2024-12-16
最近終於去咗中環嘅AOAO日本餐廳,真心覺得超值!呢度嘅食物真係冇得輸,無論前菜、主菜定甜品都係咁正。😍一開始上嘅前菜已經好吸引。醬汁煮牛蒡,味道濃郁,牛蒡嘅口感非常特別,真係好少食到咁嘅嘢。蒜頭簡單但好香,食落好滿足。萵筍絲沙律配蘿蔔蓉、木魚同鮭魚子,清新爽口,鮭魚子嘅鮮味同木魚嘅香味真係絕配。赤貝蘆筍卷更係一大亮點,赤貝醃得非常入味,配埋脆脆嘅蘆筍,口感豐富,好正!👍🏻👍🏻👍🏻主菜方面,和牛三文治真係不得了!和牛五成熟,肉質嫩滑,麵包脆脆,食落口感一流。😍焦糖南瓜,味道甜美,南瓜煮得剛剛好,焦糖味道香濃,食完好滿足。😋最特別嘅係炭燒鰻魚,上菜後會有員工將燒熱嘅炭放喺魚皮上,第一次見到咁嘅上菜方法,魚皮燒得有炭香,真係好香口,味道一流。❤️我地叫佐兩杯Cocktail, Sangria味道清爽,酒味唔太濃,配餐真係啱啱好。Hutton Jadeite呢杯飲品真係好特別,威士忌加上桃綠茶、荔枝同抹茶,味道層次分明,非常好飲。🥂最後緊係唔少得甜品,紅豆大福甜而不膩,非常好食。芝士蛋糕芝士味濃郁,口感綿密,食完真係好滿足。