊食,滋味無窮。香烤芥末洋蔥煙燻三文魚慕絲球(D)(F)(G) 煙燻味好出,外層酥脆,好啱送酒。迷你黑色漢堡香辣牛肉椰菜絲配香蒜蛋黃醬(D)(G) 再食埋迷你漢堡,其實都幾飽,但餡料層次分明,好味。甜點 總廚 Baptiste
誰說下午茶是女孩子的專利?

新鮮蔬果配鷹嘴豆泥(V)

先來一份清新爽脆的蔬果清清味蕾,準備迎接之後的朱古力。
迷你松露本菇茶碗蒸(G)(V)

很有口式風情,但蛋漿似乎蒸得過火,吃起來有點結實。
帶子他他配酸瓜及紫蘇醬油(S)(G)

香辣吞拿魚他他配脆紫菜(F)(G)

紫菜炸得香脆可口,連同辣辣地既吞拿魚他他一齊食,滋味無窮。
香烤芥末洋蔥煙燻三文魚慕絲球(D)(F)(G)

煙燻味好出,外層酥脆,好啱送酒。

迷你黑色漢堡香辣牛肉椰菜絲配香蒜蛋黃醬(D)(G)

再食埋迷你漢堡,其實都幾飽,但餡料層次分明,好味。
甜點

總廚 Baptiste Villefranque,選用了來自世界各地的朱古力,以甜、酸、苦、辣、鹹人生五味作為創作靈感,炮製出別具風味的甜點,並且建議濃淡味道交替品嚐,更能突顯朱古力的層次。
Guanaja 70%朱古力創作的黑朱古力牛角包配合黑莓

賣相真的有點似犀牛角,而且色澤深黝,入口甘甜酥化,內裡加入了黑莓醬,帶來微酸的感覺。
Andoa 70% 秘魯有機朱古力藍莓撻

自從喜歡上朱古力後,由年輕時的牛奶朱古力,逐漸愛上了味道更純的dark chcoclate,70%已不算是一回事,但配上了藍莓,卻是更多了一分有層次的甜美。
Caraibe 66% 黑朱古力軟心蛋糕配椰汁西米

可說是黑白配,但卻沒有違和感。
Manjari 64% 黑朱古力醬配新鮮芒果

出色而大膽的組合,芒果有點酸,反而令黑朱古力更易入口,正。

Bahibe 46% 牛奶朱古力香橙海鹽瑪德蓮蛋糕

朱古力海鹽味道突出,中間滲有香橙的芬芳,不錯。

Jivara 40% 牛奶朱古力傳統法式費南雪

一口一件啱啱好,最啱怕朱古力濃度較高的朋友。

Tanariva 33% 牛奶朱古力蘋果肉桂撻

以牛奶朱古力作主調,配以清新的蘋果,與及淡淡的肉桂,平衡感處理得相當好。
Ivoire 35% 白朱古力及士多啤梨黑椒泡芙

很有趣的口感,外脆內軟,中間是綿滑的草莓忌廉,有點清新的感覺。
Opalys 33% 白朱古力雲呢拿慕絲及新鮮紅桑子

幼滑的慕絲,散發淡淡的雲呢拿芳香,加上紅桑子的微酸,拿捏得相當好。

Yuzu Inspiration 柚子芝士蛋糕

幼滑如絲如綿,放上了入口即溶的橘果珠珠,味覺清新。
原味及朱古力鬆餅

Clotted Cream、果醬及Manjari 64% 黑古力醬

用回傳統的Clotted Cream或者過於單調,塗上Manjari 64%黑朱古力,在鬆化的質感中,多了一份甘甜。
另外可加$48額外享用朱古力無酒精雞尾酒,但以朱古力、香蕉、雲呢拿及焦糖爆谷組合,對於 on diet 的朋友而言,真係好邪惡。
或者另加$78額外享用 Nuts About Chocolate朱古力雞尾酒一杯,色澤是亮麗的粉紅色,由草莓、Vodka及朱古力調教,不妨一試啊!
最後每位享用下午茶的客人更可獲贈一盒,內含六款不同口味的 Valrhona 「頂級產地」朱古力禮盒

