2024-11-05
🍱餐廳:龍味館🏫地址:中環德輔道中173號南豐大廈2樓3-5號舖 家人始終最愛吃中菜,今晚就喺上環開餐,整體食物美味,性價比高,值得推介呀🤗呢度交通方便,上環E3出口行約2分鐘就到,裝修雅致,坐得好舒服,原來係2018米芝蓮指南餐盤餐廳❤️我叫咗Set A $598兩位用👍~starter宮廷酒爵暖胃湯即係雪梨甘筍暖胃湯,有噱頭,器皿好別緻,d湯放喺磨砂玻璃仿古爵杯內,特別好味😂講真,其實味道真係幾香濃清甜嘅,感覺很足料😃~前菜魚躍龍味館一品頭拼青芥末海蜇頭有Wasabi味, 口感爽脆,辣辣地梗係能成功打開我哋嘅味蕾;香橙白玉蝴蝶係酸甜嘅醃冬瓜,非常開胃;桂花蜜餞鮮冬菇係炸冬菇加上桂花蜜,甜甜地好好味😋~招牌菜龍蝦酥賣相吸睛,原隻龍蝦造型 ,用龍蝦肉做龍蝦蘿蔔絲酥放喺中間,很有創意兼好味,酥皮鬆化,真材實料,咬落去入面當然真係有龍蝦肉,感覺很矜貴呢😄~波士頓龍蝦湯燴手工拉麵超級有驚喜,有半隻彈牙鮮嫩的波士頓龍蝦,手工拉麵非常彈牙,龍蝦湯底蝦味濃郁,調味適中,感覺冇味精,我真係飲到一滴都冇留低❤️~紅粉玉露即係番石榴西米露,口感豐富,甜度適中,感覺清新可口,又係超級鍾意😍
🏫地址:中環德輔道中173號南豐大廈2樓3-5號舖
~starter宮廷酒爵暖胃湯