呢間餐廳成日係IG碌碌下就見到有朋友去今日終於輪到我去到先發現原來餐廳有兩層, 2樓仲有現場音樂表演諗都無諗就揀左2樓坐係尖沙咀寸金尺土既地方唔用盡d位去擺餐台反而搞音樂表現,respect!!今晚係sexophone 表演, 仲話如果客人想可以上台唱k添!蠔梗係要炸初頭仲驚驚地會唔會似放題既炸蠔咁黎到外脆內軟加埋個醬汁, 正正就係今日好想食既炸物!!好邪惡咸蛋牛油果蟹肉Pizza直情有蟹鉗係上面, 非常吸睛咸蛋黃係融入左係Pizza既底醬裡面牛油果味道不突出污糟大大條魷魚墨汁扁麵真係大條都唔信, 魷魚肉質仲係非常有水份, 有彈性但唔會耐嚼墨汁扁麵味道濃而不膩, 扁麵平面可以承載到更加多味道, 食到唔停口手工紫薯蛋糕完全無罪疚感既蛋糕!!食開甜品既可能會失望因為味道係淡淡既自然紫薯味平時唔太好甜品既人就非常適合!非一般檸檬烏龍茶沙冰沙冰份量足夠成餐飯同MENU所講一樣就係檸茶但茶味唔係紅茶咁厚味用左烏龍茶配搭檸檬今日飲益力多柚子沙冰益力多味好突出, 飲完後益力多既甜味會有柚子味緩衝左變得清爽
呢間餐廳成日係IG碌碌下就見到有朋友去
今日終於輪到我
去到先發現原來餐廳有兩層, 2樓仲有現場音樂表演
諗都無諗就揀左2樓坐
蠔梗係要炸
初頭仲驚驚地會唔會似放題既炸蠔咁
黎到外脆內軟加埋個醬汁, 正正就係今日好想食既炸物!!

好邪惡咸蛋牛油果蟹肉Pizza
直情有蟹鉗係上面, 非常吸睛
咸蛋黃係融入左係Pizza既底醬裡面
牛油果味道不突出
污糟大大條魷魚墨汁扁麵

手工紫薯蛋糕
完全無罪疚感既蛋糕!!
食開甜品既可能會失望
因為味道係淡淡既自然紫薯味
平時唔太好甜品既人就非常適合!

非一般檸檬烏龍茶沙冰
沙冰份量足夠成餐飯
同MENU所講一樣就係檸茶
但茶味唔係紅茶咁厚味
用左烏龍茶配搭檸檬

今日飲益力多柚子沙冰

2051 瀏覽
2024-10-08
GoodDay BadDay MamaDay📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓我嘅大學好友準備結婚啦,有幸成為佢嘅姊妹一員,喺星期六專程相約去度身做裙,朋友都有嚟陪我。度完身、試完裙,我哋仲去埋The One個snoopy pop up添,之後決定去bookmark良久,朋友多次回訪嘅人氣玩味餐廳,GoodDay BadDay MamaDay食個early dinner!店內裝修別樹一格,有數之不盡嘅公仔、海報同裝飾品,淨係打卡都夠玩成個鐘,而餐點名都搞笑過人,menu設計更加係世界級正,連玻璃檯下都係用彩色Lego裝飾而成,環境氣氛無得頂! 💰$188鵝肝槓上肝菌飯講十次 🍛鵝肝煎得香口,聞落油香四溢,食落近乎入口即化,油香仲會喺口中散發,頗有驚喜。至於risotto就有好濃烈嘅牛肝菌香氣,整體香而不膩,一啖盡食菌香、鵝油香同醬香,非常值得一試。 💰$148黃金軟殼蟹忌廉意粉 🍝Fettuccine寬寬扁扁帶點厚度,最適合配較濃稠嘅醬汁或芝士調味,所以餐廳選用統稱為「金沙」嘅鹹蛋黃醬實在非常明智,加埋忌廉一齊煮,口感更creamy!軟殼蟹炸得香口酥脆,配上大量菇菌點綴
GoodDay BadDay MamaDay
📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓

💰$188
鵝肝槓上肝菌飯講十次 🍛

💰$148
黃金軟殼蟹忌廉意粉 🍝
Fettuccine寬寬扁扁帶點厚度,最適合配較濃稠嘅醬汁或芝士調味,所以餐廳選用統稱為「金沙」嘅鹹蛋黃醬實在非常明智,加埋忌廉一齊煮,口感更creamy!軟殼蟹炸得香口酥脆,配上大量菇菌點綴,盡是滋味!

