🙆🏽‍♀️鰻魚大阪燒$68🔥鰻魚夠厚肉滿滿魚油香口感豐富🐠配合埋大阪燒大量椰菜口感清新🫢🙆🏽‍♀️蟹膏蟹肉炒麵$62啖啖蟹膏蟹肉超足料🍝超邪惡之選🤤🙆🏽‍♀️尋香雞(原隻)$198🐥香脆肉嫩,雞皮約溥身右 乜肥膏🙈勁Juice 多汁,捻呿全無抗生素激素認證👍🏻好食得來、仲要喺健康之選✊🙆🏽‍♀️芝士雞蛋焗大啡菇沙律菜$40外層芝士皮加雞旦配合厚厚嘅大啡菇🍄菇味十足蛋味香濃,可以一試🫶🏻份量十足🤭物價錢非常親民😆好啱我口味💋要再encore💜💜
🙆🏽‍♀️鰻魚大阪燒$68🔥
鰻魚夠厚肉滿滿魚油香口感豐富🐠
配合埋大阪燒大量椰菜口感清新🫢
🙆🏽‍♀️蟹膏蟹肉炒麵$62
啖啖蟹膏蟹肉超足料🍝
超邪惡之選🤤
🙆🏽‍♀️尋香雞(原隻)$198🐥
香脆肉嫩,雞皮約溥身右 乜肥膏🙈
勁Juice 多汁,捻呿全無抗生素激素認證👍🏻
好食得來、仲要喺健康之選✊
🙆🏽‍♀️芝士雞蛋焗大啡菇沙律菜$40
外層芝士皮加雞旦配合厚厚嘅大啡菇🍄
菇味十足蛋味香濃,可以一試🫶🏻
份量十足🤭物價錢非常親民😆
好啱我口味💋要再encore💜💜
尋香雞
2022-12-20
尋香雞
2022-12-02 126 瀏覽
<讚👍🏻>九龍城不嬲都好多泰國菜,但今次發現左一間平靚正日式店🤩 店舖裝修簡約,黃色門面幾搶眼,入面有一張bar長枱同一個大枱,係可以堂食或外賣!仲有好多附近既學生哥光顧添!.🥣鰻魚大阪燒🥣:💰$60小編最中意食既鰻魚緊係要叫喇🤩一碟有成半條鰻魚係個面呀!鰻魚都有肉感咬下,好多大阪燒醬汁,酸酸甜甜,成塊大阪燒都好香蛋味,幾煙韌,餡料仲有足料椰菜絲,整體唔會好厚好乾。食食下原來都幾飽肚🤣🥣大阪王將炸餃子🥣:💰$30一盤餃子有6隻,大阪王將餃子真係名符其實好食👍🏽 炸到外脆內又多餡,如果係屋企自己炸就好麻煩…所以聰明既小編就緊係係店買黎食喇🤪🥣忌廉蟹肉薯餅🥣:💰$28忌廉蟹肉薯餅有3件,每粒都係肥啫啫,一啖咬落去,就爆晒餡出黎😱仲要炸得外脆內creamy🫣好滿足呀。.好味程度:⭐⭐⭐⭐️抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐💸人均消費:$60另收加1️⃣服務費:❌再食 ENCORE:✅
<讚👍🏻>

