2025-02-22
竟然兩個人只需$388,就可以享受到一級商務食府的奢華體驗😍😍🫨?今日經過灣仔呢間餐廳,一入到去環境有奢華嘅感覺,而且又有卡位同房夠哂私隱度,特別適合商業精英們聚餐。首先,最值得推介既係筒子骨燉湖藕湯🍲。呢個湯底搭配熱爐保持溫暖,無論係打卡定係品嚐,味道都非常之好👍🏻。湖藕煲得非常入味,而且好鬆化。頭盤小食紅糖脆薯餅,每一口都酥脆可口,帶有淡淡的甜味。而尖椒皮蛋亦係必點之一,皮蛋經過整成蓉,配上尖椒,味道非常惹味,真係食到停唔到🤣。主菜方面,18秒牛肉辣味適中,保留左牛肉嘅鮮,口感十足。而炒菜好鮮甜,問咗先知原來菜都係有機㗎🥬🤤青稞餅裏面煙韌,而且帶有小米的甜香味,十分特別,真係未試過,係有驚喜嘅😆。而砂鍋虎皮豆腐亦唔可以錯過,豆腐滑嫩,肉碎的味道恰到好處。最後,甜品方面的雪耳糖水非常滋潤。湘舍壹號唔單止環境靚,而且呢個超抵套餐真係性價比好高呀😆