築間酸菜魚

2024-07-05 264 瀏覽
唔少香港人每年都會飛去台灣✈️食盡大街小巷台式地道料理同小食🍢 台灣酸菜魚今年年頭正式登錄銅鑼灣📍餐廳裝修以漫畫風為主題,搭配迷幻燈光,感覺活力十足,酸菜魚有4️⃣款湯底🥘口味豐富又特別🫦一個人去食都唔會覺得份量多🙆🏻‍♀️份量分小、中、大三種選擇🐟總長酸菜魚酸菜魚酸辣香麻,配滑嫩嘅烏鯉魚片,湯底唔油膩,花椒嘅麻🫦辣得好過癮,配料好豐富,有黑木耳,金菇、腐竹、酸菜,仲有薯粉🐟海派蝦魚湯由白蝦頭熬煮蝦高湯配四款海鮮,無腥味,湯清爽,忍唔住飲咗兩碗,還有淡菜、白蝦、蛤蜊、花枝、帆立貝,以一人份,喱碗海鮮量真係很多椒鹽雞軟骨外皮酥脆肉質鮮嫩,有嚼勁脆皮魚下巴酥炸嘅魚下巴外脆內軟,口感彈牙🫦食落仲有豐富嘅蛋白質🧋暴走波奶茶奶味重🥛透明珍珠好Q彈築間酸菜魚📍銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖

🐟總長酸菜魚

🐟海派蝦魚湯

椒鹽雞軟骨
外皮酥脆肉質鮮嫩,有嚼勁

脆皮魚下巴
酥炸嘅魚下巴外脆內軟,口感彈牙🫦食落仲有豐富嘅蛋白質

🧋暴走波奶茶
奶味重🥛透明珍珠好Q彈