💰$145
好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 🍕
好邪惡!真係好邪惡!大量芝士加咸蛋醬抹滿整塊薄身脆pizza,完美地放上六隻蟹鉗,隨心灑上蟹肉、切粒牛油果同切片番茄仔,再放上沙律菜裝飾,賣相相當吸引,多重口感,多重享受。脆脆嘅pizza邊唔會過乾,芝士同咸蛋味道適中唔會過鹹,雖然好邪惡,但一啲都唔肥膩!

💰$56
士多啤梨奶昔 🍓
個人認為呢間餐廳嘅飲品比食物同甜品出色,尤其係喺熱辣辣又翳焗嘅天氣下,飲到一杯透心涼嘅飲品,真係特別加分!而且我鍾意佢哋嘅飲品唔花巧,除咗用啲比較有特色嘅玻璃杯裝住外,相比起其他餐點,佢哋嘅賣相都唔會華而不實,純粹係一杯杯簡單、清涼、解渴嘅飲品。

朋友好鐘意飲milkshake,考慮到我唔食得太多香蕉,所以佢揀咗strawberry milkshake試試。細細一杯淡粉紅色嘅milkshake帶有淡淡嘅士多啤梨香氣,食到少許果肉同果籽,唔會有粒粒碎冰,口感順滑,味道清甜唔假,推介!

💰$56
夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 🥥
而我就叫咗一杯椰子沙冰,個名又係改都好鬼馬,望住啲字個腦就已經響起「夏日熱辣辣,吃西瓜消暑解渴;夏日熱辣辣,喝一杯凍檸檬茶!」呢幾句歌詞,勁好笑!椰子沙冰分量都幾大,而且冰度十足,上面仲放咗一球海鹽雪糕,絲絲鹹味令本身已經好香濃嘅椰子味更突出,半溶嘅雪糕加上frappe嘅綿滑,配pizza、risotto呢類較飽膩嘅主食最為佳!

💰$68
唔甜的紫薯蛋糕 🍰
自家製嘅紫薯蛋糕非常精美,蛋糕共有四層,薄薄嘅餅底為底層,數上去有紫薯cream cheese同幼滑嘅mousse,而最頂層就鋪滿紫薯蓉,層次分明,口感豐富細膩,而且食到紫薯自身嘅甜味,想食甜品但怕肥嘅朋友可以考慮一試!

💰$68
焙茶芝士蛋糕 🍰
另一款cheesecake朋友揀咗焙茶口味,整體口感唔算柔軟,偏硬身、紮實,勝在茶味香醇,餅底相比下較為厚身,食完唔會有好膩嘅感覺。
  • 焙茶芝士蛋糕
  • 夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
  • 鵝肝槓上肝菌飯講十次
2024-07-02 5825 瀏覽
上年第一次食位於尖沙嘴的Good Day Bad Day,感覺食物不錯,今次找個機會帶父母來試一試這間玩味餐廳吧來到餐廳內他們已經覺得環境裝潢幾得意,特別是看著餐牌上有趣的菜式名字他們更是好奇 第一道上菜的是樣子震撼的蒲燒鰻魚蛋包飯(全條)($156),鰻魚帶點香口醬汁香甜,但下面以蛋包著的鰻魚汁飯則太濕,同樣是鰻魚汁味的飯則顯得沒有新意,白飯方面可以改善一下以甚麼樣的方式呈現,也可以加入一些配料以增加口感,不會太沉悶。上一次來都有點這道菠菜菠菜忌廉燉飯($125),質地同樣是creamy的,沒有煮得很硬,不過份量好像少了點。剛剛焗好的好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩($145)鹹香味撲鼻,味道果然鹹香帶牛油果的順滑,配搭新穎好吃,我們都很喜歡上次都有點的半熟吞拿魚比薩($145)今次則比較遜色,特別是相比起前者更是平平無奇,比較推薦試試另一個薄餅。有蟹Go又有蟹肉蟹蟹扁麵($145)的表現幾有驚喜,算是有不少的蟹肉同樣是鹹香味十足,滿滿地掛在扁意粉上,粒粒蟹子亦增加不同的口感,可以一試!我們亦點了一個相近的蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯($139),不同的是加入了一些龍蝦味,但我們均覺得剛才的意