九龍城不嬲都好多泰國菜,但今次發現左一間平靚正日式店🤩
🥣鰻魚大阪燒🥣:💰$60

環境指數:⭐⭐⭐⭐

💸人均消費:$60
另收加1️⃣服務費:❌
再食 ENCORE:✅
【御阪神】經開九龍城見到有間新開嘅日式外賣專門店店面用咗黃白色做裝修行簡約風為主💛🤍@yayhanshin 雖然唔係話好大間但都有少量位置比我坐低食番個lunch🤤.🍴蟹肉蟹膏飯 - 💰60面頭舖滿蟹肉有小小蘿蔔做點綴,撥開小小發現超多蟹膏,超驚喜🌟飯係選用咗珍珠米,真係食每一啖都可以包住蟹肉蟹膏,仲食到落咗d蛋黃醬mix埋一齊,份量超多超足料!味道超夾,creamy又美味🦀🍴唐揚炸雞 6 件 - 💰30暖笠笠嘅唐揚炸雞,唔會好細粒,面頭好多蛋黃醬同炸雞超夾🥚脆皮鹹鹹香香,外脆內軟,雞肉多汁嫩滑,充滿住日式風味,就算擺耐咗都keep到個口感仲係好好食🐣🍴一口芝士 6 件 - 💰28金黃色嘅一口芝士炸到面層非常香脆,一口一啖啱啱好🤩微微一咬入面嘅流心芝士已經爆曬出黎,芝士非常香濃幼滑,超級過癮食唔停🧀.整體感覺超級唔錯,價錢非常親民🥳見到都有學生專登走過黎食🌞味道豐富一流超出想像👍🏻出餐速度超級快,攞走食或者堂食都得一邊打卡之餘仲可以同朋友坐低吹下水🤪.味道:❤️❤️❤️❤️價錢:❤️❤️❤️環境:❤️❤️❤️❤️📍地址:九龍城獅子石道84號地舖☎️電話:61778283💸人均消費:$51-100.@yayha
【御阪神】
經開九龍城見到有間新開嘅日式外賣專門店
店面用咗黃白色做裝修行簡約風為主💛🤍
@yayhanshin 雖然唔係話好大間
但都有少量位置比我坐低食番個lunch🤤
🍴蟹肉蟹膏飯 - 💰60

🍴唐揚炸雞 6 件 - 💰30

🍴一口芝士 6 件 - 💰28
整體感覺超級唔錯,價錢非常親民🥳
見到都有學生專登走過黎食🌞
味道豐富一流超出想像👍🏻
出餐速度超級快,攞走食或者堂食都得
一邊打卡之餘仲可以同朋友坐低吹下水🤪

#香港美食指南 #美食分享
#yayhanshin #御阪神 #日本菜
#日式 #日式外賣專門店 #大阪燒
#蟹膏蟹肉飯 #蛋蓋丼飯 #關西炒麵
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #hkfoodie #foodiehk #hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily
唐揚炸雞 6 件
一口芝士 6 件
唐揚炸雞 6 件
一口芝士 6 件
╹ 御阪神 - 九龍城 Kowloon City ╹#tori九龍城ʅ今次試吓喺九龍城嘅日式便當外賣店~ @yayhanshin 🇯🇵佢有超多選擇啊!日式關西炒麵、蛋包飯、大阪燒、多類阪神丼⋯⋯仲有多款日式小食!🤤太多選擇花多眼亂😂我都諗咗一陣應該食咩好💬最後選擇咗:ʅ🦀蟹肉蟹膏飯 ($68) (8/10分)賣相非常吸引!😍面頭鋪上咗海量嘅蟹肉🦀🌊蟹肉嘅下一層就係蟹膏 份量比得好足~每一啖珍珠米飯都包保食到蟹肉蟹膏🍚一讚佢嘅醃漬酸瓜 酸味味食好清爽 蟹飯嘅口感更豐富呀🥒🥔忌廉蟹肉薯餅 ($32) (8/10分)薯餅帶返屋企仍保持到非常香脆!🥔口感外脆內軟 入面嘅質感好似較流質嘅薯蓉/忌廉湯咁🫕咬第一啖忌廉香味就撲鼻而嚟~🤤蟹肉就比較細碎 如果份量多啲就好啦😜🍗唐揚炸雞 ($34) (7/10分)雞粒炸得金黃香脆 仲比咗好多蛋黃沙律醬~食完真係勁飽啊🤰🏻ʅvewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽(4/5)ʅ📍御阪神九龍城獅子石道84號地舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcaf
╹ 御阪神 - 九龍城 Kowloon City ╹
#tori九龍城
太多選擇花多眼亂😂我都諗咗一陣應該食咩好💬最後選擇咗:
ʅ
🦀蟹肉蟹膏飯 ($68) (8/10分)
賣相非常吸引!😍面頭鋪上咗海量嘅蟹肉🦀🌊
蟹肉嘅下一層就係蟹膏 份量比得好足~
每一啖珍珠米飯都包保食到蟹肉蟹膏🍚
一讚佢嘅醃漬酸瓜 酸味味食好清爽 蟹飯嘅口感更豐富呀🥒

🥔忌廉蟹肉薯餅 ($32) (8/10分)
薯餅帶返屋企仍保持到非常香脆!🥔
口感外脆內軟 入面嘅質感好似較流質嘅薯蓉/忌廉湯咁🫕
咬第一啖忌廉香味就撲鼻而嚟~🤤
蟹肉就比較細碎 如果份量多啲就好啦😜