P.S : 星期一至星期五(3:00pm~5:30pm )假期除外兩位$488 + 10%,週末及假期則可無限添食滋味鹹點及兩杯汽酒每兩位$638 + 10%

2019-10-08 1641 瀏覽
人生就像朱古力,苦中有甜、甜中有苦;近日除了令人氣憤的新聞,也有加拿大好友平安回港的好消息。近期比較安全的約會地點是酒店餐廳,起碼不會因商場決定而關門;而今晚與大家分享的是 W 酒店與法國朱古力品牌 Valrhona 聯手推出的「朱古力迷狂熱告白」下午茶~ 甜魔媽媽是9月尾的週末到訪,地點是在 W 酒店6樓的 WooBar,雖然已經到訪很多次,每次還是會為型格的環境所傾倒!下午茶有兩個版本,週一至週五(假期除外)兩位$488+,週末及假期則可享無限添吃的滋味鹹點,及兩杯汽酒,每兩位$638,個人認為週末版更加抵食。雖然以 Valrhona 優質朱古力製作的甜點才是下午茶的主角,不過一進場很難不被繽紛豐的鹹點 buffet 所吸引住!建議可由新鮮蔬果配鷹嘴豆泥,以及迷你松露本菇茶碗蒸開始,這兩款也是為素食者而設的美點,健康又有益,不妨多吃!接著是一系列海鮮美點,首先品嚐帶子他他配酸瓜及紫蘇醬油,鮮美的帶子實在讓人難以抗拒;還有香辣吞拿魚他他配脆紫菜、香烤芥末洋蔥煙燻三文魚碎慕絲球,全部都富有口感又醒胃,配上汽酒更是滋味,讓人忍不住再三 encore! 最後也非常推介香辣牛肉椰菜絲迷你黑色

最後也非常推介香辣牛肉椰菜絲迷你黑色漢堡配香蒜蛋黃醬,微辣的牛肉、清爽的酸瓜,再配上可口的香蒜蛋黃醬,一件是絕對不夠喉的,大食的牛魔王吃上一打也不成問題!是的,以上美點都是自由享用,根本就是嘆下午茶送自助餐嘛!

但別吃太飽,因為擁有主角光環的朱古力甜點才剛上檯!來自法國的糕點總廚 Baptiste Villefranque 特別以人生五味 – 甜、酸、苦、辣、鹹為靈感,創作出10款精緻甜點,包括:用 Guanaja 70% 朱古力所創作的黑朱古力牛角包配黑莓,以來自秘魯的有機黑朱古力所打造的 Andoa 70% 有機黑朱古力藍莓撻,Caraibe 66% 黑朱古力軟心蛋糕配椰汁西米。
還有 Manjari 64% 黑朱古力醬配新鮮芒果、Bahibe 46% 牛奶朱古力香橙海鹽瑪德蓮蛋糕、Jivara 40% 牛奶朱古力的傳統法式費南雪、Tanariva 33% 牛奶朱古力蘋果玉桂撻,Ivoire 35% 白朱古力及士多啤梨黑椒泡芺,Opalys 33% 白朱古力雲呢嗱慕絲及新鮮紅桑子,以及 Yuzu Inspiration 柚子芝士蛋糕,每一款都精緻如藝術品,味道又出色,朱古力迷必試!
下午茶也附上新鮮熱暖的原味及朱古力味鬆餅,後者除了塗上 clotted cream 及果醬,也可以配搭 Manjari 64% 黑朱古力醬享用,美味加倍!
除了汽酒,食客也可加$48 額外享用朱古力無酒精雞尾酒,或+$78 額外享用朱古力雞尾酒一杯,兩款都好看又好喝;最後每位享用下午茶的客人更可獲贈 Valrhona「頂級產地」朱古力禮盒,內含6款獨一無二的頂級產地系列朱古力,又食又拎更加開心!
下午茶供應期至10月31日,禮品則是先到先得,送完即止。今時今日生活在香港真的很累,大家也趁機去調節一下身心吧~
2019-09-28
2019-10-08 1454 瀏覽
難得朋友平日有假期 即刻拉佢去W WooBar 嘆個靚high tea先啦,禁啱呢期係做緊朱古力主題 啱晒我地兩個chocoholic ~ 下午茶set包咗每人一杯飲品,我哋叫咗一杯W Signature 同 Hibiscus Tea. 前者淡淡荔枝玫瑰清香,後者酸酸甜甜,兩隻都剛好可以配搭到朱古力的苦甜味。上枱嘅tea set 每種甜品都有兩件 加上一原味同一朱古力味嘅scones,我地食完scones再按照餐牌順序食甜點,再苦到甜 個人比較中意食頭幾款的甜品 (我係黑朱古力fans~~)每個tea set 每人再送多一排朱古力比我地,正正就係用黎整呢個tea set 的朱古力!Surprise! 加上W 環境舒服 地點算方便,的確是值得黎high tea 的地方👍🏻