蒲燒鰻魚蛋包飯(全條)
菠菜菠菜忌廉燉飯
好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩
半熟吞拿魚比薩
有蟹Go又有蟹肉蟹蟹扁麵
蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯
我們亦點了一個相近的蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯($139),不同的是加入了一些龍蝦味,但我們均覺得剛才的意粉味道更突出、更佳,而米飯的質感則比較軟淋。

Mamaday的食物一如有趣,味道不馬虎,這次帶父母到來他們都覺得這個品牌幾得意,又可以慢慢坐、聊聊天;希望不久後再來用餐吧
2024-06-10 5261 瀏覽
Good Day Bad Day MaMa Day呢個名真係好特別,我聽過一次就深深記住左。餐廳位於鬧市尖沙咀,近地鐵站,好方便。佢嘅主菜選擇多元,每一款都帶來獨特嘅美味,而且菜式名都非常特別,絕對能夠滿足你嘅味蕾同埋好奇心。點解個個叫軟殼蟹比薩將炸到脆卜卜軟殼蟹加入比薩裡面,再攞去焗,軟殼蟹為比薩增添了額外的鮮味和脆口,配合拉絲的芝士,滋味無窮。Good Day Bad Day MaMa Day嘅有蟹go又有蟹肉蟹蟹扁面(即蟹肉蟹膏扁意粉)呢個扁意粉最適合鍾意食蟹的人!扁意粉煮得剛剛好,超多蟹肉同蟹膏,這個組合帶來濃郁嘅蟹肉鮮味,每一口都好滿足。古法烤黑毛豬配沙律黑毛豬肉質鮮嫩多汁,經過古法烤制後,有陣炭香味,黑毛豬肉質嫩滑多汁,咬落啖啖肉,搭配清新的沙律,平衡了肉質的豐腴感。Good Day Bad Day MaMa Day嘅環境舒適,裝潢幾時尚,好啱三五知己朋友聚會。
點解個個叫軟殼蟹比薩

(即蟹肉蟹膏扁意粉)
古法烤黑毛豬配沙律

• 古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2024-05-26 4276 瀏覽
講咗好耐嘅飯聚,今日終於成行😚 難得見面,梗係要搵間好玩又好食嘅餐廳聚一聚!呢次朋友仔居然揀咗我哋嘅 #老地方「GoodDay BadDay MamaDay」見面😉 莫非佢同我一樣,對大廚嘅手勢念念不忘⁉️一排冇上嚟,餐廳嘅擺設依然係咁吸睛👀由地面沿着樓梯行上餐廳,已經謀殺咗我手機唔少位置🤭 呢日服務員安排咗我哋同 Mr Bean…幅畫 一齊坐,哈 笑死🤭🤭 老細喺餐牌設計上似乎都花咗唔少心思,插圖色彩繽紛之餘,仲分咗唔同主題,而菜式名都夠晒特別😉小食🦑魷魚圈 - 肉質彈牙,配埋沙律醬一齊入口,味道零舍合拍🦪蠔梗係要炸 - 肥美嘅蠔肉,咬口外脆內軟,正呀喂主菜🦞好日子梗係龍蝦炒粉絲 - 大廚一啲都唔孤寒,粉絲上鋪滿爽口嘅龍蝦肉之餘,再配埋特別嘅醬汁同冬菇片一齊炒,入口特別惹味飲品🍊甜甜酸酸洛神花柚子茶 - 凍冰冰又酸酸甜甜嘅口感,令人胃口大開☕️豆腐豆腐豆腐咖啡 - 大大個雪糕球放喺咖啡面上,咁chill嘅造型,#小秘書 真係未飲先興奮🤩 飲落去有啲似latte嘅味道,唔會太甜,最啱我呢啲怕肥又為食嘅人士每次嚟幫襯,除咗係嚟擦餐飽之餘,就係可以瘋狂打卡,感覺就好似置身喺玩具博物館一樣… 令

