📣放題餐廳呢個名實在太浪漫,每次經過滿布櫻花樹嘅粉紅色布置都令人難忘 。♥️♥️之前試過其他分店晚市放題唔錯,今次經過天水圍就試下午餐會唔會一樣質素?!🤭▶️沙茶招牌牛肉麵(牛肉,牛筋,牛肚,牛丸)$72台灣餐廳當然要試下牛肉湯麵便知龍與鳳😎湯底濃郁,每條麵都掛湯 。配料非常豐富,牛肉炆得入味,同牛筋一樣軟硬度適中 。最驚喜有多片滷水牛肚,爽彈易入口👏🏻👏🏻▶️雞翅x鹽酥雞雙拼飯 $60鹽酥雞粒做到台灣夜市味道,唔會太厚粉,有椒鹽香味,配雞翼跟滷肉飯,食慾大增😂🥤跟餐都配飲品一杯:桂花春茶及玉蘭雷萌綠茶,即叫即做 。

▶️沙茶招牌牛肉麵(牛肉,牛筋,牛肚,牛丸)$72
台灣餐廳當然要試下牛肉湯麵便知龍與鳳😎

▶️雞翅x鹽酥雞雙拼飯 $60

🥤跟餐都配飲品一杯:桂花春茶及玉蘭雷萌綠茶,即叫即做 。
2024-09-24 0 瀏覽
星期六下午茶時間約兩點幾,到天水圍食呢一間幾出名嘅小店,主打台灣小食及台式火鍋,價錢好合理,服務員態度好殷勤有效率,叫了一個牛肉麵,落足料,牛筋好腍好入味牛肚好食,湯夠濃夠熱,七十蚊超值,真係一定要試👍,鹽酥雞鬆脆入味,蝦卷亦很出色,兩杯台式凍飲味道剛剛好,唔會太甜,這個價格有這樣的水準,店內仲有一啲打卡位,見到其他枱好多人食台式火鍋,亦都見到好多自助配料可以選,下次要來試食火鍋,呢度非常值得推介👍
星期六下午茶時間約兩點幾,
非常值得推介👍
2024-09-05
15 分鐘 (外賣送餐)
  • 招牌牛肉麵
  • 鹽酥雞
2024-09-20 0 瀏覽
在天水圍天耀商場😆有一間隱世台式火鍋.便當餐廳😏可以選擇打邊爐/便當🍱~仲有櫻花許願🌸佈置🥰仲可以將你願望寫在便條上~掛在樹上🤗牆壁上貼滿台灣景點照片~好似身在台灣一樣🤪食物🥘蕃茄招牌牛肉麵牛肉會經長時間的燉煮,使其變得非常軟嫩😋蕃茄熬煮後釋放出的酸甜味使湯底滑順,口感清爽🤡麵條好彈牙🤪陳醋木耳黑木耳的質地通常非常脆嫩,咀嚼起來有彈性😬加入一些醋~給人一種清新嘅感覺🤩冬瓜茶(凍)清淡甘甜的,帶有一絲清新的香氣🤪

牆壁上貼滿台灣景點照片~好似身在台灣一樣🤪

食物🥘

冬瓜茶(凍)
清淡甘甜的,帶有一絲清新的香氣🤪
冬瓜茶
2024-09-10
冬瓜茶
難得嚟到天水圍見到間超大櫻花做裝飾嘅台式餐廳就入咗去試,座位夠寬敞幾舒服,食物亦好有質素,望住啲櫻花食飯心情都變好。招牌牛肉麵佢哋嘅牛肉麵特式係唔單止有牛肉,仲有齊牛丸、牛筋同牛肚,牛唔同部位嘅特別口感同味道都可以一次試勻,味道方面湯底濃郁惹味,麵身彈牙有口感,牛肉軟腍又入味,成碗麵口味都好出色。鹽酥雞外層炸得夠酥脆唔厚粉,內層雞肉口感鮮嫩,配合埋滿滿嘅鹽酥粉,食落惹味之餘又唔膩。台南府城蝦卷用魚漿配搭蝦仁製成,入口酥軟爽口,鮮甜味十足。荔技綠茶小芋圓奶茶兩款台式飲品都非常好味,甜度適中。別忘了 (天水圍)天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖

