這間酒店的日本餐廳就去過好多次但這間一級商務食府的湘菜餐廳反而沒去過今天媽媽來灣仔找我所以與她吃這個商務午市套餐🛎️餐前小吃坐下不久 店員拿來一個中式的籃子裏面裝着很多塊番薯片番薯薯片很甜 炸得很香脆 很好吃前菜🛎️ 燒椒皮蛋平時唔係好鍾意食皮蛋但這個皮蛋與燒隸混合麻醬等調味後好吃開胃湯品🛎️ 筒子骨燉湖藕連鍋帶火上 溫度保持熱滾滾真材實料 媽媽大讚 蓮藕軟腍 融入湯中主菜🛎️ 十八秒牛肉18秒來炒的牛肉可以揀辣度 我選擇小辣 有鑊氣很惹味小菜🛎️砂鍋虎皮豆腐很驚喜 豆腐外焦內嫩 口感滑溜混合肉碎蔥花和湯汁 美味非常蔬菜🛎️時令蔬菜椰菜鮮甜 炒得不錯 主食🛎️ 青粿餅口感煙煙韌韌 包着小黃米 味道甜甜的 甜品🛎️ 紅棗杞子燉雪耳糖水清甜 材料豐富...環境🏡 裝修很高貴優雅 地方闊落 環境舒適服務👨🏻‍🍳 店員態度殷勤 有禮回應快衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟...商務午市套餐 (2位) $388
這間酒店的日本餐廳就去過好多次

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
商務午市套餐 (2位) $388
  • 筒子骨燉湖藕
  • 紅薯片
平時食Lunch要傾工時喺灣仔都諗唔到有咩好選擇🥹呢間酒店入邊嘅湘菜環境優雅而且服務非常專業同細心❤️兩個人$350就識到一級商務食府嘅質素😛味道高質而且服務殷勤好加分值得一試😚 餐前嘅紅薯片小食同埋好高質素嘅毛尖茶已經體現出餐廳嘅品質🍵⭐️ 燒椒皮蛋 🍳皮蛋混和埋辣椒充滿香氣🫑惹味得黎唔會太辣適合香港人口味🌶️⭐️ 筒子骨燉湖藕 🍲真材實料燉出嚟嘅湯底帶上豬骨嘅濃郁🍖配上蓮藕既清甜唔會太燥剛剛好🥰⭐️ 十八秒牛肉 🥩爆炒嘅牛肉味道香濃🔥火候同埋香料嘅調味控制得好好🍃⭐️ 砂鍋虎皮豆腐 🐯豆腐夠晒滑溜🤍配上肉碎同埋上湯清清地配飯一流🧡⭐️ 時令蔬菜 🥬難得商務午餐仲食到咁新鮮嘅炒菜💚啱晒上班族補充營養💪🏻⭐️ 青粿餅 🍰主食選擇比較有當地特色嘅米餅🫓中間夾著黃色嘅小米有種獨特嘅香糯感覺🌾⭐️ 是日甜品 🍧燉雪耳滋潤又清甜😋配上紅棗同蓮子好滋補
⭐️ 燒椒皮蛋 🍳
砂鍋虎皮豆腐
時令蔬菜
是日甜品
2024-11-18 371 瀏覽
難得假期,我帶朋友重臨這家我之前曾經光顧過的餐廳享用午餐 🎉。這間餐廳的裝潢風格別具一格,結合了西式哥特式建築與中國夜上海的元素,顯得格外高雅 🏛️✨。這裡堪稱一級商務食府,擁有多間包廂,非常適合商務洽談,同時也吸引了不少附近工作的商業精英前來用餐 👔💼。別看這樣的格調似乎價格不菲,其實只需三百多元,兩個人就能享受到一級商務食府的質素,無論是食物的品質還是味道,都讓人誤以為這是一頓近千元的餐飲體驗 💰🍽️。湘舍商務午市套餐(二位用) $388 • 前菜 • 🔥 燒椒皮蛋 這是我吃過最好吃的皮蛋做法,燒椒的香氣與皮蛋的鮮嫩完美結合,口感豐富,非常開胃 😋。• 湯品 • 🍲 筒子骨燉湖藕 湯味濃郁,藕片燉得軟糯,筒子骨的肉香完全滲入湯中,每一口都是滿滿的骨膠原 🥣。• 主菜 • 🥩 十八秒牛肉 顧名思義,這道菜只需炒18秒便可以出鍋。牛肉口感極佳,鮮嫩多汁,搭配的調料也非常入味,辣味恰到好處,非常好吃 🔥。• 小菜 • 🍲 砂鍋虎皮豆腐 虎皮豆腐外焦裏嫩,砂鍋的熱度讓豆腐更加香滑,入口即化,非常下飯 🍚。• 蔬菜 • 🥬 清炒生菜 生菜新鮮脆嫩,清炒的做法保留了蔬菜的原汁