小食
🦑魷魚圈 - 肉質彈牙,配埋沙律醬一齊入口,味道零舍合拍
🦪蠔梗係要炸 - 肥美嘅蠔肉,咬口外脆內軟,正呀喂

主菜

飲品

每次嚟幫襯,除咗係嚟擦餐飽之餘,就係可以瘋狂打卡,感覺就好似置身喺玩具博物館一樣… 令人期待‼️

📍 GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-05-25
之前都黎過呢間餐廳幾次🙈 今次聽講佢哋開咗上層做live band🎸同卡啦ok🎤🎶 所以就又再訪啦!✔️黃金軟殼蟹忌廉意粉 $148平時好多鹹蛋黃嘅意粉都會有啲膩 但係講唔停覺得呢度嘅調味啱啱好😋 鹹蛋黃同埋忌廉味兩個都食得出 鹹蛋黃味唔會太搶🙌🏻 而軟殼蟹中間有唔少膏😳 炸得香脆又唔會太油🦀✔️直豎拇指牛小扒比薩 $220呢個Pizza一嚟到就極香!雖然食落牛肉味道就唔算好出 不過佢燒過嘅油香同埋芝士味真係一流🧀🤤 餅底就偏薄脆 唔會太滯~✔️三文魚牛油果莎莎 $88呢個係三文魚加蟹籽同埋牛油果 調味係偏酸一點 清新 開胃🍀✔️What-so-ever $108今日呢個係朱古力窩夫🍫 窩夫略嫌有啲唔夠脆身🙈不過講唔停欣賞佢有可可味但唔會太甜 加埋奶蓋同埋雪糕一齊食都幾正🥰✔️嗜甜之選豆腐奥利奥沙冰 $56

✔️黃金軟殼蟹忌廉意粉 $148

✔️直豎拇指牛小扒比薩 $220

✔️三文魚牛油果莎莎 $88
呢個係三文魚加蟹籽同埋牛油果 調味係偏酸一點 清新 開胃🍀

✔️What-so-ever $108

✔️嗜甜之選豆腐奥利奥沙冰 $56

2024-10-28 0 瀏覽
*✲゚*。 💛尖沙咀人氣cafe GoodDay BadDay MamaDay 😋之前都食過幾次呢間cafe尖沙咀嘉榮大廈分店嘅2/F加左karaoke舞台
間中會有live band表演🎸
🦑 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵之前次次都係食蛋包飯第一次食呢個墨汁扁麵估唔到幾有驚喜 墨魚超大隻😍🍕 好邪惡嘅咸蛋牛油果醬蟹肉比薩…咩叫減肥Pizza比較薄身 批邊脆脆地上面嘅餡超足料 有咸蛋 牛油果 蟹肉同大量芝士🧀咸蛋味道唔算好突出 不過成個combination加埋一齊幾好食😋🧇 抹茶紅豆窩夫窩夫抹茶味都幾突出 有四舊😙紅豆份量多到好似唔使錢咁🤣想去記得上網book定位❗️餐廳社交平台bio 有link🙆🏻‍♀️-✨ 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 ($158)✨ 好邪惡嘅咸蛋牛油果醬蟹肉比薩 ($145)✨ 抹茶紅豆窩夫 ($108)✨ German Peach Tea ($56)✨ Kinder Coffee($56)+10% service charge-📍 GoodDay BadDay MamaDay @ggood.day.bad.dayy @omg_mamaday尖沙咀加連威老道27-27