鹽酥雞

台南府城蝦卷
用魚漿配搭蝦仁製成,入口酥軟爽口,鮮甜味十足。

荔技綠茶
小芋圓奶茶
兩款台式飲品都非常好味,甜度適中。

別忘了 (天水圍)
天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖

老派約會之必要梗係要搵個浪漫🥰嘅地方啦,係櫻花樹下🌸食野🍽️同係心意咭✍🏻上面寫低曬平時怕醜🫣唔敢同對方講嘅心聲💌,呢一度絕對係可以幫你同對方表示愛意嘅最佳招數📢📢📢😆因為呢一間台式餐廳係以櫻花🌸做主題嘅,餐廳門外有一大棵櫻花🌸,樹下面仲有櫈可以畀人談心同打卡,作為初次約會嘅最佳紀念🤳🏻。餐廳入面仲有幾棵櫻花樹🌸,客人可以坐喺樹底好好享受呢個浪漫又夢幻嘅氛圍💘。一坐咗之後餐廳會提供兩張書籤畀客人寫低心願掛上櫻花樹🌸上面,超有特色。唔怕情深說話未曾講🥰📌鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯🐔🐔🐷🥚🍚呢度嘅滷肉飯,以半肥瘦豬肉加上野味醬汁,仲有半隻鹵蛋,真係好好送飯。仲要多飯係唔使加錢㗎,超好👍🏻鹽酥雞翅同鹽酥雞都超大碟勁香口酥脆,好想即刻飛去台灣夜市再食過✈️📌焦糖珍珠雪花冰❄️🧊完全係台灣嘅古早風味,份量十足,同對方你啖我一啖咁食,真係sweet上加sweet💕📌芋泥冰淇淋窩夫(巧克力)🍫🍨🧇四件大大件超厚身嘅窩夫,仲要有好多口感綿密嘅手工芋泥喺上面沾埋朱古力雪糕,幸福感滿瀉💖📌百香果綠茶🍵百香果味出眾,又唔會掩蓋咗綠茶味,兩者都幾夾📌玉蘭雷萌綠茶🍵玉蘭花香輕淡甘滲透綠茶,感覺好fresh👄原來呢度仲有好

📌鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯🐔🐔🐷🥚🍚

📌焦糖珍珠雪花冰❄️🧊

📌芋泥冰淇淋窩夫(巧克力)🍫🍨🧇

📌百香果綠茶🍵
百香果味出眾,又唔會掩蓋咗綠茶味,兩者都幾夾

📌玉蘭雷萌綠茶🍵
玉蘭花香輕淡甘滲透綠茶,感覺好fresh

👄原來呢度仲有好平嘅任食邊爐㗎,下次可以試埋先

天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖

#台式餐廳
#台式料理
#打邊爐
#香港探店

別忘了今次要介紹喺天水圍天耀廣場入面又一間台式餐廳叫「別忘了」,入到去餐廳我坐喺一幅好有詩情畫意嘅牆隔離,牆上寫住「別忘了是一個連接回憶的地方,你未必曾在這裏留下回憶,但你會在這裏勾起,一些回憶及留下一些新回憶 」,未嚟過「別忘了」呢間餐廳就要試試留下咩新回憶,除咗食物味道回憶,我仲打破咗同兩位陌生女仔傾計回憶,見到有幾台座位旁邊都會有櫻花樹裝飾品,我就同兩個女仔講:「唔好意思,我想影櫻花樹,你哋低下頭幾秒就得啦,唔該哂」,我個新回憶就係咁,而你哋呢?!1.豬扒蕃茄米線+檸檬綠茶$62(9/10)呢個豬扒蕃茄米線個豬扒好大塊,大塊到差唔多有成人手掌咁大,豬扒炸得好酥脆,炸粉唔算厚,米粉夠滑煮得夠淋,湯底唔會太酸有蕃茄味,爭少少就係如果有蕃茄果肉就好!飲品就揀咗檸檬綠茶,呢杯檸檬綠茶係套餐包埋,唔洗加錢!2.招牌牛肉麵+檸檬紅茶$72(8.5/10)呢個招牌牛肉麵份量都幾多,配料有2好大舊有少少韌嘅牛腩、5舊薄切嘅牛肚、2大舊好有骨膠原嘅牛筋同1粒好彈牙嘅牛丸,麵嘅口感似烏冬,湯底顏色雖然濃,但無咩味道!飲品就揀咗檸檬紅茶,呢杯檸檬紅茶係套餐包埋,唔洗加錢!3.台式小食拼盤(鹽酥雞、春捲
別忘了

1.豬扒蕃茄米線+檸檬綠茶$62(9/10)
飲品就揀咗檸檬綠茶,呢杯檸檬綠茶係套餐包埋,唔洗加錢!