湘舍商務午市套餐(二位用) $388

• 小菜 •
🍲 砂鍋虎皮豆腐

• 蔬菜 •
🥬 清炒生菜
生菜新鮮脆嫩,清炒的做法保留了蔬菜的原汁原味,簡單而不失美味 🌱。

• 主食 •
🌿 青稞餅
青稞餅外皮很軟糯,內裏亦很柔軟,帶有一絲絲的清新甜味,非常適合搭配其他菜式一起食用 🍯。

🍧 雪耳蓮子紅棗糖水
甜而不膩,非常滋補養生。雪耳的滑潤、蓮子的粉糯和紅棗的香甜,完美平衡了這一餐的甜度,每一口都充滿了營養,讓人感到身心舒暢 🌟。
2024-12-15 0 瀏覽
「湘舍壹號」位於灣仔香港華美粵海酒店一樓,由外到內裝潢貴氣典雅,摩登黑、白為主色,圓桌梵綠布色拼復古歐式椅子,輕奢高端氣派一流~茶:普洱、霧尖同菊花之中揀咗菊花,菊花清香、杞子微甜小食:紅薯片,甜甜地好開胃✨前菜:燒椒皮蛋將皮蛋壓成蓉,撈埋燒過嘅湖南青辣椒,鹹香唔會太辣,適合香港人口味!✨湯品:筒子骨燉湖藕真材實料!燉湯豬骨味濃郁,蓮藕片軟滑,十分入味✨主菜:十八秒牛肉爆炒牛肉味道香濃維持鮮嫩,混合2種芫荽、辣椒,好好送飯~✨小菜:芙蓉鎮米豆腐用米漿做既豆腐,口感好特別!似軟糯既蘿蔔糕,配肉碎醬油辣椒炒,十分惹味✨蔬菜:蒜蓉油麥菜夠鑊氣,好食!✨主食:青粿餅中間夾著黃色嘅小米,有獨特香糯味道

茶:普洱、霧尖同菊花之中揀咗菊花,菊花清香、杞子微甜
小食:紅薯片,甜甜地好開胃

✨前菜:燒椒皮蛋

✨湯品:筒子骨燉湖藕
真材實料!燉湯豬骨味濃郁,蓮藕片軟滑,十分入味

✨主菜:十八秒牛肉
爆炒牛肉味道香濃維持鮮嫩,混合2種芫荽、辣椒,好好送飯~

✨小菜:芙蓉鎮米豆腐

✨蔬菜:蒜蓉油麥菜
夠鑊氣,好食!

✨主食:青粿餅
中間夾著黃色嘅小米,有獨特香糯味道

香港華美粵海酒店的「湘舍壹號」絕對係商業精英飯堂,設計糅合中西風格,摩登黑、白主色貴氣典雅,設有9間VIP獨立房間私穩度高。主打高質湘菜,六道菜午市套餐人均~$200,便可體驗一級商務食府質素,優惠超抵2位用商務套餐 (Hk$388)🍠<小食>湖南特產紅薯片:甘甜脆卜卜🥚<前菜>燒椒皮蛋: 皮蛋的香氣結合青椒的清香,柔韌兼備,微冷開胃🍲<湯品>筒子骨燉湖藕:真材實料無味精,湯品清淡不油膩 ,蓮藕爽口,更帶明火保持温暖🥩<主菜>十八秒牛肉:牛肉軟腍混合芫荽及辣椒,味道香濃鮮辣帶勁🫔<小菜>砂鍋腐皮豆腐:片片豆腐豆香十足,綿密溫潤🥬<時令蔬菜>:清甜油潤<主食>🥠青稞餅:一件軟糯煙靭青稞餅,淨食已經好好味🍚白飯:軟熟分明、中和味蕾🥘<甜品>紅棗杞子燉雪耳: 滋潤甘甜,好嫩滑📍湘舍壹號灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓 (港鐵灣仔站 C 出口)