🍗唐揚炸雞 ($34) (7/10分)
雞粒炸得金黃香脆 仲比咗好多蛋黃沙律醬~
食完真係勁飽啊🤰🏻
ʅ
vewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽(4/5)
📍御阪神
九龍城獅子石道84號地舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #咖啡 #cafehk #九龍美食 #御阪神 #日式外賣專門店 #日式 #大阪燒 #蟹膏蟹肉飯 #蛋蓋丼飯 #關西炒麵
2022-11-29 15 瀏覽
日台式的街頭小吃店 還原度偏高在回家鄉前 適合來這邊先懷念明太子章魚大阪燒記得在大阪吃到的大阪燒 也是裏頭有不少章魚配上明太子在大阪燒的表面 淋上醬汁木魚質感很軟身 有野菜減低整體的膩感熱乎乎的 就是最好吃的狀態還原度很高香芋丸軟軟糯糯的質感 像麻糬的有香香的芋頭味 外表脆脆的像台式街頭小吃的 每顆都飽滿的出現在我布前讓我每口都停不下口忌廉薯餅剛剛好的尺寸 外表像吉列豬扒的有酥鬆的外皮 包裏著流心的忌廉餡奶香味的 有偏甜口剛炸好的吃下 有像日本的可樂餅.
日台式的街頭小吃店 還原度偏高

有酥鬆的外皮 包裏著流心的忌廉餡
奶香味的 有偏甜口
剛炸好的吃下 有像日本的可樂餅

2022-11-29 16 瀏覽
今晚買外賣番屋企食,九龍城獅子石道Yay Yay餐廳可以外賣可以堂食, 不過都係用外賣碗碟~有招牌無激素尋香雞, 又有簡單日式外賣便當飯菜我喜歡~仲有各類小食esp 有大阪燒, 少見呢~~-燒汁牛肉飯燒汁肥牛即叫即落鐵板燒,送上黎時聞得出燒得惹味香口,仲有好多椰菜同紅蘿蔔絲--明太子章魚大阪燒上高鋪滿明太子醬,食落有DD微辣章魚咬落爽口份量多餅底好多椰菜~-套餐小食揀左麻醬波菜波菜本身已經好甜稍嫌麻醬落得太多cover 左波菜個味
今晚買外賣番屋企食,
九龍城獅子石道Yay Yay
餐廳可以外賣可以堂食, 不過都係用外賣碗碟~
有招牌無激素尋香雞, 又有簡單日式外賣便當飯菜我喜歡~
仲有各類小食esp 有大阪燒, 少見呢~~
燒汁牛肉飯
燒汁肥牛即叫即落鐵板燒,送上黎時聞得出燒得惹味香口,
仲有好多椰菜同紅蘿蔔絲
明太子章魚大阪燒
上高鋪滿明太子醬,食落有DD微辣
章魚咬落爽口份量多
餅底好多椰菜~
套餐小食揀左麻醬波菜
波菜本身已經好甜
稍嫌麻醬落得太多cover 左波菜個味
2022-11-26 22 瀏覽
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍Yay! 尋香雞 (九龍城)地址: 九龍城獅子石道84號地舖營業時間:極少會去九龍城既小編 今日就深入呢個九龍城寨到探索下🤣呢個地方一直比我既印象就只有好多好多好多間泰國餐廳🍴🇹🇭好多賣泰國食品/香料既小店舖🏗️我係完全無諗過係呢區入面 竟然有間臥虎藏龍嘅日式小店😋如果有留意小編既IG 大家都應該知道我係個鰻魚狂粉😍🐟🐠去謝日本餐廳都必定要嗌返條鰻魚先至會滿足,所以一睹佢既Menu,諗都唔諗就揀左鰻魚飯❤️ 🔸日式鰻魚飯 $65個飯好快就黎到我面前,飯面鋪上半條鰻魚,而魚上面都灑左啲紫菜碎,再淋上濃濃既鰻魚汁,配菜有椰菜絲,洋蔥絲,甘荀絲,成個飯一啲都唔單調,值得一讚👍🏼推介指數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🔸大阪王將炸餃子🥟6隻 $30呢個餃子🥟好出色 真心驚艷左我🤣原本叫呢個餃子係因為驚個飯唔夠塞飽我呢個大胃王而嗌的,但佢一上枱,超級香🤤煎到金黃酥脆,但又唔會好油膩,十分乾身,一咬落去爆汁 勁Juicy!熱辣辣 即使黎到之後小編掛住影相等左好耐先食,都仲好熱好卜卜脆 唔會擺耐左而淋曬🫣認真的 呢個必叫!!推介指數⭐⭐⭐⭐⭐️食物質素😋😋😋
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

