2024-11-28
火鍋迷一定要bookmark呢間滾爺火鍋!呢度既招牌椰子雞鍋真係一試難忘,真正滴水不嘉嘅椰子雞鍋,價錢合理又夠特色~秋冬時節黎打邊爐絕對啱晒!🔥———————————————🌟 招牌椰子雞鍋 (半隻) $248必叫!呢個椰子雞鍋用嘅係100%椰汁湯底,完全冇加一滴水,椰香濃郁得嚟又唔會太膩~雞肉嫩滑得嚟啱啱好香,煲滾之後再焗5分鐘,雞味同湯底完美融合~入面仲有啖啖椰子肉同馬蹄,成個湯飲完都覺得好滋潤,值得推介!🌟 手打四寶丸 $88有魚肉、蝦肉、牛肉同墨魚丸,味道鮮甜,真係食得出手打既質感,但略嫌仲可以再彈牙啲,同埋口感有少少黏,如果再改進下就完美啦~🌟 脆鯇魚片 $88新鮮到不得了,每片魚肉仲好有口感,煲落湯入面又吸到椰子味,真係好正,完全食到停唔到口。🌟 豬皮 $48份量非常夠,每塊都超大,吸晒湯底精華。🌟 蔬菜 $28/份我叫左娃娃菜同生菜,超大份!蔬菜夠新鮮,放落湯入面煮一陣就吸到滿滿既椰香,清新得嚟又解膩~🌟 龍口粉絲 $18/份粉絲煙韌而且夠幼,放落湯底煮到吸晒湯汁,在撈多少少醬汁就一流。
———————————————
🌟 招牌椰子雞鍋 (半隻) $248
🌟 手打四寶丸 $88
🌟 脆鯇魚片 $88
🌟 豬皮 $48
份量非常夠,每塊都超大,吸晒湯底精華。
🌟 蔬菜 $28/份
🌟 龍口粉絲 $18/份