6天前 0 瀏覽
之前同媽媽去過YAKINIKU嘅其他分店,佢大贊,所以今次放工決定同老公去沙田嘅分店去食燒肉下午茶。去到呢一間燒肉餐廳,點可以唔叫大判燒!!!所以我哋今次叫咗一個黑毛和牛大判燒盛盒(午餐)+跟餐鹽味牛舌+星期三特價海鮮拼盤+日本蠔x2。大判燒盛合一如既往無失水準,牛肉嘅雪花超級靚,未燒望到已經流晒口水。呢件大判燒真係一定要一定要一定要叫職員幫忙燒,因為自己真係好擔心會燒得唔好食,點埋個生雞蛋真係提升咗呢一件肉嘅味道。成個盛合肉質鮮嫩,入口即溶,正!!!除左大判燒,今次要特別隆重推介嘅就係海鮮拼盤!!!職員放上枱嗰下真係嚇咗一跳,估唔到嗰三隻蝦會咁大隻!!!燒完之後肉質唔算好爽口,但係勝在超!!級!!多!!膏!!海鮮拼盤嘅烏賊尚算爽口,味道係比較清淡,同牛油帶子形成強烈嘅對比。生蠔用牛油燒都好好味,而且生蠔燒完之後都唔會變到好細粒,肥肥美美好正。呢間燒肉真係冇得頂,服務態度一流,食物質素超班,佢嘅價錢亦都唔算超級貴,套餐嘅選擇亦都好多,真係好適合燒肉愛好人士。