2022-01-22 129 瀏覽
我叫左hkd 680果個omakase, 但成件事係好失望☹️刺身: 生蠔好細隻,原本既原隻鮑魚無晒話換帶子比我 (好明顯唔係同等價值啦), 後來我要求下先肯換白子,但白子質素都係一般。大吞拿魚全件都係根。只係得隻蝦幾好食。蒸蛋: 材料比得好足,但係唔熱既🙄 (我只可以話係室温)壽司: 我一開始已經要求坐bar 枱,而我又叫omakase, 甘緊係assume 師父會一件一件上。到要上壽司既時候都無壽司師父去我果邊,我feel到有d唔對路,所以就問waiter,果刻waiter 先話如果我想師父逐件上,我要坐中間d 既bar 枱位置!甘佢地唔早d講?後黎又係經要求後,終於有師父黎啦!點知只係一個唔太識廣東話既小妹妹黎整比我🙄 都無問題,因為可能個小妹妹好勁呢?但結果我既第一件sushi d 飯係熱到有煙嫁🤬!!!!有無離譜d 呀?!仲要我一路食,一路勁多魚鱗!🤬🤬!真係越食越嬲!雖然佢地依家做緊第二個set 半價(埋單hkd1156兩位),但係觀塘lunch set 依個價都唔叫平,原本諗住以後終於唔駛去銅鑼灣甘遠,點知比d甘既質素我!一定唔會再黎!

蒸蛋: 材料比得好足,但係唔熱既🙄 (我只可以話係室温)