2024-08-16
今日突然想食中菜😊😊,發現中環有一間好特別嘅餐廳叫做1935 壹玖叁伍,見到佢又係酒吧又係中菜廳🥂🫖,而且啲菜式好精緻,即刻入去試一試。發現佢同我想像嘅川菜有啲唔同,超級特別想推薦畀大家🤗~✨ 香酥軟枕 $75 🥟睇個名已經畀佢吸引住☺️,嚟到原來係一款素鵝,外皮酥脆,加上一個酸酸地嘅醬汁,非常開胃😊。✨ 四川紅燒肉 $195 🍖🌶️ 紅燒肉肥而不膩,滷汁非常入味,帶有濃郁花椒香味,花椒配紅燒肉真係好特別🤪🤪,出面未試過,嚟到呢度一定要點返一份試下🤤。✨ 黃金香脆軟殼蟹 $240 🦀 軟殼蟹炸得好酥脆🤤,再加上勁厚嘅一層鹹蛋黃醬,勁嘢味,另外每一啖都食到佢蟹嘅鮮味🦀,然後份量又非常多,一度cp值勁好嘅菜。✨ 糖醋桂花魚 $250 🐟🍯 糖醋魚嚟到嘅時候已經覺得好靚🤤🤤,五顏六色,睇到都好開胃,糖醋桂花魚甜中帶酸,魚肉鮮嫩多汁,非常出色嘅手工菜👍👍。✨ 松露瑤柱蛋白炒飯 $135 🍚 呢個炒飯一嚟到個松露香味已經好濃🤤,佢炒到啲飯粒粒分明,加上瑤柱嘅煙韌,口感非常好,食落松露美好香加上瑤柱嘅鮮味,絕對係高分嘅炒飯🤗🤗。✨抹茶豆沙鍋餅 🍵$70鍋餅外酥內軟,鍋餅重疊住抹茶口味嘅餅皮,口感豐富,
✨ 香酥軟枕 $75 🥟
✨ 四川紅燒肉 $195 🍖🌶️
✨ 黃金香脆軟殼蟹 $240 🦀
✨ 糖醋桂花魚 $250 🐟🍯
✨ 松露瑤柱蛋白炒飯 $135 🍚
✨抹茶豆沙鍋餅 🍵$70
鍋餅外酥內軟,鍋餅重疊住抹茶口味嘅餅皮,口感豐富,抹茶嘅微苦味配搭豆沙嘅甜味 , 層次感十足🥰🥰。
✨ 黑糖糍粑 🍘🍯 $ 70
黑糖糍粑口感Q彈😍,糯米配合黃金嘅外層脆皮,食起嚟外焦內軟,黃豆粉同埋黑糖醬汁 , 令到口感豐富嘅糍粑更上一層樓 🤩.
本身貪佢環境同埋裝修好有特色所以入去🥳🥳,點知食完真係好有驚喜😘,佢每一道菜都唔求其,認真咁去品嚐總有驚喜😋,喺出面嘅川菜館好難搵到😝😝。無論情侶約會定係家庭聚餐,都係一個好好嘅選擇😎😎。