係香港吃台灣菜,可能會選咗些好出名嘅餐廳。但係,真正嘅美食,好多時係藏係人群中未被發掘嘅寶石。今日就分享下我最近探訪過嘅一間“黑布小巷”。呢間餐廳喺荔枝角,入面嘅美食真係非常誘人!首先,佢嘅蕃茄紅燒台式牛肉麵真係要試😋牛肋條煮得夠軟,食落去肉質鮮美,配上蕃茄湯底, 打從心底裏覺得真係好好食🌟牛肉飽滿,湯味十足,值得推介🍲最難得嘅香濃滷蛋令人食指大動,滷得剛好嘅蛋,食落去真係好食到彈牙👌佢嘅足料蕃茄湯配上滷蛋,試過嘅人一定知道幾好味🍅至於手工滷肉雞翼便當,超足料嘅,配合自家配製滷水汁,味道豐富,口感紮實。再配上香香嘅雞翼,一次過滿足你嘅味蕾🥳🍗古早味冬瓜茶,飲落去甜而唔膩,令整個人都清爽咗起嚟,真係夠解渴💧佢嘅桂花烏龍茶亦都唔係尋常嘅烏龍茶,帶有一股淡淡嘅桂花香,飲落去味道香甜,🍵總括嚟講,黑布小巷台灣菜餐廳真係一間非常值得大家嚟試一試嘅好地方。大家有時間都快啲嚟試下啦!🥂