2024-10-12
是日想重點推介吓呢間米芝蓮推薦餐廳嘅—「宮崎和牛海鮮十三品盛宴」$498/位🧡總共有13道菜~雖然食物分量唔多但係贏喺可以試唔同種類嘅菜品~我個人超級鍾意😘前菜有特製宮崎和牛他他配法包同埋韓式煎餅~但我最鍾意呢道宮崎和牛配法包~牛肉切成條狀更加好入口~配搭麥香味十足嘅法包一齊食~超開胃😋😋.燒肉🥩有和牛薄切牛板腱、薄切牛舌芯、上牛排肉、澳洲特上牛肩肉眼同埋鹿兒島豚五花肉~各個部位我都好鍾意😍😍真係揀唔出邊個部位係我嘅摯愛~連我平時唔食嘅牛舌都咁好食~一啲腥味都冇~帶住濃烈嘅牛肉香味真係好滋味🙌🏻🙌🏻上牛排肉都係軟嫩多汁~豐沛嘅肉汁同濃郁嘅油脂香充分釋放~喺口入面爆汁嘅感覺簡直就係人間天堂😇 牛板腱都係和牛最珍貴嘅部位~燒得啱啱好嘅牛肉配搭生蛋黃~口感好順滑入口即化講嘅就係呢個感覺!!.仲有海鮮🦐有海同埋原隻帆立貝~呢兩款海鮮分量亦唔少~海老個頭好大~食落去鮮甜十足!帆立貝燒咗之後更加可以嚐到佢本身嘅鮮味~根本就食唔夠😆😆.最後有甜品🍦-黑糖珍珠雪糕~珍珠食落去Q彈幾好咬~奶味十足嘅雪糕仲有淡淡嘅黑糖味~冰涼嘅口感即刻為燒肉嘅熱氣降溫😎.同埋我哋仲另外叫咗飲品🍹柚子蜜梳打&沖繩四季柑薑味
同埋我哋仲另外叫咗飲品🍹柚子蜜梳打&沖繩四季柑薑味汽水~呢兩杯口感都好清爽~柚子蜜梳打帶住淡淡嘅柚子香味~酸酸甜甜嘅清甜味道好好飲❤️柑薑味汽水薑味濃郁!而且回甘偏甜~鍾意薑味嘅朋友可以叫呢杯試吓~