2位用商務套餐 (Hk$388)

🍠<小食>湖南特產紅薯片:甘甜脆卜卜

🫔<小菜>砂鍋腐皮豆腐:片片豆腐豆香十足,綿密溫潤

🥬<時令蔬菜>:清甜油潤

<主食>
🥠青稞餅:一件軟糯煙靭青稞餅,淨食已經好好味
🍚白飯:軟熟分明、中和味蕾

🥘<甜品>紅棗杞子燉雪耳: 滋潤甘甜,好嫩滑

📍湘舍壹號
2024-12-07 0 瀏覽
週末找了個隱私度十足的酒店湘菜館來一個商務午餐餐廳環境寬敞,裝修風格古樸,糅合中西式風格大廳裝潢採用了大量原木和玻璃元素,另設有多間貴賓獨立房間商業精英飯堂以摩登黑、白為主色,高檔優雅,帶型格前菜燒椒皮蛋鮮香的辣椒拌以清香的皮蛋,惹味開胃湯品筒子骨燉湖藕真材實料,粉糯好喝,清淡不油膩主菜老長沙口味豬手肉質軟嫩,入口即化,感受到豐富的膠原蛋白小菜砂鍋腐皮豆腐外酥內嫩,加上豬肉碎口感不錯主食青稞餅中間加入黃色小米,經發酵後煙煙靭靭
週末找了個隱私度十足的酒店湘菜館來一個商務午餐
餐廳環境寬敞,裝修風格古樸,糅合中西式風格
大廳裝潢採用了大量原木和玻璃元素,另設有多間貴賓獨立房間
商業精英飯堂以摩登黑、白為主色,高檔優雅,帶型格
前菜燒椒皮蛋鮮香的辣椒拌以清香的皮蛋,惹味開胃
燒椒皮蛋
湯品筒子骨燉湖藕真材實料,粉糯好喝,清淡不油膩
筒子骨燉湖藕
主菜老長沙口味豬手肉質軟嫩,入口即化,感受到豐富的膠原蛋白
老長沙口味豬手
小菜砂鍋腐皮豆腐外酥內嫩,加上豬肉碎口感不錯
砂鍋腐皮豆腐
主食青稞餅中間加入黃色小米,經發酵後煙煙靭靭
青稞餅
2024-12-07
老長沙口味豬手
砂鍋腐皮豆腐
青稞餅
2024-11-28 145 瀏覽
最近同朋友食咗間好高水準嘅湘菜餐廳隱藏於酒店之中環境同服務都超出預期我地揀咗午市二人套餐共7道菜式.份量超豐富✨前菜 - 涼拌腐竹帶點微辣.香口惹味✨湯品 - 筒子骨燉湖藕明火保持湯嘅溫度加入爽口蓮藕.真材實料清甜亦不油膩✨主菜- 18秒牛肉牛肉質感軟腍.18秒爆炒味道香濃.配米飯的最佳菜式✨小菜 - 砂鍋虎皮豆腐滑溜溜嘅豆腐配上蔥花同肉碎淋上金黃嘅湯汁.份外滋味✨時令蔬菜椰菜新鮮.口感清脆✨青稞餅中間夾著黃色小米口感軟軟糯糯.滲出啖啖香甜味✨是日甜品 - 紅棗杞子燉雪耳足料養顏.味道唔會太甜今餐滿足又豐富
最近同朋友食咗間好高水準嘅湘菜