*✲゚*。 💛

上面嘅餡超足料 有咸蛋 牛油果 蟹肉同大量芝士🧀

🧇 抹茶紅豆窩夫
窩夫抹茶味都幾突出 有四舊😙
紅豆份量多到好似唔使錢咁🤣

✨ 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 ($158)
✨ 好邪惡嘅咸蛋牛油果醬蟹肉比薩 ($145)
✨ 抹茶紅豆窩夫 ($108)
✨ German Peach Tea ($56)
✨ Kinder Coffee($56)
+10% service charge
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓
話說尖沙咀有間好搞鬼既cafe,入面有好多充滿玩味又搞笑嘅擺設,好打卡able😍除咗環境好正之外,呢度d野食亦都令我哋好有驚喜❤️🫰🏻我地食左:⬇️⬇️🌟是日餐湯🌟- 周打蜆湯Creamy質感既周打蜆湯蜆肉多多又夠濃,勁想encore多兩碗🫰🏻🌟美利堅合眾國安格斯西冷牛扒🌟$168呢塊西冷扒煮到啱啱好系我指定既5成熟度,完全冇over cook🫶上枱既時候又已經切好哂,唔使自己切咁費手😆入面粉中帶嫰,見到真係超有好感💕食落嫩口得梨仲要好juicy 💕正🫶配菜仲跟左個沙律同胡麻醬木魚凍烏冬,豐富得梨又飽肚🤟🏻🌟辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎蛋包飯🌟 $128用日本蛋炒成既滑蛋,蛋味香濃又夠滑;加埋香辣惹味既泰式肉碎一齊撈飯食,真係正到-個點🙌🏻🌟今日咩心情比薩🌟 $132今日個心情pizza 系個薄脆底既海鮮pizza,上枱新鮮熱辣辣香噴噴🥰入口皮薄超脆又多料,絕對系pizza界既天花版級別💕🌟洋蔥圈🌟 $69金金黃黃唔太油,乾身夠脆超香口‼️🌟今日飲益力多柚子沙冰🌟 $56呢個沙冰既益力多味比柚子味重,香香甜甜又夠凍,小妹覺得好滿意😀🌟焦糖脆脆脆咖啡沙冰🌟 $56啡味濃郁既沙冰同甜甜香香既焦糖香氣真