下午茶
識我的朋友, 大概也知道我是少吃零食, 但就偏愛朱古力, 尤其黑朱古力! 今次去到W Hotel享用WOOBAR「朱古力迷狂熱告白」下午茶, 10款由33%至70%可可濃度的法國朱古力Valrhona甜點是色香味俱全. 10 款朱古力甜品, 每款均加入香料及生果, 使味道層次提升, 而到底該先吃那款呢? 大廚教路, 高濃度與低濃度的間隔著吃, 味道更為突出. 那麼我就先選Guanaja 70%黑朱古力牛角包配黑莓, 造型十分有趣, 像動物的爪.  牛角包夠鬆化, 朱古力的苦味與香甜的黑莓形成強烈對比. Opalys 33%白朱古力雲呢嗱慕絲及新鮮紅桑子, 十分香滑的慕絲帶著淡淡呍呢拿香, 配上桑子的清酸, 好開胃. 10款之中, 我最喜歡Andoa 70%有機朱古力藍莓撻, 整件撻是軟軟的朱古力, 入口即溶, 就是吃起來有種心也溶化的感覺. 帶點驚喜的是Ivoire 35%白朱古力及士多啤梨黑椒泡芙, 很讚的是外脆內軟, 夾著柔滑士多啤梨忌廉, 吃來一點也不膩. Caraibe 66%黑朱古力軟心蛋糕配椰汁西米, 66%的朱古力不甜也不苦, 質感柔滑, 一匙盛起椰汁西米與朱古力軟心
Caraibe 66%黑朱古力軟心蛋糕配椰汁西米, 66%的朱古力不甜也不苦, 質感柔滑, 一匙盛起椰汁西米與朱古力軟心, 層次感豐富.
Bahibe 46% 牛奶朱古力香橙海鹽瑪德蓮蛋糕, 海鹽味搶先攻陷味蕾, 接著是散發著淡淡橙味的朱古力, 不過蛋糕的牛油香依然能清晰嚐到, 所以絕不能看少這件外表單純的甜點.  旁邊是青蘋果造型的Tanariva 33%牛奶朱古力蘋果玉桂撻予人清新感覺, 因蘋果及玉桂的香氣屬清淡.
既不是慕絲亦不是蛋糕, 這杯Manjari 64%黑朱古力醬配新鮮芒果及日式七味粉該算是較罕見, 而配搭亦新穎.  原來這款黑朱古力的特別之處是果酸味濃, 因此與芒果就特別夾, 然而七味粉未算突出.
這件小巧可愛的是Yuzu inspiration調溫朱古力, 絲絨般的外層, 再配橘果珠珠, 入口即溶. 味道清新.