足料養顏.味道唔會太甜
今餐滿足又豐富
2024-11-28
2024-11-28 117 瀏覽
餐廳係酒店裏面,環境裝修不錯,而且愿來係商業精英飯堂,湘舍商務午市套餐(二位用) $388,超抵食。首先附送的番薯片好好味,番薯味好出衆!然後菊花茶好岩打卡又養生,感覺大好。🌶前菜:黑木耳好爽脆,辣度剛好好開胃。🥣筒子骨燉湖藕湯底好濃好清甜,蓮藕好綿,不過好多飲唔曬。🐂十八秒牛肉非常有獲氣同惹味,分量好多。不過比較辣,哈哈~⭐砂鍋虎皮豆腐豆腐外脆内滑,加埋豬肉碎口感認真不錯。🥬清炒椰菜清甜好食,不多油。✨青稞餅曾經食過類似,好impressing!因爲質感很軟糯,入口又好soft。加上不甜,好特別,推薦一試。✨雪耳蓮子紅棗秋天食好養生,不甜剛好。🥢湘舍壹號 🌏灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓
🌶前菜:黑木耳
好爽脆,辣度剛好好開胃。
🥣筒子骨燉湖藕
湯底好濃好清甜,蓮藕好綿,不過好多飲唔曬。
🐂十八秒牛肉
非常有獲氣同惹味,分量好多。不過比較辣,哈哈~
⭐砂鍋虎皮豆腐
豆腐外脆内滑,加埋豬肉碎口感認真不錯。
🥬清炒椰菜
清甜好食,不多油。
✨青稞餅
✨雪耳蓮子紅棗
秋天食好養生,不甜剛好。
🥢湘舍壹號
🌏灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓
2024-11-21 126 瀏覽
今日同朋友去左位於灣仔華美粵酒店一樓既湘舍壹號食晏🍚這間別樹一格的湘菜餐廳,黑白格調的裝修為用餐環境增添了現代感。商務套餐可自選菜式~涼拌黑木耳~作為前菜,涼拌黑木耳能夠刺激食慾,讓人更期待接下來的主菜。筒子骨燉湖藕湯🍲則濃郁鮮美,湯中的筒子骨提供了豐富的肉香,藕片軟滑,十分入味。燭火的使用不僅保持了熱度讓這熱湯在寒冷的天氣中尤為誘人。老長沙口味🐷豬手豬手經過精心烹製,肉質軟嫩,入口即化,讓人感受到豐富的膠原蛋白,十分滿足。特別是搭配米飯時,簡直是絕配。砂鍋🥘虎皮豆腐外焦內嫩,搭配特製濃湯讓豆腐吸收了濃郁的風味,使每一口都充滿驚喜。時令蔬菜🥬新鮮健康,微微辣椒香味令菜味特別鮮甜東北大米飯🍚米飯粒粒分明,米香味十足整體用餐體驗令人滿意。每樣餸菜都真材實料,份量都幾多下😂
商務套餐可自選菜式~

筒子骨燉湖藕湯🍲
老長沙口味🐷豬手
砂鍋🥘虎皮豆腐
時令蔬菜🥬
新鮮健康,微微辣椒香味令菜味特別鮮甜
東北大米飯🍚
米飯粒粒分明,米香味十足
整體用餐體驗令人滿意。
每樣餸菜都真材實料,份量都幾多下😂
2024-11-21 97 瀏覽
驚喜湖南菜館由外到內裝潢貴氣典雅,糅合「中·西」懷舊風格,摩登黑、白為主色,圓桌梵綠布色拼復古歐式椅子,感輕奢高級,氣派一流而湖南菜一般俾人嘅感覺,重油、重鹽、重辣等特點。但經廚師改良後,適合港人嘅口味📔商務套餐$ 388(2位用)🍠湖南小食·特產紅薯片脆卜卜甜甜地,有啲芝麻香·自選配搭🥢前 菜~涼拌黑木耳~醋酸入耳·爽脆開胃📔湯品筒子骨燉湖藕~老火湯雪白濃郁唔會膩,蓮藕粉糯,大讚!📔主菜十八炒牛肉~經典湘菜十八秒快炒牛肉,牛肉維持鮮嫩,混合2種芫荽及辣椒,吸收辣勁,好下飯📔小菜及蔬菜炒椰菜小炒|有機花菜揀咗兩味素菜2款都炒得脆嫩可口,花菜辣度滲透菜花,鹹香惹味📔主食青稞餅~粗粮餡餅夾住軟糯糯米,口感特別要趁熱食📔甜品蓮子紅棗雪耳露好適合呢個季節,滋潤不過甜有膠質🍵毛尖~甘口茶醇、解膩解悶,好茶✨設有9間VIP房可以讓客人有私人隱密空間,為晚飯會議、商務應酬、各類型派對或家庭聚會非常理想

📔商務套餐$ 388(2位用)
🍠湖南小食·特產紅薯片

脆卜卜甜甜地,有啲芝麻香·

自選配搭
🥢前 菜~涼拌黑木耳~醋酸入耳·爽脆開胃

📔湯品
筒子骨燉湖藕~老火湯雪白濃郁唔會膩,蓮藕粉糯,大讚!

