2024-04-14 251 瀏覽
個日係銅鑼灣食完野dinner諗住去食ikea雪糕點知去到無曬 諗起皇室堡有Yo mama 就去左食我最愛嘅froyo🤭🤭其實yo mama不嬲都唔平 一杯都成5–60蚊 但就唔知點解成日都想食😂我地今次叫左兩款配料分別係麻糬同椰果 成杯都白雪雪🤣佢地嘅麻糬其實真係無乜味 勝在夠煙韌加埋froyo其實幾好食😋• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥 咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳★ 😋如果睇完想去試✨ ➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
個日係銅鑼灣食完野dinner諗住去食ikea雪糕

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
2023-12-30 282 瀏覽
Last time, I went to buy yogurt, the staff's attitude was really poor, they were impatient and only focused on chatting behind the ice cream machine. When it was our turn to order, they had a scowling face, as if we were interrupting their conversation. This time, as we walked past the entrance, my child expressed his desire to have some yogurt. I looked inside and saw the employees playing with their phones, completely indifferent to their work. Considering the unpleasant memory from last time as well, we've decided not to support them anymore.
2023-12-04 228 瀏覽
中學嘅時候成日同啲朋友去食Yo Mama,呢間分店喺皇室堡都好多年,之前仲翻新過,成間舖頭感覺上新左同埋乾淨咗~Yo mama經常都會出唔同嘅限定味道,有港式奶茶同埋今次嘅阿華田,但係我嘅最愛味道都係原味😚😋佢哋嘅yogurt 雪糕算係真係幾好食,雖然價錢偏貴,但係都對得住個價錢嘅!十幾20款嘅配料任君選擇,鍾意點樣配搭都可以~ 平時食得最多嘅配搭就係Oreo同gummy bear🤭大家想回憶下以前就可以嚟食吓啦~

大家想回憶下以前就可以嚟食吓啦~
2023-10-18 218 瀏覽
經過yomama乳酪 成日食原味乳酪 見到有唔同口味嘅 就試下先😆🍨 大杯裝 $49Topping 健康無糖系列 $12 其他配料 $9我叫左朱古力味乳酪 朱古力燕麥脆脆$12 同朱古力布朗尼 $9燕麥脆脆好好食😍 係偏硬嘅脆米感 同乳酪一齊食好有口感🤤brownie勁濃朱古力 入面有朱古力粒 實淨足料 而且有4大舊 價錢都幾抵🤩朱古力味乳酪好濃 食落雖然偏滑身 但唔會水 保持挺身 唔易溶 整體食完都唔會覺得甜 好正🤤如果下次經過 要試下其他味嘅乳酪先😋

🍨 大杯裝 $49
Topping 健康無糖系列 $12 其他配料 $9
燕麥脆脆好好食😍 係偏硬嘅脆米感 同乳酪一齊食好有口感🤤

如果下次經過 要試下其他味嘅乳酪先😋
2023-10-06
2023-10-13 181 瀏覽
Yo Mama係我心目中no.1既froyo店,由中學開始就幫襯,不過原來已經執淨兩間分店。記得以前銅鑼灣每條街都至少有一間froyo店坐鎮,依家變晒珍奶店,有少少惋惜!🥄原味普通杯乳酪用高鈣低脂奶製成,感覺比較健康😛入口偏酸甜,口感好清新無負擔,質地偏固體!每款froyo都會配一款配料,胃食既我地揀多一樣,分別要左原味糯米糍同碎朱古力🍫糯米糍煙煙韌韌有呅口,最重要係唔痴牙🥳黑朱古力好薄脆唔膩口,苦中帶甜,咬落去有脆卜卜既聲音,好療癒。📍Yo Mama Frozen Yogurt銅鑼灣告士打道311號皇室堡4樓404號舖