最後吃了Jivara 40% 牛奶朱古力傳統法式費南雪, 真的十分飽.
還有啊~ 下午茶不會少了鬆餅啦, 有原味及朱古力味, 配上clotted cream, 美味!
而每位享用下午茶的更可獲贈一盒6粒的Valrhona「頂級產地」朱古力禮盒.
若想同時吃甜又吃咸點, 週六、日及公眾假期就可享「雙重甜蜜喜悅」兩位用下午茶套餐$638+10%, 還包括氣酒兩杯.
想為這頓下午茶再多添朱古力, 不妨試試$48的特調品可可狂熱, 的確是肥仔系列, 皆因以朱古力、香蕉及雲呢嗱打造而成, 再有焦糖爆谷在杯內, 想不飽也是難事!
朋友則來一杯 Nuts About Chocolate, 由士多啤梨乳酪、Vodka 等調成, 也不錯啊~
而週一至週五, 3PM-5:30PM則有兩位用的WOOBAR「朱古力迷狂熱告白」下午茶品味之旅$488+10%.
2019-10-05
  • 朱古力迷狂熱告白下午茶
2019-10-06 824 瀏覽
今天再來令人開心的朱古力下午茶分享!希望在這些難過的日子中帶給大家苦中一點甜吧! 說的正是W Hong Kong內的WOOBAR,正與法國殿堂級朱古力品牌Valrhona,攜手合作推出朱古力迷狂熱告白下午茶,更破天荒以10款不同口味的朱古力打造出全甜點下午茶! 下午茶由來自法國的靚仔糕點總廚Baptiste Villefranque,費盡心思炮製出10款五味紛陳精美的朱古力甜點! 而午茶套餐在週一至週五於下午3時至5時30分供應收費為$488/2位,由即日至10月31日期間供應。 另外如喜歡吃鹹點的您那必要於週六、週日及公眾假期到來品嚐雙重甜蜜喜悅下午茶套餐了!皆因這些日子更會有無限添吃鹹點供應,收費亦只是$638/2位(包括兩杯汽酒) ,根本和吃下午茶自助餐無異。 任食鹹點有的式的香辣牛肉椰菜絲迷你黑色漢堡配香蒜蛋黃醬、鮮味十足的帶子他他配酸瓜、清爽的紫蘇醬油鮮蔬果配鷹嘴豆泥、惹味非常的香辣吞拿魚他他配脆紫菜、充滿日式風情的迷你松露本菇茶碗蒸、及香口的香烤芥末洋蔥煙燻三文魚碎慕絲球等多款選擇。 週六到訪的我更可享受汽泡酒給我那份寫