2.招牌牛肉麵+檸檬紅茶$72(8.5/10)
飲品就揀咗檸檬紅茶,呢杯檸檬紅茶係套餐包埋,唔洗加錢!

3.台式小食拼盤(鹽酥雞、春捲2件、炸蕃薯條)$38+珍珠奶茶$10(9.5/10)
呢個台式小食拼盤喺下午茶叫非常抵食,小食拼盤入面包括有大約6舊有少少鹹嘅鹽酥雞,咬落好香脆同juicy,春捲有2件,每件春卷都炸得好香好脆,呢個係素春捲,入面勁多蔬菜,最後仲有大約有10條勁香勁脆嘅炸番薯條!
飲品仲可以加$10揀珍珠奶茶,珍珠奶茶原價一杯都要$23,珍珠奶茶味道比較淡,無咩甜味,珍珠就好煙韌,整體呢杯珍珠奶茶好健康!

2人總共價錢$182

個人口味總評分:9/10

@dontforget_hk

地址:天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖

#別忘了  #天水圍 #天水圍好去處 #天水圍美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
入嚟天水圍處理事情,喺度食埋嘢,想搵有泊車優惠嘅地方,6:30打嚟訂位要8:00 先有枱。諗住都照Walk in搏吓,點知嚟到門口已經企咗10個人左右,好彩都問吓櫃檯,原來坐吧枱就即刻有位,我哋兩個人梗係冇所謂啦。冇櫻花樹陪伴但係有祝福海 🌸🌼🌺唔錯唔錯原來坐吧枱兩個人都一人一鍋,仲正啦,唔使老公鍾意食嗰啲潺潺嘢同鍋 😆食物選擇冇其他台式火鍋店咁多,但係甜品相對多選擇。本身睇晒圖都睇唔出有咩食,特登cap完砌好等自己以後容易啲reference 🤭

2024-07-28
2024-08-20 364 瀏覽
台灣菜就是每星期去吃一吃都可以的菜式📍地點:天水圍🍽️菜式:台灣菜💰人均消費:午餐 HK$60~80🔖服務費/ 茶芥:❎ / ❎🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:方枱/ 卡位 / 吧枱📝落單方式:QR code落單【蕃茄招牌牛肉麵(牛肉,牛筋,牛肚,牛丸)、冬瓜茶(凍)】💰HK$72牛款色多,每款都有好多塊。小編最喜歡牛筋條、牛肚。湯頭是蕃茄加紅燒的感覺。這個價錢還要跟一杯飲品,非常划算。冬瓜茶用台灣手搖杯,味道正常。【塔香鹽酥雞飯(辣味)、玉蘭雷萌綠茶】💰HK$60鹽酥雞有跟九層塔一次炸過,有淡淡的塔香。飯不是白飯啊,是魯肉飯,肉是間肥瘦,夠油香。玉蘭雷萌綠茶帶甜,茶算順口。【陳醋木耳】💰HK$19夏天就是想來點涼菜,配芫荽一齊,夠清爽。..別忘了 🏷️天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖
台灣菜就是每星期去吃一吃都可以的菜式