📍Yay! 尋香雞 (九龍城)
地址: 九龍城獅子石道84號地舖
營業時間:

🔸日式鰻魚飯 $65

推介指數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋

🔸大阪王將炸餃子🥟6隻 $30

推介指數⭐⭐⭐⭐⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

順帶一提 入面環境都乾淨企理,雪櫃都有好多款式比大家選擇,但因為我食我太飽 真係飲唔落 所以今次就無叫到飲品喇😆
我見都幾多人揸車去買外賣🥡 應該都有信心嘅保證的🧸🧸🤍🤍💯💯💯
@
_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐
CP值 🤍🤍🤍🤍

#foodie #food #Eat #Chill #yummy #delicious #couple #holiday #restaurant #holidaymode #HongKong #KowloonCity #九龍城 #日本菜 #飲飲食食 #香港好去處 #九龍區 #yay!尋香雞 #日式 #鰻魚飯 #香港 #餃子 #鰻魚 #大阪王將 #主理 #獅子石道
2022-11-26
  • 日式鰻魚飯,大阪王將炸餃子
2022-11-25 362 瀏覽
朋友介紹九龍城開左間新店有丼飯同大阪燒好抵食,所以今日都專登過來買外賣試吓。店舖主打外賣坐位不多,以黃白色做主調行簡約風格,感覺非常美觀舒適。Menu除左丼、大阪燒,仲有關西炒麵同日式蛋蓋飯,都係$50~$60,價錢非常親民!我哋叫左一個丼飯一個大阪燒,質素味道都唔錯,以咁平嘅價錢有咁嘅質素絕對係超出預期!蟹肉蟹膏飯 $60整個丼飯都鋪滿左蟹柳肉😍,下面有一層厚厚嘅蟹膏🦀(我最愛🤤),飯用上左珍珠米口感煙韌🍚。再配上適量嘅沙律醬同醃蘿蔔,攪拌後一起食口味層次豐富。份量都足夠男士都一樣夠飽。鰻魚大阪燒 $60本來點左明太子章魚大阪燒,但章魚售罄,試吓鰻魚都唔錯。鰻魚沾上左滿滿嘅大阪燒醬,比起鰻魚醬多了一份醋味,和大阪燒非常配合,而且口感Q彈,$60 價錢竟然有鰻魚食真係好抵。大阪燒有大量椰菜,口感爽口清新。粉漿比較濃稠,口感有少許似文字燒,加上大量嘅大阪燒醬,味道非常豐富。總結:價錢親民,味道和質素都有水準,係不錯嘅外賣選擇。下次要試埋佢嘅炒麵同蛋蓋飯!

蟹肉蟹膏飯 $60

鰻魚大阪燒 $60
鰻魚大阪燒

2022-11-25
午餐
鰻魚大阪燒
2022-11-24 27 瀏覽
新開店的親民貼地CP值高既日式外賣專門店👍🏻光線充足,簡單格局,感覺舒適👍🏻👍🏻除左外賣,亦有吧枱位置提供少量座位作為堂食,食物選擇多,價錢合理,即叫即整,係可以回味日本特色小食既地方✔ 鰻魚關西炒麵 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$60👍🏻 鰻魚面積大 ( 有差唔多半個盒既size )👍🏻 椰菜爽脆👍🏻 炒麵軟硬度適中👍🏻 性價比高✔️ 明太子章魚大阪燒〔真心推介😋 〕 $50👍🏻 海量明太子👍🏻 章魚大粒、新鮮👍🏻 椰菜爽脆適合喜歡食明太子嘅朋友✔️ 港式飲品 - 咖啡〔推介😋〕 $18👍🏻 自家製👍🏻 咖啡味濃重奶人仕合適😋

✔ 鰻魚關西炒麵 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$60
👍🏻 鰻魚面積大 ( 有差唔多半個盒既size )
👍🏻 椰菜爽脆
👍🏻 炒麵軟硬度適中
👍🏻 性價比高