週六到訪的我更可享受汽泡酒給我那份寫意的味道!!

那先來一轉鹹點放題吧!那麼多款中我最喜歡香辣吞拿魚他他配脆紫菜,脆卜卜的紫菜已夠香口,新鮮的吞拿魚他他帶微辣香口惹味到不行喔!

下午茶會跟上熱暖的原味及朱古力味鬆餅,配份量激多的Clotted Cream和果醬同上,喜歡的也可用Manjari 64%黑朱古力醬來品嚐

到矚目的10款甜點登場!甜品架上放有用上Guanaja 70% 朱古力炮製的黑朱古力牛角包配黑莓,賣相夠型格的牛角包鬆香可口,配上黑朱古力魅力沒法擋!

這杯則用上Manjari 64% 黑朱古力醬配新鮮芒果, 黑朱古力醬吃下口感輕柔不甜膩,配合新鮮甜美的芒果絕配耶!

Yuzu Inspiration柚子芝士蛋糕味道酸微微的,在各式朱古力的濃香中發放一絲清新香氣。

這款用Opalys 33%炮製的白朱古力雲呢嗱慕絲入口甜美可人,太討我歡心了皆因我是白朱古力的粉絲喔!聰明地配合酸味的紅桑子令整件事也完滿不已!

看似泰式甜點的其實是黑朱古力軟心蛋糕配椰汁西米,用上Caraibe 66%製作黑朱古力軟心,加上香甜椰汁西米又十分匹配喎!

Tanariva 33%牛奶朱古力蘋果玉桂撻則不是我杯茶了!從來不太愛玉桂味的我不評了!

還有我也歡喜的秘魯的有機黑朱古力藍莓撻,以有機Andoa 70%黑朱古力炮製,配新鮮清甜的藍莓十分好吃。

最後還有香鬆的Bahibe 46%牛奶朱古力香橙海鹽瑪德蓮蛋糕、層次感豐富的Ivoire 35% 白朱古力及士多啤梨黑椒泡芺、及可口的Jivara 40% 牛奶朱古力的傳統法式費南雪,相信足以滿足甜牙齒的慾望了$!!

喝罷氣泡酒還未夠滿足可另加$48享用朱古力無酒精雞尾酒*可可狂熱*,以朱古力、香蕉及雲呢嗱混合而成,再加上的爆谷作點綴好幼滑香甜但亦十分邪惡呢!

如喜好杯中物的更可加$78享用朱古力雞尾酒*果然夠朱*,一杯以朱古力、伏特加、百利甜酒及士多啤梨混製而成的粉紅果然夠朱,酒味挺濃跟賣相相比可謂是魔鬼天使混合體!

而每位享用下午茶的客人更可獲贈Valrhona頂級產地朱古力禮盒乙份,內含6款獨一無二的頂級產地系列朱古力,我又可以帶回家跟車爸爸分享甜蜜一刻了!
2019-09-28
下午茶
【W Hong Kong Woo Bar】 Hotel's Lounge is currently doing a 🇫🇷 French Valrhona Themed Chocolate Afternoon Tea Set this period until 31st Oct.. . The Weekday Set is HKD $488 for 2 Persons but this special round it is all Sweet Dessert pastries only Mon to Friday, but during Weekend the set becomes upgraded to $638 for Two, and includes unlimited Savory Canapés & also 2 extra glasses of Sparkling Wines on top of the Tea or Chocolate drinks ~! I did the Weekday Set which was great, but in hindsight the Weekend set can almost be a Brunch meal too with loved ones 🤔😋
2019-08-16 1682 瀏覽
當晚一行6個女生來這裡聚會,還未吃晚餐的小編就要了一份三明治(有兩大件,配薯條,餡料豐富)。同時友人們也想吃點小東西,就要了兩份甜品,全部都很美味很出色,因此希望下次能來這裡嚐嚐下午茶。飲品方面就較為遜色,由其是圖中那兩杯高杯的cocktails,味道不太討好,所以其後就點了支白酒和香檳。整晚裡的氣氛是不錯,客人都很多,特別是外國人。只是有一點,就是音樂不太動聽,希望可以聽到一些較新潮的音樂。

2019-07-31 1505 瀏覽
幫朋友慶祝生日❤入到woobar入面都算幾開揚,樓底夠高可惜我地個位睇唔到海景我地見後面個枱無人,問下可唔可以轉,但係waitress話要三個人先可以坐😔其實d deco幾靚,應該襯人少時影下到發現既時候已經好多人岩岩轉左新menu食物都幾特別,我地一致認為咸點更加出色特別係蟹肉同牛肉個兩款不過有款芝士紅菜頭就麻麻地甜點正正常常無咩驚喜可以讚下既係唔漏👍🏻話明慶祝生日為朋友準備左birthday surprise但連我自己都唔知道幾時會送上黎一度以為職員唔記得左搞到人地成程都好緊張好彩佢無問幾時先上個birthday dessert唔係就無左驚喜😆整體黎講食物都ok環境好舒服👍🏻
幫朋友慶祝生日❤
入到woobar入面都算幾開揚,樓底夠高
可惜我地個位睇唔到海景
其實d deco幾靚,應該襯人少時影下
到發現既時候已經好多人

