餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2021-09-24 93 瀏覽
除咗主打素食,佢哋裝橫亦非常有特色。環境佈置,無論牆身、枱櫈等,都係以粉紫色同白色為主,感覺柔和舒適。同時佢哋食物亦好有驚喜!和風涼拌蕎麥麵 配 吉列淮山蓉素鰻魚 $108蕎麥麵爽彈,賣相吸引就不在話下。我最相講既就係吉列淮山蓉素鰻魚:佢哋將紫菜舖喺淮山蓉既表面,感覺就好似鰻魚皮,食落仲多咗種香味。同埋佢哋將素鰻魚炸得香脆之餘,素肉既口感都唔差(腍腍哋),就算你合埋眼咁食,都唔會覺得佢係山藥,再點埋佢哋既蛋黃醬,食落就更惹味啦!套餐仲配鮮茄甘荀香芋濃湯番茄既酸味同甘荀味道非常夾,好開胃!再加上細細粒甘荀香芋, 飲落多咗種層次。香脆法包焗得好脆,擺得耐都唔會變得冧,同時又唔會硬到成塊石頭咁,蘸湯食一流!青檸百香果冰茶 ( +$10)飲落幾甜,入面仲有百香果籽,再加埋青檸,成個感覺都幾Fresh名稱:雅 ‧悠蔬食地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖

和風涼拌蕎麥麵 配 吉列淮山蓉素鰻魚 $108
和風涼拌蕎麥麵 配 吉列淮山蓉素鰻魚

套餐仲配
鮮茄甘荀香芋濃湯
鮮茄甘荀香芋濃湯配香脆法包

香脆法包

青檸百香果冰茶 ( +$10)
青檸百香果冰茶

名稱:雅 ‧悠蔬食
地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖
2021-09-19
15 分鐘 (堂食)
和風涼拌蕎麥麵 配 吉列淮山蓉素鰻魚
鮮茄甘荀香芋濃湯配香脆法包