📝落單方式:QR code落單

💰HK$72

💰HK$60

💰HK$19
夏天就是想來點涼菜,配芫荽一齊,夠清爽。
別忘了
🏷️天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖
2024-08-05 566 瀏覽
同家姐去亞博亞洲美食展,天水圍有free shuttle去😂,咁我哋出發前去醫肚先~行左去天耀商場,見到間食台式食物,店內外都有棵櫻花樹🌸,感覺幾靚。撞啱lunch都幾多人,外賣又多,不過好快就有位。午市套餐🐔🍚鹽酥雞飯$6️⃣0️⃣鹽酥雞炸得外酥內嫩,加埋蒜蓉同九層塔,香氣撲鼻,配上一大碗滷肉飯,滷肉半肥半瘦,入口即溶,醬汁調味當中,多D汁撈飯仲好。🐮🍜藥膳招牌牛肉麵$7️⃣2️⃣湯頭濃郁帶有淡淡藥材味,牛肉、牛筋、牛肚炆得軟淋,牛丸彈牙,麵條Q彈有咬口。🦆麻辣鴨血 (麵餐+$ 9️⃣)台灣小食又點少得麻辣鴨血,非常入味,果然又麻又辣。🥤跟餐飲品玉蘭檸檬綠茶🍋清新解渴胭脂桃花紅茶🌸微甜滋潤🍋檸檬愛玉$1️⃣8️⃣炎熱天氣最好選擇,酸甜清爽,我最愛台式甜品之一。「別忘了」除咗台式風味飯麵,仲有台式火鍋,選擇頗多。環境舒適,價錢親民,唔怪得午飯時間咁多人。入座會送一張書簽俾你,你可以掛喺店內,感覺窩心。是日消費費$1️⃣5️⃣9️⃣免加一人均消費$8️⃣0️⃣📍別忘了天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖

午市套餐
🐔🍚鹽酥雞飯$6️⃣0️⃣

🐮🍜藥膳招牌牛肉麵$7️⃣2️⃣

🦆麻辣鴨血 (麵餐+$ 9️⃣)
台灣小食又點少得麻辣鴨血,非常入味,果然又麻又辣。

🥤跟餐飲品
玉蘭檸檬綠茶🍋清新解渴
胭脂桃花紅茶🌸微甜滋潤

🍋檸檬愛玉$1️⃣8️⃣
炎熱天氣最好選擇,酸甜清爽,我最愛台式甜品之一。

是日消費費$1️⃣5️⃣9️⃣
免加一
人均消費$8️⃣0️⃣

天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖
2024-07-27 403 瀏覽
星期六去到依間台式餐廳食午餐,餐廳基本上坐無虛席,好受歡迎!餐廳裝修十分靚,好有少女風格,啱晒女仔去打卡😍餐廳仲有送兩張書簽俾你寫願望掛上櫻花樹招牌牛肉麵$72牛肉麵質感好好唔會太腍亦都唔會太韌,湯底非常濃郁但唔會過鹹!牛肉麵配料有牛肉、牛肚、牛筋同牛丸再加半隻蛋,配料非常豐富!所有配料都好大件,又足料!牛肉好入味好腍,一啲都唔韌,好有水準!鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯$60鹽酥雞翅同鹽酥雞都非常酥脆,唔會太油膩。滷肉飯都好惹味,又好大碗,夠晒飽肚!滷肉飯仲有菜脯做配料,令到滷肉飯更加惹味!芋泥冰淇淋窩夫(巧克力)賣相好靚,十分打卡!一份有四件,而且窩夫超厚身,一定要同朋友一齊share!個窩夫本身冇咩味,甜味都係來自污泥同朱古力醬,所以窩夫食落唔會好甜👍🏻檸檬玉蘭綠茶飲品叫咗少甜,甜度啱啱好,唔會過酸或者過甜。茶底味道夠清新,唔會有一種好濃嘅味道。檸檬胭脂桃花紅茶飲品叫咗微甜,甜度都啱啱好,但味道就冇乜特別,同普通紅茶差唔多味。
餐廳裝修十分靚,好有少女風格,啱晒女仔去打卡😍