岩岩轉左新menu
食物都幾特別,我地一致認為咸點更加出色
特別係蟹肉同牛肉個兩款

唔係就無左驚喜😆

整體黎講食物都ok
環境好舒服👍🏻
2019-06-28 1845 瀏覽
下午茶以彩色為主題,好靚。就算是鹹點也有七彩的顏色,像甜品一樣賣相,用料矜貴有黑松露、鵝肝、帶子、龍蝦等,唔只睇得仲好好味添。推介奶綠色的帶子他他配柚子牛油果忌廉配新鮮嫩滑的帶子,牛油果忌廉配上了酸甜的柚子汁,用作開胃。龍蝦泡芙配三文魚子泡芙輕盈簡單,本來以為是甜品,食落原來有龍蝦,輕輕的泡芙配新鮮龍蝦 肉及三文魚子的鮮味。餐廳坐位看到海景,價錢也吸引,下午茶星期一至五$488/2位,我是平日光顧,客人小一點,walk-in 也有海景位。

龍蝦泡芙配三文魚子

Tea  for  2
Tea  for  2
2019-06-27 1420 瀏覽
記得呢一餐係同一個好耐無見既朋友食既,因為我地都想揾個舒服小小既地方去坐,可以慢慢傾耐D,所以我地就揀左去酒店食所謂既港女tea上網一早睇左價錢係500蚊左右,驚喜既係原來佢會送2杯chandon香檳,咁其實計番個價錢,搵間好少少既bar chill下都係番度啦,所以我覺得呢度性價比係高既!主角出場啦,呢個massive既tea set。之前我都有係第二度食過呢d tea set,但個感覺都無呢個咁大型。呢段時間,WOOBAR既 tea set做緊既主題係顏色先決,所以你見到佢成個set每樣野食都有唔同既顏色主題,真係未食已經大飽眼福。佢tea set既甜點同咸點係一樣多既,因為我地都未食飯,特登留肚食呢個,所以就食左咸點先。每一件都整得好靚,食既時候不禁心情好好咸點入面,比較深印象既係一個龍蝦三文魚既puff同埋橙色個個pulled beef mini burger,其他我就唔劇透了,哈哈。食完 Savory 個 part 我同朋友已經飽飽地,所以決定抖一陣先再戰甜品,飲下champagne傾下計先。抖左陣食甜點,原來呢度甜點更出色,不過掛住傾計無一件件影相。覺得最特別係藍色富士山

抖左陣食甜點,原來呢度甜點更出色,不過掛住傾計無一件件影相。覺得最特別係藍色富士山形狀既甜品,初初見到粉藍色,我地都以為會係d古怪既味,但原來佢係藍莓加黑朱古力!另外有個蜜糖mousse都幾好食。

最後我地係完全食唔哂,個scone係無郁過(其實我係好鐘意食scone架 嗚呀~~)
  • TEA SET
2019-05-31 1783 瀏覽
今日好開心被邀請參加由美國加州士多啤梨協會舉辦既媒體交流會!送上士多啤梨同杯鮮窄士多啤梨既飲品;一開始以為係普通既士多啤梨汁,點知飲落同我想像中既好大對比。佢冇乜甜味,因為真係鮮窄冇加糖,但反而令成杯野飲更加清新同fruity👍🏻士多啤梨形既朱古力mousse cake🍓 睇個表外已經屈左機😈 試幻想下出奇蛋入面唔係玩具,而係一浸士多啤梨味既soft mousse,成件事係咪好creamy😇?完全感受到啲士多啤梨有幾新鮮同清新🤤 粒粒都鮮味十足😚士多啤梨味既朱古力🍓🍫 當然,離唔開係士多啤梨既形狀啦haha! 但佢閃令令既外貌真係令我忍唔到!毫不留情咁一啖食左佢。爆芯架原來!等等,入面既係士多啤梨溶黎架!好好味!最後奉上既就係鮮肉士多啤梨mousse cup,其實只係比我encore 多次第一道既感覺,但分別在於佢係上而鋪上一層新鮮既加洲士多啤梨,陣「鮮」出哂黎😋好味又有益❤