🥄原味普通杯

📍Yo Mama Frozen Yogurt
銅鑼灣告士打道311號皇室堡4樓404號舖
2023-09-19 212 瀏覽
夏天特別想吃雪糕,但吃得太多又怕變胖,這個時候就會想起Yo Mama的Frozen Yogurt。這個乳酪是以高鈣低脂奶製成,非常適合怕長肉的大家。這間Yo Mama在銅鑼灣皇室堡4樓,店舖細小,但仍有少量座位讓客人買完可坐下慢慢品嚐。❈ Frozen Yogurt (普通杯) HK$43這天到Yo Mama有兩款特別口味:阿華田和斑斕味。這次品嚐了阿華田味乳酪,阿華田味道濃郁,而且沒有原味乳酪那麼酸,很美味😋。一份乳酪可免費加一款配料,若要另加額外配料,每份配料加$9。在超多配料中,我點了兩款配料,斑斕味糯米糍Pandan Mochi 和奧利奧Oreo Bite。Mochi增加吃乳酪時的口感煙煙韌韌,但我覺得應該選原味Mochi比斑斕味Mochi更配阿華田味乳酪,而Oreo就更加不用説,簡直就是絕配👍🏼👍🏼

❈ Frozen Yogurt (普通杯) HK$43

人氣低脂乳酪雪糕,究竟邊個味道最好食?🤔行經銅鑼灣,原來皇室堡4樓有分店😍試勻三款:原味、阿華田、焦糖咖啡☕仲係覺得原味最有驚喜!撈埋時令水果一齊食,採用低脂乳酪,🍓健康少負擔。味道濃到真係好似食緊水果酸奶,微酸口味激推!!阿華田口味都幾濃,不過未有原味咁搶眼🙊另外一個少見嘅口味:焦糖咖啡都幾好食。焦糖雪糕底,再加埋濃郁嘅咖啡漿,🍫面頭嘅朱古力脆片勁有口感👍🏻👍🏻薄脆一啲都唔膩。解暑必備清涼夏日,記住試下低卡乳酪雪糕❤❤📍銅鑼灣 中環 西營盤

阿華田口味都幾濃,不過未有原味咁搶眼🙊

解暑必備清涼夏日,記住試下低卡乳酪雪糕❤❤

📍銅鑼灣 中環 西營盤
2023-03-10 387 瀏覽
Froyo 大概已經係大肚腩讀中學時嘅回憶🎒記得以前乳酪鋪頭十分盛行所以補習前都會去食返杯最近幾年少食左,今日經過就去食返杯懷緬下昔日童年👵🏻🍨原味乳酪Regular Size 佢本身嘅價錢只係包一種配料對於貪心嘅大肚腩黎講梗係唔夠配料區有多達十幾款不同的選擇,包括水果、糖果、朱古力等🍬最後我就揀咗藍莓、荔枝同糯米糍🫐我自己認為糯米糍最出色煙煙韌韌帶些少甜味原味乳酪口味恰到好處唔會有太重過於濃郁嘅奶味能夠品嚐到乳酪獨有嗰種酸酸甜甜嘅味道非常清新,而且質地唔會水做到順滑嘅口感味道整體都相當滿意健康得來又好味,食完都唔會有太大罪惡感😆
Froyo 大概已經係大肚腩讀中學時嘅回憶🎒
記得以前乳酪鋪頭十分盛行
所以補習前都會去食返杯
最近幾年少食左,今日經過就去食返杯懷緬下昔日童年👵🏻

🍨原味乳酪Regular Size
佢本身嘅價錢只係包一種配料
對於貪心嘅大肚腩黎講梗係唔夠
配料區有多達十幾款不同的選擇,包括水果、糖果、朱古力等🍬
最後我就揀咗藍莓、荔枝同糯米糍🫐
我自己認為糯米糍最出色
煙煙韌韌帶些少甜味

