2024-07-23
癡雞濃湯米線 - 招牌癡花膠雞濃湯米線 $68QR code落咗單冇耐,店員就即刻擺咗兩個鍋喺面前,然後好快就出咗米線。原來米線同湯係分開上。湯底連餸會擺上火爐keep住溫度,令你可以全程都食住暖暖嘅米線🤩味道都好唔錯,呢個濃湯米線好鮮甜又有濃郁雞湯味道,雞肉大大嚿,花膠都唔少,真係食極都有!米線軟度適中,偏軟少少但接受到,鍾意食花膠雞米線嘅朋友唔好錯過~癡雞濃湯米線 - 藥膳黃酒花膠雞湯米線 $68同樣湯底都係擺喺個鍋上面,藥膳味道濃郁,但唔苦澀,超養生!老竇叫我飲埋個湯,因為覺得me毒氣太深☠️😂 呢碗嘅雞肉冇咁大嚿,但係有好多嚿😍 雞肉肉質都鮮嫩,仲好足料,仲有唔少嘅雲耳同花膠🤩佢俾咗個裝雞骨嘅兜,好貼心。每張枱側邊都有冚熄火嘅蓋,所以你想幾時熄火都可以👏🏻小食 - 黐膠肥牛(足半磅) $52本身對肥牛都冇咩期望,主要係爸爸要食肉先叫,但又估唔到薄薄既肥牛吸晒個醬汁後係幾惹味,牛既鮮味又穿出左,淨係食佢撈白飯都搞得掂一餐🙊小食 - 手拍青瓜一樣惹味,青瓜爽口,size適中,醬汁少辣但幾入味,唔錯 (同肥牛個汁唔同的)😋結論🫰火燒癡膠雞好有誠意😆🫰味道唔錯🫰店員友善,同我哋講冇人排隊
癡雞濃湯米線 - 藥膳黃酒花膠雞湯米線 $68
小食 - 黐膠肥牛(足半磅) $52
小食 - 手拍青瓜
結論
🫰火燒癡膠雞好有誠意😆
🫰味道唔錯
🫰店員友善,同我哋講冇人排隊坐多陣都得,唔使急住走🫶
小店座位唔多,有機會要排隊㗎,但會支持🤘🏻
CP值:9/10
餐廳資料