📔主菜

📔小菜及蔬菜
炒椰菜小炒|有機花菜
揀咗兩味素菜2款都炒得脆嫩可口,花菜辣度滲透菜花,鹹香惹味

📔主食
青稞餅~粗粮餡餅夾住軟糯糯米,口感特別要趁熱食

📔甜品
蓮子紅棗雪耳露
好適合呢個季節,滋潤不過甜有膠質

🍵毛尖~甘口茶醇、解膩解悶,好茶

2024-11-09
早餐
  • 小米青稞餅
2024-11-19 145 瀏覽
今日去左灣仔酒店入面嘅「湘舍壹號」,係香港少見嘅湘菜,試左佢哋嘅商務午市套餐,兩個人都只係$350左右,就食到一級商務食府嘅質素,非常之抵食。套餐開頭係燒椒皮蛋,呢個前菜辣得嚟又唔會過火,再加埋皮蛋嘅超濃郁口感,真係開胃醒神。接住落嚟嘅湯品係筒子骨燉湖藕,湯底清甜,筒子骨煲到好入味,湖藕亦夠淋,飲完感覺暖笠笠。主菜十八秒牛肉係呢餐嘅亮點,牛肉切得細細塊,同辣椒芫荽一齊炒,香味四溢,牛肉嫩滑,辣味啱啱好,食落真係好滿足。小菜砂鍋虎皮豆腐浸喺金湯入面,豆腐外皮煎得微焦,內裡嫩滑,吸晒金湯嘅味道,令人一試難忘。蔬菜係蒜蓉炒唐生菜,簡單但唔失水準,蒜香同唐生菜嘅清甜夾埋一齊,非常醒胃。主食青稞餅係另一個驚喜,呢個夾住甜甜地糯米嘅包,口感豐富,甜糯米同餅皮嘅微脆交錯,夠晒特別。最後嘅甜品係雪耳紅棗糖水,甜度適中,雪耳同紅棗都煲得淋,為整個餐點畫上完美句號。

「湘舍壹號」位於灣仔嘅香港華美粵海酒店入面,係間一級嘅商務中菜廳👍,酒店級嘅湘菜(湖南菜)真係令人期待。午市商務2人餐 $388,真係好抵食!餐廳環境高雅大氣,用上黑白相間嘅地磚🖤🤍,配藍色的枱布💙,菊花茶清新淡雅🌼,餐前小食係紅薯片,香脆得來好有口感!湘舍商務二人套餐(六道菜:前菜、主菜、小菜、主食有幾個選擇,湯&甜品固定)💛涼拌腐竹🪷筒子骨燉湖藕:呢個湯真係超正和滋補🥰,湖藕夠粉和拉絲!🐄十八秒牛肉:好嫰!幾辣但惹味🌶🧡芙蓉鎮米豆腐:用米漿製作的豆腐很特別,係特色湘菜💚時令蔬菜🔷️青粿餅:口感煙煙韌,特色地道美食,趁熱食好正!🍧時日甜品:雪耳糖水

湘舍商務二人套餐
(六道菜:前菜、主菜、小菜、主食有幾個選擇,湯&甜品固定)
💛涼拌腐竹
涼拌腐竹

🪷筒子骨燉湖藕:呢個湯真係超正和滋補🥰,湖藕夠粉和拉絲!

🐄十八秒牛肉:好嫰!幾辣但惹味🌶
十八秒牛肉

🧡芙蓉鎮米豆腐:用米漿製作的豆腐很特別,係特色湘菜
芙蓉鎮米豆腐

💚時令蔬菜

🔷️青粿餅:口感煙煙韌,特色地道美食,趁熱食好正!