原味乳酪口味恰到好處
唔會有太重過於濃郁嘅奶味
能夠品嚐到乳酪獨有嗰種酸酸甜甜嘅味道
非常清新,而且質地唔會水做到順滑嘅口感

味道整體都相當滿意
健康得來又好味,食完都唔會有太大罪惡感😆
2022-11-23 304 瀏覽
酸奶唔會太甜,可以吃到原始嘅牛奶味。布朗尼很細膩,同酸奶一齊食啱啱好。其他嘅小料都唔錯,總體來講可以試下。唯一嘅唔好就係位置唔係好大,座位都比較少,多數都被人霸咗。
2022-11-18
  • 布朗尼
2022-11-15 323 瀏覽
呢間雪糕都開咗好耐,其實佢味道唔錯 不過我覺得有啲貴,但係而家賣乳酪雪糕嘅地方真係唔多今日食完晚餐 又想食啲甜嘢🤭🤭 就嚟咗食啦簡左$49大杯 只可簡一款配料,雖然話要左大杯 但係份糧都係好小,配料份量都小😂😂
今日食完晚餐 又想食啲甜嘢🤭🤭 就嚟咗食啦
2022-11-15
2022-09-16 305 瀏覽
平時間唔中都會特登過嚟皇室堡食呢間乳酪,佢乳酪今次有三隻味可以揀,有原味,綠茶味,同埋菠蘿味,但係我次次都係食原味,所以今次都係食返原味!5 Layer同6 Layer嘅分別就係6 Layer會多一個配料,即係有三種配料可以揀,配料就揀咗完美嘅糯米糍,Oreo同埋朱古力碎!佢個糯米糍煙煙韌韌又唔會太甜,每次都必嗌👍🏻佢裏面都有幾個位可以坐低食,店員服務態度都幾好,有問必答,得閒食完飯都可以過嚟坐低買杯當甜品!

同朋友仔係銅鑼灣行街去左皇室堡午餐..食完飯出尼意猶未盡..就係想食D甜野..忽然見到yo mama就叫左杯兩個人share食上一次食to mama已經係幾年前既事..相隔咁耐..今日再食一樣咁好味..要左原味Michi 、碎朱古力同埋鮮士多啤梨..乳酪方面呢..上兩層既乳酪要左原味..最底試左菠蘿..結論係..都係原味好食D既..🤣..下次會叫返全原味..價格偏貴少少但係又好食個下…真係屈機…🤣會再訪😆
同朋友仔係銅鑼灣行街
去左皇室堡午餐..食完飯出尼意猶未盡..
就係想食D甜野..
忽然見到yo mama
就叫左杯兩個人share食

上一次食to mama已經係幾年前既事..

相隔咁耐..今日再食一樣咁好味..
要左原味Michi 、碎朱古力同埋鮮士多啤梨..
乳酪方面呢..上兩層既乳酪要左原味..最底試左菠蘿..

結論係..都係原味好食D既..
🤣..
下次會叫返全原味..
價格偏貴少少但係又好食個下…
真係屈機…🤣

會再訪😆
食左一個regular原味乳酪包一個配料($39),見到新出配料就諗住試下啦,難得同cookie dpt 合作,揀左red velvet cookie crumble (+$3)個雪糕水準仍然,既香滑又有乳酪味但個配料唔脆又無餅乾味,如果想食同類型配料,會建議Oreo,不用另外加錢又好味點其實呢間鋪頭都開左好耐,有時經過都會幫襯下,食一份情懷,而家好難得搵到yomama,如果價錢平啲就更吸引啦!!!!!!😊😊

個雪糕水準仍然,既香滑又有乳酪味

2022-07-05
2022-05-09 276 瀏覽
order咗杯Original with sprinkles (普通size)... 盛惠$43... 份量的確偏少咗d!🙊不過呢度嘅frozen yogurt係幾好味嘅... 好smooth... 又唔會好酸... 加咗sprinkles口感非常好! 😋

2022-01-21 277 瀏覽
Ordered three toppings for my takeaway order, charged for it but ended up with only two toppings. Staff is just not with it and busy chatting to each other. Very disappointed.

外賣自取