除咗環境好正之外,呢度d野食亦都令我哋好有驚喜❤️🫰🏻

我地食左:⬇️⬇️

🌟是日餐湯🌟- 周打蜆湯

🌟美利堅合眾國安格斯西冷牛扒🌟$168

配菜仲跟左個沙律同胡麻醬木魚凍烏冬,豐富得梨又飽肚🤟🏻

🌟辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎蛋包飯🌟 $128

🌟今日咩心情比薩🌟 $132

入口皮薄超脆又多料,絕對系pizza界既天花版級別💕

🌟洋蔥圈🌟 $69

金金黃黃唔太油,乾身夠脆超香口‼️

🌟今日飲益力多柚子沙冰🌟 $56

🌟焦糖脆脆脆咖啡沙冰🌟 $56

啡味濃郁既沙冰同甜甜香香既焦糖香氣真係襯到絕-絕,香醇醒神,令人精神為之一振🫶

🌟手工紫薯蛋糕🌟$68

呢個蛋糕分左4層,軟滑紫薯蓉下面系香滑既牛乳慕絲,再跟住係紫薯芝士蛋糕,底層仲有埋牛油消化餅做底,勁有層次感🤟🏻

食落紫薯原味比較重,甜度唔算好高,啱晒怕肥嘅我😂

🟥GoodDay BadDay MamaDay

📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓

港鐵尖沙咀/尖東站 B1出口,步行約4分鐘

#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#創意料理#創意#高質 #美食 #玩味#美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover
2024-10-20 283 瀏覽
野食幾好,叫咗杯朱古力好濃郁,但係完全唔適合約會/多人聚會,因為第二層有liveband勁嘈,似佢哋私人派對,成餐飯同啲朋友傾唔到偈咁,體驗都幾差,因為liveband好大聲,唔會理其他人
2024-10-19 277 瀏覽
𝕀𝕞𝕒𝕘𝕚𝕟𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕨𝕖𝕝𝕝 𝕗𝕖𝕕🤹🏽第二次到訪充滿玩味既 Goodday Badday Mamaday🎰,幽默諷刺既壁畫海報🚸、生動可愛既小玩意figure🦖、創意滿滿既餐牌同食物名🔖,Toy Story 一般既環境當中💁🏽‍♂️。上次黎都無發現原來2樓唷呀 Karaoke🎤,今次聽住流行曲 busking 🎶食飯都幾唔錯。先來一份蒲燒三文魚腩日式沙律🏄🏽‍♂️,三大片三文魚腩🐠香口入味,腩位肥美;配埋沙律菜🥬、番茄仔🍅、紫洋蔥🧅,絕對係健康之選。🥗Kabayaki Salmon Belly | $126另一個就揀左白酒藍青口💠,份量都唔少,醬汁好creamy,不過唔夠均勻🪃,部分青口無掂到個醬🤔。🐚Blue Mussels in White Wine Sauce | $128主食揀左「有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵」🤣,好急口令feel🗣️。喜歡扁意粉 texture幾有咬口,蟹柳加兩隻小蟹鉗🤏🏽,幾豐富呢。🦀Crab Meat Crab Butter Fettuccine | $145飲品方面,一杯係「宇治抹茶澀澀地」☘️,抹茶甘甘地好舒服,表面有茶粉添加美感;另一杯係「都係香
𝕀𝕞𝕒𝕘𝕚𝕟𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕨𝕖𝕝𝕝 𝕗𝕖𝕕🤹🏽

🥗Kabayaki Salmon Belly | $126

飲品方面,一杯係「宇治抹茶澀澀地」☘️,抹茶甘甘地好舒服,表面有茶粉添加美感;另一杯係「都係香芋鮮奶好味d」🍠,啖啖香芋味道,薰衣草紫色天鵝🦢心心拉花都幾有感覺~

🎍Matcha Latte | $48
🔯Taro Latte | $56

呢間 GoodDay BadDay MamaDay 喺🚇尖沙咀都幾出名,因為佢嘅裝修佈置、餐牌菜式名都極具😜玩味,佢佔地兩層環境好大好闊落,二樓仲有🎷 Live Music 同埋食客可以點歌上台即席🎙️獻唱添!牛油果🥑沙冰用料足,入口杰身好味🤤。三文魚🐟牛油果莎莎好鮮味,除咗有軟滑嘅牛油果🥑之外仲有好多洋蔥🧅同埋飛魚子,入口酸甜好開胃😋!🔥炸魷魚圈上面鋪滿🧀芝士粉,入口香脆又有🦑魷魚嘅鮮味,煙煙韌韌🥰幾好味。軟殼蟹🍕薄餅嘅餅底好薄好脆🫓,上面有肥美多膏嘅原隻炸🦀軟殼蟹,加上菠蘿🍍同千島醬,酸甜又鮮味🤤。蟹膏甲羅燒龍蝦汁燉飯😍上面有原個充滿蟹膏嘅甲羅燒,🦞龍蝦汁燉飯味道好香濃仲有唔少鮮味嘅🦀蟹肉,撈埋蟹膏甲羅燒一齊食的話😋更加增添一份鹹香鮮味,👍啱曬我口味!焙茶芝士蛋糕🍰都幾唔錯,味道唔會死甜😊,入口有淡淡嘅焙茶香🍵,十分香滑美味。

牛油果🥑沙冰用料足,入口杰身好味🤤。

2024-10-15 285 瀏覽
@ggood.day.bad.dayy 可能大家都有食過,最近佢地二樓增設左liveband好有氣氛~唔喜歡去酒吧既朋友可以多一個選擇,佢地都有Happy Hour 時段🥰可以慢慢聽下歌傾下計❤️三文魚牛油果莎莎 $88三文魚同牛油果都係我喜愛❤️做前菜真係最合適!有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145蟹膏、蟹肉、蟹柳、蟹棒、蟹籽,好蟹蟹😂包滿足你既蟹癮!美利堅合眾國草飼牛扒 $168我地選擇左Medium 肉味岩岩好,配有生果同沙律茶🥗,仲有勁大塊既蝦片❤️性價比高豆腐豆腐豆腐咖啡 $56我差不多每次都係點這個,好專一😂自家製草莓🍓Jam 好鬼Fresh $56清新之選!甜甜酸酸係幾開胃既~🎊有Liveband 氣氛真係好唔同,等我下次都來個Happy Hour先

三文魚牛油果莎莎 $88
三文魚同牛油果都係我喜愛❤️做前菜真係最合適!

