2019-11-06
今日見完客無野做,可以早收工✌🏾✌🏾見有少少餓餓地,同埋好耐無食日本野想食下,就去左呢間餐廳享受一下我一個人的tea time喇~~~😁😁😁首先我點左碗大蜆清湯,粒蜆大大粒!仲要好新鮮😋蜆肉完全無霉味!!食落去啖啖鮮甜味~~啲湯亦都有好清香既蜆肉味🤩令人大開胃口黎食日本野,緊係唔少得叫刺身啦😍😍😍我叫左最鍾意食既甜蝦同埋toro刺身~質素唔錯👍🏾全部都好新鮮肥美!啖啖肉🤗🤗🤗🤗🤗真係好正!之後仲叫左一客凍豆腐,豆腐上面有海帶同番茄作配襯,夾埋一齊食真係絕配😱豆腐既淡淡豆香味,再加埋海帶同番茄,有一種好清新既感覺,刺身食得多會有種油膩感,食完刺身再食呢個豆腐,就可以將嗰種油膩感減輕一點點喇✌🏾✌🏾除此之外,我仲叫左白玉粟米,賣相望落去同平時食開嘅粟米有啲唔同,顏色比較偏向淡白色,點知食落去超有驚喜🤠唔好睇佢比一般粟米淺色咁多,就以為佢唔甜,呢隻粟米係超級爽嫩鮮甜😃而且十分之juicy添!!真係好有驚喜🤩🤩🤩🤩最後仲叫咗燒喜之刺,燒過之後外皮好香脆,但入面既肉一啲都唔鞋,仲好嫩滑,再加上佢配有蘿蔔蓉酸汁,食完成個人都好開胃醒神🖖🏾🖖🏾🖖🏾