🍧時日甜品:雪耳糖水

涼拌腐竹
芙蓉鎮米豆腐
  • 小米青稞餅
2024-11-13 134 瀏覽
湖南湘菜位於酒店內的餐廳,裝修好靚,環境寬敞.有多間房間,私隱度高.岩哂傾計.午市套餐好抵食.有前菜,湯品,主菜,小菜,蔬菜,主食同甜品. 主菜,小菜都有幾款選擇.⭐商務午市二人餐燒椒皮蛋-小小辣,辣椒同皮蛋撈埋一齊,好惹味湖南特產紅薯片-口感香脆筒子骨燉湖藕-好香濃,仲會熱住個底,蓮藕新鮮砂鍋虎皮豆腐-份量超多,加上肉碎十八秒牛肉-依個非常辣,好香口青稞餅-用小米做成,可以中和返辣味.銀耳羹,完滿結尾💰HKD$388
湖南湘菜
⭐商務午市二人餐
燒椒皮蛋-小小辣,辣椒同皮蛋撈埋一齊,好惹味
湖南特產紅薯片-口感香脆
筒子骨燉湖藕-好香濃,仲會熱住個底,蓮藕新鮮
砂鍋虎皮豆腐-份量超多,加上肉碎
十八秒牛肉-依個非常辣,好香口
青稞餅-用小米做成,可以中和返辣味.
銀耳羹,完滿結尾
💰HKD$388
2024-11-12 183 瀏覽
🍱餐廳:湘舍壹號(灣仔駱克道)🏫地址:灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓好耐之前同老公食過朋友推介的一家湘菜餐廳「湘舍壹號」,覺得相當不錯,今日就同愛吃湘菜的朋友再來,點了二人午市套餐,水準keep到高質😊~前菜燒椒皮蛋,微辣帶來刺激的開胃口感😄~湯品筒子骨燉湖藕湯係濃郁而溫暖嘅湯品,排骨的肉質鮮嫩多汁,與粉藕的清甜非常匹配,一路明火熱住飲,感覺好高級,很享受😍~主食我哋不要砵仔飯,揀了青稞餅,選擇非常正確,青稞餅很軟熟,裏面有小米,青稞有獨特的香氣,伴著主菜的牛肉來吃好掂😋~主菜我們點了十八秒牛肉,係一道濃郁而少許香辣的菜餚,牛肉很香口,十分惹味,是一道經典的湘菜,食一啲牛肉再咬啖青稞餅實在非常滋味,水準之作❤️~小菜我們選擇了小炒有機花菜,份量足,微辣又夠爽脆,好快就俾我哋秒殺🤣~甜品享用了雪耳蓮子,真材實料,滋潤養顏,甜味適中,為呢一餐畫上圓滿的句號🥰總括嚟講,這家餐廳可以說係一級商務食府,非常適合商業精英聚餐😬現在有超值優惠,兩個人只需 $388,就能享受高品質美食,實在是物超所值!
🍱餐廳:湘舍壹號(灣仔駱克道)
🏫地址:灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓

~前菜
燒椒皮蛋,微辣帶來刺激的開胃口感😄

~湯品

~主食

~主菜

~小菜

2024-11-11 173 瀏覽
去了灣仔酒店內的一間食府吃湘菜,裝修高檔優雅有格調,環境舒適,服務亦貼心周到,不愧為高級商務食府。點了「湘舍商務午市套餐」$388 二人份,可以自選配搭,份量好多好抵食,食物質素高,好有特色。店員推介的「菊花茶」,靚到好似藝術品咁,飲落好香👍🏻仲有個小食 湖南特產「紅薯片」好香脆,好食到停唔到口😆*一*一*一*一*一*一*一*一*一前菜:🔶燒椒皮蛋將皮蛋壓成蓉拌尖椒,口感好特別,辣得幾過癮🔥湯品:🔶筒子骨燉湖藕好鍾意呢個湯好好飲,仲有蠟燭保持溫度好窩心,湖藕好食仲可以拉絲👍🏻主菜:🔶十八秒牛肉🌶肉質鮮嫩,辣度越食越惹味。小菜:🔶芙蓉鎮米豆腐米豆腐係大米磨成米漿熬煮成,食落陣陣米香,加上辣肉碎一齊食好夾,口感好特別。蔬菜:🔶時令蔬菜主食:🔶青粿餅甜品:🔶雪耳糖水好清甜滋潤

*一*一*一*一*一*一*一*一*一
前菜:🔶燒椒皮蛋
將皮蛋壓成蓉拌尖椒,口感好特別,辣得幾過癮🔥

湯品:🔶筒子骨燉湖藕

主菜:🔶十八秒牛肉🌶
肉質鮮嫩,辣度越食越惹味。

小菜:🔶芙蓉鎮米豆腐

蔬菜:🔶時令蔬菜