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145
蟹膏、蟹肉、蟹柳、蟹棒、蟹籽,好蟹蟹😂包滿足你既蟹癮!

美利堅合眾國草飼牛扒 $168

豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
我差不多每次都係點這個,好專一😂

自家製草莓🍓Jam 好鬼Fresh $56
清新之選!甜甜酸酸係幾開胃既~

• 豆腐豆腐豆腐咖啡
2024-10-08 502 瀏覽
話咁快結婚一年了,老公帶我去左間好有氣氛既餐廳當晚仲有live Band我老公仲上台高歌一曲唱比我聽♥️淨係呢個場都完全值得過黎了👍🏻不過記得要預早預約呀,我哋去到都全場爆場嫁!🔸西巴牙海鮮飯🥘2人份$298勁大隻魷魚筒係呢個西班牙海鮮飯嘅焦點,份量勁大其實兩個人食都超級多,個飯本身仲有青口同蝦,飯底撈上醬汁有辣辣地,好惹味😋🔸求其是但乜都炸啲啦(4款隨機配搭)$103個名咁當然就要叫下啦,當天有炸薯條、炸雞翼、炸大蝦🍤同埋炸魚柳,每款炸物分量都好多,絕對係對得住呢個價,炸到金黃色,唔會好乾👍🏻保留到食物原有既味👍🏻🔸點解個個都叫軟殼聖比薩架(仲要有疲蘿)$145黎到真係「嘩」一聲呀,成隻軟殼蟹係Pizza面呀,勁大隻,Pizza都好足料,有蟹柳同菠蘿嫁,仲要好多芝士👍🏻 Pizza皮夠晒薄,好脆卜卜👍🏻係我最鍾意嘅Pizza😍
話咁快結婚一年了,老公帶我去左間好有氣氛既餐廳
當晚仲有live Band我老公仲上台高歌一曲唱比我聽♥️
淨係呢個場都完全值得過黎了👍🏻
不過記得要預早預約呀,我哋去到都全場爆場嫁!

🔸西巴牙海鮮飯🥘2人份$298

🔸求其是但乜都炸啲啦(4款隨機配搭)$103

🔸點解個個都叫軟殼聖比薩架(仲要有疲蘿)$145

1962 瀏覽
2024-09-28 783 瀏覽
呢間餐廳啲菜式名全部都好有趣,玩味十足🤣🤣🤣 不過已經唔記得啲名啦😂😂最記得嘅有,美利堅合眾國草飼牛扒🥩因為呢個好好食,塊扒都好大塊,配菜又多,咁樣都係$168,好抵呀🤩🤩勁推介👍🏻仲有白酒藍青口🦪呢個前菜配埋2杯白酒/紅酒,啱哂我地呢啲飲酒人士😂😂青口個汁好濃郁,勁正😋另外再試咗啲小食&古法黑毛豬,樣樣好高質👍🏻👍🏻👍🏻飲品都有好多選擇,除咗手工啤之外,仲有好多特式飲品🍸環境又舒適,約埋朋友仔一齊去嘆下真係唔錯🥳🥳#GooddayBaddayMamaday

最記得嘅有,美利堅合眾國草飼牛扒🥩
勁推介👍🏻

仲有白酒藍青口🦪

另外再試咗啲小食&古法黑毛豬,樣樣好高質👍🏻👍🏻👍🏻
飲品都有好多選擇,除咗手工啤之外,仲有好多特式飲品🍸

環境又舒適,約埋朋友仔一齊去嘆下真係唔錯🥳🥳

#GooddayBaddayMamaday
2024-09-28 547 瀏覽
意大利飯值得一讚。墨魚好好味,不會煮過時,其他海鲜如青口及蝦好新鮮又彈牙,但意大利飯可減少辣度更好,因部份客人不能吃辣。沙律,意大利薄餅及炸物炸得啱啱好。正。 位置最好減除尖東站出口,只提示尖沙咀B1 則可,因尖東站行步至尖沙咀B1太遠了。