餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2020-12-10 89 瀏覽
食過咁多間素食鋪 🥦🥦🥦我始終覺得呢個group係好比心機去打造menu🌽🥕🥔🍆🥑而且食物真係好有水準定時亦會更新菜式次次去都好有新鮮感🥰如果大食啲嘅朋友仔不妨叫個set真係最抵食,有曬湯,前菜,主食同埋甜品🍰🍰🍰兩個人食一個set都夠曬飽前菜其實齊曬中,西式啱曬有選擇困難症嘅朋友仔中式嘅豆腐真係好腍滑入味琥珀合桃勁脆勁香甜❤西式嘅紅菜豆沙律都唔弱充滿橙香相當開胃主菜係紅咖喱配薄餅同飯咖喱好滑,重椰香但又唔太辣而且有陣陣甜味👍👍👍首次見咖哩會加入猴頭菇同芋頭口感超豐富而且創新又有飯又有薄餅想點食都得😻仲未夠食?點解唔考慮叫個小食拼盤?我聽到枱枱都有叫應該好受歡迎🤪🤪🤪所以我都叫咗好鐘意佢唔點醬都好好味每件炸物都有唔同調味好似炸腐皮加咗孜然粉非常清香,入面又勁嫩滑我夠膽講比真雞脾仲滑😻❤又好似紫菜包住牛油果去炸入口即溶🥑🥑🥑🥑炸後牛油果更覺creamy而且仲一啲油膩感都無好值得一試最後到跟餐嘅甜品部分估唔到好高級嘅紅豆綠茶cheese cake都係唔洗加錢雪到凍凍地食落似雪糕綠茶味唔腥🍵🍵🍵仲要有淡淡芝士香🧀🧀好滿足❤😻

食過咁多間素食鋪 🥦🥦🥦
我始終覺得呢個group係好比心機去打造menu🌽🥕🥔🍆🥑
而且食物真係好有水準
定時亦會更新菜式
次次去都好有新鮮感🥰

如果大食啲嘅朋友仔
不妨叫個set
真係最抵食,有曬湯,前菜,主食同埋甜品🍰🍰🍰
兩個人食一個set都夠曬飽

前菜其實齊曬中,西式
啱曬有選擇困難症嘅朋友仔
中式嘅豆腐真係好腍滑入味
琥珀合桃勁脆勁香甜❤
西式嘅紅菜豆沙律都唔弱
充滿橙香相當開胃

主菜係紅咖喱配薄餅同飯
咖喱好滑,重椰香但又唔太辣
而且有陣陣甜味👍👍👍
首次見咖哩會加入猴頭菇同芋頭
口感超豐富而且創新
又有飯又有薄餅
想點食都得😻

仲未夠食?
點解唔考慮叫個小食拼盤?
我聽到枱枱都有叫
應該好受歡迎🤪🤪🤪
所以我都叫咗

好鐘意佢唔點醬都好好味
每件炸物都有唔同調味
好似炸腐皮加咗孜然粉
非常清香,入面又勁嫩滑
我夠膽講比真雞脾仲滑😻❤

又好似紫菜包住牛油果去炸