傳統日式拉麵店既裝潢,設有不倒翁等日式裝飾物。配合社會發展,融入現代化經營方式,以平板電腦替代手人點單,方便快捷,而且環保。餐牌四款特色拉麵,分別有魂(原味)、青龍(菠菜,下午6點後先有供應)、太極(墨魚)同埋火魂(蕃茄辣汁),就眼睇個夠吾系好知系咩黎,不過店面非常親切友善,細心教我地點用ipad功能,只要系滑動菜單上既拉麵圖片,就顯示出一電拉麵既材料,幫你揀到一款岩你口味既拉麵。日式豬肉煎餃$18外皮非常香脆,內裡是椰菜絞肉,涵料好多,肉汁豐富,鮮甜可口,暫時食過當中超高水準既一家,必試!八爪魚波波 $18點配酸辣醬,感覺似泰國菜色多,不過質感彈牙,味道不錯。太極拉麵$99墨魚汁湯底濃而不咸,湯感非常順滑,但完全不油,同店員傾計先知原來佢地每日都會將湯隔油,健康不油膩。麵條有別其他,捲曲既外型增加掛湯力,麵質Q彈,比外面既硬身少少。青龍拉麵 $99秘制菠菜汁融入哂豬骨湯底,幾意外完全沒有青草味,配料豐富,有好少見既蟹肉同魚子醬,提升鮮味。值得一提的是半熟蛋沒有加入醬油,雞蛋是日本蛋,因此雞蛋的蛋味亦都十分濃郁,食落好滿足!店員會邀請我們加入任何配料作配搭分別有紅薑、酸菜、蒜蓉整體來說

傳統日式拉麵店既裝潢,設有不倒翁等日式裝飾物。

餐牌

不過店面非常親切友善,細心教我地點用ipad功能,

日式豬肉煎餃$18
外皮非常香脆,內裡是椰菜絞肉,涵料好多,
肉汁豐富,鮮甜可口,暫時食過當中超高水準既一家,必試!

八爪魚波波 $18
點配酸辣醬,感覺似泰國菜色多,不過質感彈牙,味道不錯。

太極拉麵$99
墨魚汁湯底濃而不咸,湯感非常順滑,但完全不油,
同店員傾計先知原來佢地每日都會將湯隔油,健康不油膩。

青龍拉麵 $99
秘制菠菜汁融入哂豬骨湯底,幾意外完全沒有青草味,
配料豐富,有好少見既蟹肉同魚子醬,提升鮮味。
值得一提的是半熟蛋沒有加入醬油,雞蛋是日本蛋,
因此雞蛋的蛋味亦都十分濃郁,食落好滿足!

店員會邀請我們加入任何配料作配搭
分別有紅薑、酸菜、蒜蓉

整體來說,餐廳的服務十分好、友善,
而且會一一為客人解答,亦都在拉麵上下了很大的功夫!
十分值得食家到此一試!
2018-03-07
  • 青龍拉麵