2016-07-30 6531 瀏覽
團購買左兩人set dinner,去享受一晚高級西餐。認真,$300/人 係好抵食的!當日點左一杯白一杯紅酒,紅酒無得揀,只係得Merlot.Serve左酒,一聞落去,酸到醋咁嘅味!離晒譜!同waiter講杯酒酸左,佢完全唔surprise就拎走我個杯幫我換。到底支酒開左幾耐?咩storage condition?成晚最好食嘅野就係ham and cheese plat.Cheese 有幾種,羊奶同牛奶芝士都有,仲要份量好generous!!我身為超級法國芝士迷,d芝士我當然好好慢慢地品嚐!話晒香港要買嘅話好貴咖嘛!白色兜入面嘅鴨肉醬好正宗,完全係法國嘅超市買到嘅味道一樣,成晚用呢兜醬搽左好多麵包食!肉絲仍分明,入口油膩。半邊蛋入面嘅蛋黃係有花心機嘅,水煮蛋開半,將蛋黃加蛋黃醬再唧花唧返落半邊蛋白入面!中間嘅沙律菜好新鮮,配了經典油醋汁,好有西歐風情。主菜risotto煮得太爛,係creamy好食嘅,但呢種質素唔應該出現喺高級餐廳度。甜品:雪糕伴朱古力蛋糕,上枱前淋上點左火嘅酒精。睇落係幾靚,有d火光,食落就知大檸樂了。全部蛋糕都好苦,因為浸過酒精!呢一刻終於明白點解團購做咁耐了,只係
成晚最好食嘅野就係ham and cheese plat.
中間嘅沙律菜好新鮮,配了經典油醋汁,好有西歐風情。
呢一刻終於明白點解團購做咁耐了,只係得唔洗煮嘅野好食...無理由間餐廳無試過菜,位置遠唔就腳唔係客少嘅主因囉!起碼甜品可以取消酒精,雖然gimmic無左,但正常嘅味道一定緊要過gimmic啦?!