2013-01-19 304 瀏覽
能夠一家人齊齊整整吃飯, 已經係一件好得無比的事.今次選了這間為父母祝壽, 一來食物美味, 二來係父母親應該好少(甚至未去過)到扒房食扒.今天, 好好彩, 都多數係香港人侍應服侍, 吾駛唸咁多D 問題應該點問好.先吃了CRAB CAKE, 味道似乎比我同老婆第一次食SALTY 左D.佢地的面包仍是這樣的好味. 暖暖的, 加上CREAMY 的牛油, 一流.再繼續享受炸洋蔥圈, 洋蔥皮果然大塊, 亦是可食之選, 但食多過一塊後, 又感覺好油膩.跟住再到個新奧紐良蝦 (大約係咁個名), 又未係想像中咁大隻, 咁好食.肉眼扒真係要MEDIUM RARE 才是最好食. 我今次試左MEDIUM 同埋 MEDIUM WELL, 口感也比之前那次差了.當然, 本身夠肉有TEXTURE, 好味就肯定的.最後, 送來一個生日小蛋糕CELEBRATE父母親的生日.再叫多個香蕉忌廉批, 同樣的美味, 不太甜.做子女的, 能夠將自己認為最好的獻給父母, 這就是最好的禮物.
能夠一家人齊齊整整吃飯, 已經係一件好得無比的事.

當然, 本身夠肉有TEXTURE, 好味就肯定的.
最後, 送來一個生日小蛋糕CELEBRATE父母親的生日.
再叫多個香蕉忌廉批, 同樣的美味, 不太甜.

2013-01-19
生日