2019-04-29
用餐優惠
試食活動
2019-04-25 1990 瀏覽
上次喺W hotel食buffet已經見到Woobar,環境高尚,有別於一般酒吧,加上有background music,氣氛唔錯,已經想坐低飲杯嘢。趁住平日放假,Happy Friday當然要Happy Hour啦。Woo Hour 係星期一至五,17:00-19:00,做緊buy one get one (per guest)。今日我地坐左側邊嘅窗口位,好靜,可以傾下計,聽下音樂。我地先揀左2杯Sauvignon Blanc $150,其實都係侍應介紹我地嘅,都算易入口。之後再點左個Spaghetti Carbonara $185黎share,呢個意粉都等左好耐先上。最欣賞係侍應嘅服務態度,其實我地都冇追過order,只係侍應行埋黎同我地解釋,再refill snack。近窗就有個好處,望住個咸蛋黃日落🌄,再加埋熱辣辣嘅意粉,濃濃嘅芝士味,配上磨菇,煙肉碎,火箭菜,美酒佳餚,成個人放鬆哂,relax~

$200 (其他)
2019-04-12 1675 瀏覽
到高檔次high tea, 自然會有期望!結果是失望!整個tea set, 鹹甜食品比例差不多1:1, 賣相不過不失,没有驚喜。環境很適合談天,但對望座位較遠,沙發舒適都冇用,反而坐隔離先傾到計。有兩款鹹食較出色的:其中一款是帶子,很鮮甜!另一款是牛柳,新鮮嫩囗!另有一款就真係唔識欣賞,上面是啫喱,下面是雞肝蓉,口感怪,味道仲怪,似榴槤味!咁不如食榴槤!至於甜食,款款都偏甜,除了甜,唔會覺得有幾好食!至少有三款甜食都是用餅作底,欠缺新鮮感。連一柸咖啡的沖調都見唔到有誠意!失望

至於甜食,款款都偏甜,除了甜,唔會覺得有幾好食!
至少有三款甜食都是用餅作底,欠缺新鮮感。

連一柸咖啡的沖調都見唔到有誠意!失望

2019-03-10 1625 瀏覽
今日同同事farewell,我地簡左呢間woo bar食下午茶,今次係我第一次係香港食呢種好多甜食咸食既下午茶,之前係外國或香港都只係食件cake飲杯茶就搞掂!我都諗住點都要試一試呢種下午茶架啦,但係試左今次之後我就覺得我唔會再食呢種下午茶😂😂我覺得呢種下午茶只係比人打下卡,同朋友傾下計,而食物多數係甜品,我麻麻,我寧願去番飲咖啡 哈哈🙈🙈不過,唔岩我都唔代表呢間下午茶唔好食既,我覺得都唔錯,只係形式唔岩我。
2019-03-03 1486 瀏覽
兩位美女的行程皆十分緊密,必須提早跟她們預約,哈哈!大約晚上八時多到達Woobar,幸運地不用等多久就立馬入座,可惜我們坐於室內劃分出的空間,窗外只望到圓方商場頂層的餐廳。我們的食量不太大,只點了Nachos及薯條各一客,以及一jar Teeling’s Punch (四人份)。餐牌上並沒有薯條,個人認為其價錢稍貴又不太出眾,只是普通炸薯條。室內音樂不太嘈吵,說著說著,時間就過去了⋯⋯經過一晚的深度談天說地,感覺與女友人的關係更進一步⋯⋯<3
兩位美女的行程皆十分緊密,必須提早跟她們預約,哈哈!

2019-03-01