Pirata Group旗下餐廳一向都係質素保證,亦係我心目中嘅慶祝地方首選🎉因為lunch menu一向都係實惠價錢包多款食物,食物水準高之餘,慶祝仲會送即影即有同甜品📷依間印度餐廳淨係睇門口都覺得靚,沿樓梯行落去時有種別有洞天嘅感覺,裝潢充滿異國風情,好似一間神秘酒吧咁🔮🧙🏻‍♂️我encore過唔止一次,假日$368一個人就可以試到多款前菜、肉、咖喱同甜品,比唔少香港嘅印度菜性價比高👍🏻不得不得嘅飲品除左印度風味雞尾酒外,lassi即係印度傳統混合左水果同香料嘅yogurt都好好飲,banana同rose味係我最愛,餐廳不時都有free flow!🍗 ʙᴏᴍʙᴀʏ ғʀɪᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)炸雞用左辣椒同咖喱葉醃,炸完後唔算多汁同肉質比較實,但配番茄蛋黃醬效果唔錯🤭🥔🥜 ᴀʟᴏᴏ ᴛɪᴋᴋᴀ ᴄʜᴀᴀᴛ (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)酸酸鹹鹹嘅薯餅配咖喱豆同乳酪醬,有種好多種味道時衝擊味蕾嘅感覺,好開胃😋🥠 ᴘᴀɴɪ ᴘᴜʀɪ ᴡɪᴛʜ ᴊᴀʟᴊᴇᴇʀᴀ (𝟠/𝟙𝟘)印度嘅傳統street food,將酸酸辣辣嘅小茴香汁倒入脆波波度再一啖食左佢。🍗🥒 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ

🥔🥜 ᴀʟᴏᴏ ᴛɪᴋᴋᴀ ᴄʜᴀᴀᴛ (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)

🍗🥒 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
烤雞比想像中嫰滑,但同樣係肉質比較實同唔算多汁,配青瓜醬幾特別。

🐟🥑 ᴘɪɴᴋ sᴀʟᴛ sᴀʟᴍᴏɴ (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)
有啲overcooked令肉質偏硬,係較為失色嘅一道菜,但三文魚同牛油果蓉配搭幾夾。
🧈🐥 ᴏʟᴅ ᴅᴇʟʜɪ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
唔辣同唔係太似咖喱,反而似番茄忌廉,雞肉好滑同有油香。

🥘🥬 ᴠᴇɢ ᴋᴏғᴛᴀ ᴋᴏʀᴍᴀ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
正常咖喱但唔算好辣,配炸薯仔同菜。

🍛 ʙᴀsᴍᴀᴛɪ ʀɪᴄᴇ & ʙᴜᴛᴛᴇʀ ɴᴀᴀɴ (𝟠/𝟙𝟘)
Naan好有牛油香同質地鬆軟,太重麵粉味,份量足夠點哂所有咖喱。印度香米比較幼身同口感乾爽,因為依餐比較多肉同份量大,去到尾聲時已經食唔落飯,比較可惜。
🥧 sᴘɪᴄᴇᴅ ᴍɪʟᴋ ʙᴜɴ (𝟟/𝟙𝟘)
印度傳統甜品,一粒裝滿syrup嘅蛋糕仔,一個字:爆甜😐

2022-12-26