餐廳仲有送兩張書簽俾你寫願望掛上櫻花樹

招牌牛肉麵$72
鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯

鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯$60

檸檬玉蘭綠茶

檸檬胭脂桃花紅茶
鹽酥雞翅拼鹽酥雞滷肉飯
芋泥冰淇淋窩夫(巧克力)
別忘了 Don’t Forget📍天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖朋友難得週末放假入嚟元朗國陪我,我都廢事再外出遠方覓食,所以喺附近商場搵咗間經過幾次都未食過嘅台式餐廳,食咗個快飯。呢間以粉紅色櫻花樹做裝飾嘅餐廳相當搶眼球,配上柔和木色嘅桌椅,令人感覺舒服愜意。餐廳主打台式火鍋,自取食材新鮮多元,仲提供多款台式手搖同甜品,性價比其高。不過我哋當日唔算太餓,所以選擇咗價值更優惠嘅午市套餐,埋單找數都係$150左右,認真抵食! 💰$65紹興醉雞飯 🐓招牌滷肉飯嘅飯底選用粒粒飽滿嘅珍珠米,有咬口之餘,米味亦十分香濃,淋上肥瘦均等嘅香滷肉,特別下飯。肥肉富膠質,瘦肉不乾柴,配上香甜微辣嘅菜脯,淨食都已好滿足。我哋仲加咗$5叫多半粒溏心蛋,咁就齊齊有得食,唔洗爭!套餐包有紹興醉雞卷一份,連皮雞卷十分嫩滑,每件都吸收紹興酒濃郁香醇嘅滋味,口感味道都好清新,夏天食一流,配滷肉飯更可中和油膩感。 💰$54鹽酥雞麻辣鴨血米線 🐓🍜朋友揀選麻辣米線套餐,一拼過試晒餐廳三大人氣美食—鴨血、鹽酥雞、麻辣米線!鹽酥雞炸得香脆無比,但雞肉依然嫩口多汁,外脆內嫩嘅口感非常正!同一般台式鹽酥雞唔同,
別忘了 Don’t Forget
📍天水圍天湖路2號天耀廣場LG1樓LG15-16號舖

💰$65
紹興醉雞飯 🐓

💰$54
鹽酥雞麻辣鴨血米線 🐓🍜
朋友揀選麻辣米線套餐,一拼過試晒餐廳三大人氣美食—鴨血、鹽酥雞、麻辣米線!鹽酥雞炸得香脆無比,但雞肉依然嫩口多汁,外脆內嫩嘅口感非常正!同一般台式鹽酥雞唔同,佢嘅調味唔會過重,唔會死鹹,食完亦都唔需要不停飲嘢解渴。

至於麻辣鴨血米線就無得揀選辣度,米線粗幼度同軟硬度都係我個人非常喜歡嘅比例,湯底微辣帶小麻,我哋兩個唔太食得辣都handle到。而全場最好味嘅,一定係鴨血,因為每片厚度適中,入口順滑帶點結實,沒有絲毫腥味,非常正宗。

💰$36
夜市甜不辣 🍢
最驚喜嘅係呢款小食,無諗過$40都唔洗,就有一大碟甜不辣!呢個價錢同份量,同台灣有得fight,而且味道都還原到台灣夜市嘅甜不辣,所以我哋非常推介!炸過嘅甜不辣條依然十分煙韌彈牙,再灑上夜市小食必備嘅椒鹽粉,真係香口無比,好易令人食上癮!

