2024-11-07
呢間燒肉餐廳我來過好幾次,每次都無失望。前幾日同朋友又來左次,叫左佢地嘅燒肉套餐,份量剛好,而且食材都好新鮮。特製宮崎和牛他他配法包入口就感受到個份油香,肉質嫩滑,配埋脆脆嘅法包,層次感滿滿。韓式海鮮煎餅煎得好香脆,而且唔會太油膩,海鮮餡料都相當新鮮。迷你沙律口感好清新,夠爽口。來到主角嘅部份,宮崎和牛薄切牛板腱壽喜燒風配日本蛋,牛肉夠薄切,代呢埋生雞蛋,入口真係超滑,正呀!薄切牛舌芯配鹽蔥汁粉量適中,肉質好彈牙,鹽蔥汁提升左成個牛舌芯嘅滋味。宮崎和牛上牛排肉入口軟嫩,完全無肥膏嘅油膩感。至於澳洲和牛特上牛肩肉眼,肉味比較濃郁,適合鍾意食重口味牛肉嘅你~豬肉方面,我地揀左鹿兒島豚五花肉,燒完之後帶少許油脂香,口感幾好。仲有海老拼原隻帆立貝,帆立貝好鮮甜,蝦都燒得岩岩好,唔會過火。最後黑糖珍珠雪糕同迷你盛岡冷面,一個甜一個清,圓滿左呢一餐。仲飲左柚子蜜梳打同波子汽水,飲品放main算係清新解膩。呢度嘅燒肉真係值得一試,食材質素高,環境舒適。不論係同朋友gathering定慶祝生日都好推介比大家。