✔️ 明太子章魚大阪燒〔真心推介😋 〕 $50
👍🏻 海量明太子
👍🏻 章魚大粒、新鮮
👍🏻 椰菜爽脆
適合喜歡食明太子嘅朋友

✔️ 港式飲品 - 咖啡〔推介😋〕 $18
👍🏻 自家製
👍🏻 咖啡味濃
重奶人仕合適😋
2022-11-23
10 分鐘 (堂食)
  • 鰻魚關西炒麵
  • 明太子章魚大阪燒
2022-11-22 31 瀏覽
一向對九龍城嘅印象都有好多泰國野,估唔到除左泰國之外,依家重有埋日本野🤩🤩依間Yay 御阪神就係九龍城度賣日式食品,而且佢裝修同環境都幾好,特別九龍城係一個舊區,當有一啲裝修幾好嘅店舖就特別顯眼,再加上店舖用黃色做底色,令到成間舖又靚又顯眼😍御阪神雖然個定位係日式外賣專門店,個店舖入面都有坐位提供,所以我今次就係餐廳入面食。今次我就叫左個章魚關西炒麵($48),同牛肉薯餅($25),菜式都非常日式,而且佢嘅章魚大大粒,食得好爽,味道都唔錯。😆另外雖然佢睇落好似好細份咁,但佢食落勁飽,我淨係食個炒麵就已經食唔落個薯餅😂😂
2022-11-22 23 瀏覽
九龍城泰國菜好出名但其實都好多臥虎藏龍小店架今日路過呢間新店裏面雖然以日式外賣為主但都有堂食就入咗去試吓🤗(っ◔◡◔)っ♥ 蟹肉蟹膏飯♥冇諗過甘多蟹肉蟹膏店家選用日本珍珠米飯嘅口感煙韌,溫溫的食得出裏面有蛋黃醬或者美乃滋雖然煮法好簡單混合起來味道好夾好好味😋份量好足CP值好高👍🏻(っ◔◡◔)っ♥ 明太子章魚大阪燒♥明太子醬鋪滿晒整個大阪燒粒粒厚切章魚一啲都唔韌而份量都唔少外邊有試過好水狀或者好實身嘅大阪燒但佢唔係,另外菜嘅份量都偏多食起上黎感覺特別健康😆呢間小店仲有好多其他日式輕食,蓋飯同意粉有好多選擇而且價錢都唔算好貴見到佢哋有一款尋香雞都幾吸引下次一定去試試😋
九龍城泰國菜好出名
但其實都好多臥虎藏龍小店架
今日路過呢間新店
裏面雖然以日式外賣為主
但都有堂食就入咗去試吓🤗

(っ◔◡◔)っ♥ 蟹肉蟹膏飯♥
冇諗過甘多蟹肉蟹膏
店家選用日本珍珠米
飯嘅口感煙韌,溫溫的
食得出裏面有蛋黃醬或者美乃滋

明太子醬鋪滿晒整個大阪燒
粒粒厚切章魚一啲都唔韌
而份量都唔少
外邊有試過好水狀或者好實身嘅大阪燒
但佢唔係,另外菜嘅份量都偏多
食起上黎感覺特別健康😆

呢間小店
仲有好多其他日式輕食,蓋飯同意粉
有好多選擇
而且價錢都唔算好貴
見到佢哋有一款尋香雞
都幾吸引
下次一定去試試😋
2022-11-22 29 瀏覽
因為工作關係成日都無時間出去食飯,所以好多時都靠外賣app 🥰 見到佢地都有推介呢間餐廳嘅 “尋香雞” 所以都心郁郁想試吓。今日同同事收工咁啱經過實體店就入去消費下,餐廳門口位置部電視機喺度播梗佢哋嘅招牌菜 “尋香雞” 😍 可惜得二個人食唔到成隻雞,加上又想試吓其他嘢,所以都係留返下次食,最後不知不覺咁叫咗勁多外賣。😋餐廳嘅小食每款都唔錯,就算外賣攞到返去都仍然咁正 🍗 唐揚炸雞啖啖肉之餘口感嫩滑 🥟 大阪王將炸餃子每粒都肥嘟嘟勁多餡。另外主食就叫咗明太子章魚大阪燒同蟹肉蟹膏炒麵,兩款賣相唔錯之餘味道幾正,完全超出預期之外,下次有機會要再幫襯。