兩個午市套餐都已包一杯台式飲品,我哋揀咗唔洗加錢嘅兩款茶飲。

檸檬胭脂桃花紅茶 ☕️
呢款胭脂桃花紅茶清爽耐喝,係少數我鍾意嘅果香茶。花底甘醇且有清甜果香,配上新鮮檸檬片更清爽解渴,建議配搭為少冰微甜,值得一試。

玉蘭綠茶 🍵
唔喜歡濃茶嘅可以揀玉蘭綠茶,玉蘭花香滲透綠茶茶葉,獨特香氣輕淡,喺口中卻持久飄逸,配搭濃味主食好夾!
2024-07-22 446 瀏覽
星期一晚上同個女去食火鍋放題(小三學生 實際身高139cm,著左拖鞋140cm),入去時兩個女職員要求小朋友度高,度完高其中一個話岩岩好,咁我都無特別為意,因為之前去親都係計一成人一小童,無試過要度高,之後個女職員就比左張枱我地開始食野,當我地食左大約50分鐘後諗住再睇下有咩野order,然後就發現原黎張單落左兩個成人,咁我就搵番個女職員問點解會計左兩個成人,佢又再要求我個女度高,擾攘左一輪 另一女職員話今次特別改番張單一大人一小童,so far好彩我今日有睇一睇張單,如果唔係比完錢先發現就無得拗,其實如果計我兩個大人價錢,佢應該一早係我入座時講清楚,總結間餐廳食物質素ok,但今次顧客體驗感覺太唔好,比個女職員搞到食得勁唔開心⋯
2024-07-22
2024-07-19 424 瀏覽
上次係荃灣食過放題今次試下Lunch單點~食台灣野梗係要點牛肉麵同埋一坐低會見到有兩張許願卡可以自行寫唔寫掛係樹上好有儀式感分別叫左招牌牛肉麵$72 配冬瓜茶藥膳招牌牛肉麵加$9麻辣鴨血加$9配冬瓜奶茶非常豐富~除左主角牛肉,仲有牛筋、牛丸、牛肚牛肉好腍有少少黏口牛筋非常軟糯~滿滿骨膠原牛丸爽口彈牙好juicy 牛肚大大塊~麻辣鴨血好入味~係幾辣~正兩碗麵底都係要台灣麵,口感煙韌,兩款湯底都唔錯冬瓜茶同冬瓜奶茶甜度都係固定不過唔會太甜~解辣解渴一流兩個人食左$163~係靚靚櫻花樹下傾下計都幾好店內環境滿滿櫻花粉~少女心爆棚店鋪外仲有棵櫻花樹可以影相打卡~荃灣果間無~許願卡就兩間都有
上次係荃灣食過放題
今次試下Lunch單點~
食台灣野梗係要點牛肉麵
同埋一坐低會見到有兩張許願卡
可以自行寫唔寫掛係樹上
好有儀式感
分別叫左招牌牛肉麵$72 配冬瓜茶
藥膳招牌牛肉麵加$9麻辣鴨血加$9配冬瓜奶茶
非常豐富~除左主角牛肉,仲有牛筋、牛丸、牛肚
牛肉好腍有少少黏口
牛筋非常軟糯~滿滿骨膠原
牛丸爽口彈牙好juicy
牛肚大大塊~
麻辣鴨血好入味~係幾辣~正
兩碗麵底都係要台灣麵,口感煙韌,兩款湯底都唔錯
冬瓜茶同冬瓜奶茶甜度都係固定
不過唔會太甜~解辣解渴一流
兩個人食左$163~係靚靚櫻花樹下傾下計都幾好
店內環境滿滿櫻花粉~少女心爆棚
店鋪外仲有棵櫻花樹可以影相打卡~
荃灣果間無~許願卡就兩間都有

2024-07-16
  • 招牌牛肉麵
  • 冬瓜奶茶
2024-07-12 362 瀏覽
早幾日經過呢度比佢哋啲櫻花樹🌸吸引到😛望吓佢哋餐牌有我最鍾意飲嘅💚脆梅春茶,酸酸甜甜好好飲㗎唔係到到都有, 如果叫餐可以加錢飲添🤩見佢哋有招牌牛肉麵我哋就叫咗一個加咗蕃茄湯底添, 另外一樣就叫咗古早排骨飯🐽😊兩樣嘢都好好食呀而且環境相當舒適, 見佢哋有自助餐下次等我冇咁飽嘅時候先去食因為今日都有食到早餐, 所以我嗌個中午餐就啱啱好😀🤨大熱天時嚟呢度做啱晒,冷氣又夠又多款凍飲🥤坐得勁舒服😌
早幾日經過呢度比佢哋啲櫻花樹🌸吸引到😛

大熱天時嚟呢度做啱晒,冷氣又夠又多款凍飲🥤坐得勁舒服😌
清新簡潔台式餐廳🧋🍜自選配搭( 麻辣沙茶湯米線 $33 + 豬肉片$10 + 酒嫩雞肉$10 + 午餐肉$10 )麻辣湯底辣得過癮!米線口感煙韌。配料新鮮足料,其中雞肉非常嫩滑, 豬肉片口感亦好嫩實😊🍜蕃茄味招牌牛肉麵 $72蕃茄湯底真材實料勁濃郁,酸酸甜甜咁好開胃😋配料都好豐富,有牛肉、牛腩、牛筋、牛肚等,滷得入味又軟身,水準唔錯👍🏻🧋凝香奶茶 +$10奶茶比例岩岩好,好正😊🧋凍仙草奶茶 +$13仙草清香細緻,奶味香濃,甜度適中😊————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳以清新簡潔佈置為主,店員會提供書籤比客人寫底留言掛上去櫻花樹上,文青風滿滿,食物水準同份量都幾好,值得推薦💫📍別忘了🏠天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖
清新簡潔台式餐廳🧋

🍜自選配搭

🍜蕃茄味招牌牛肉麵 $72

🧋凝香奶茶 +$10
奶茶比例岩岩好,好正😊

🧋凍仙草奶茶 +$13
仙草清香細緻,奶味香濃,甜度適中😊

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結