2022-11-22 17 瀏覽
每次去九龍城都係食泰國野,朋友今次想食日本野,經過見到價錢好抵食,一於試下!味道唔錯,特別推介炸野,唔油又炸到好脆口,我地慢慢食去到最後都仲好脆卜卜。仲有港式飲品好有驚喜,好似去左茶餐廳咁,好好飲!😍🐮牛肉薯餅 $24外脆內軟,牛肉碎好香好足夠,好正呀!呢個推介🐥唐揚炸雞 $30炸雞一份好多粒,炸皮薄,入面肉好Juicy,呢個價錢真係有驚喜🍝芝士漢堡扒關西炒麵 $48一到見到兩塊大大漢堡扒,中間有芝士軟心,仲可以拉絲,炒麵好惹味,有足夠蔬菜好有口感🐟日式鰻魚飯 $65呢個超香,鰻魚好香好好味,略嫌多左小小醬汁,圍邊有好多蔬菜中和油膩感☕港式飲品 - 奶茶 & 咖啡 $18勁推介奶茶,真係同茶餐廳一樣味道!

🐮牛肉薯餅 $24
外脆內軟,牛肉碎好香好足夠,好正呀!呢個推介

🐥唐揚炸雞 $30

🍝芝士漢堡扒關西炒麵 $48

🐟日式鰻魚飯 $65

☕港式飲品 - 奶茶 & 咖啡 $18
勁推介奶茶,真係同茶餐廳一樣味道!
2022-11-21 31 瀏覽
今日出開九龍城整啲野回家前,諗住睇吓附近有冇d小食買返屋企食經過呢間Yay御阪神見到店外的餐牌有大阪炒麵,好吸引即管試試先最後,叫左個一人餐 $118.4章魚關西炒麵好有日式的味道,炒麵好好味,燒汁好野味+日式沙律醬配有雜菜,章魚,木魚絲,章魚好新鮮,有驚喜小食兩款(一人餐配小食兩款)兩款炸物都好脆,好香口,外賣都冇變淋,值得一讚明太子海苔薯條 粗薯條好味,配上海苔 小小薑絲 好配搭牛肉薯餅牛肉薯餅好香脆值得推介,食完發覺吾夠喉下次經過九龍城一定會再去幫襯📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌗💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌕⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌕🌑
今日出開九龍城整啲野
回家前,
諗住睇吓附近有冇d小食買返屋企食
經過呢間Yay御阪神
見到店外的餐牌有大阪炒麵,好吸引
即管試試先

最後,叫左個一人餐 $118.4
章魚關西炒麵
好有日式的味道,炒麵好好味,燒汁好野味+日式沙律醬
配有雜菜,章魚,木魚絲,章魚好新鮮,有驚喜
小食兩款(一人餐配小食兩款)
兩款炸物都好脆,好香口,外賣都冇變淋,值得一讚

明太子海苔薯條
粗薯條好味,配上海苔 小小薑絲 好配搭

牛肉薯餅
牛肉薯餅好香脆值得推介,食完發覺吾夠喉

下次經過九龍城一定會再去幫襯

2022-11-21
午餐
  • 章魚關西炒麵
2022-11-21 42 瀏覽
今日放工經過九龍城,見到呢間餐廳門口乾淨企理又光鮮,相信應該似係新開無耐,鍾意食嘢嘅我當然唔會放過呢個機會。之後望望門口個餐牌,原來係食丼飯、炒麵、大阪燒等等嘅日本嘢,所以對呢間餐廳就更加有興趣。餐牌都有幾多選擇,最後揀咗比較抵食嘅二人餐 😋 雖然有客人都等緊外賣,但係餐廳出餐速度都好快,所以唔駛等好耐 🥰 二人套餐 ($168) : 一款大阪燒、一款飯/炒麵、兩款小食、兩款飲品。🍥 大阪燒就揀咗餐廳推介嘅明太子章魚大阪燒,賣相唔錯又超級足料,食到大大粒嘅章魚肉,而且口感鬆軟。蟹肉蟹膏炒麵真心無得頂,勁多蟹膏之餘又勁多料 🤤 而且份量都唔少。🍤 小食就揀咗芝士漢堡扒同香煎薄餅,芝士漢堡扒比預期中出色,超級邪惡嘅流心芝士。