2024-09-18 883 瀏覽
近期見香港出現好多重慶菜,但係要咁靚既地方食冒菜就真係第一次!冒喜Mao Hey 就近上環地鐵站商廈頂層,華麗酒吧裝修特色,店面不大坐又寬又舒服門口有條花花走廊係打咭位!冒菜主要食重慶小面同成都冒菜,極具川味特色,菜品豐富點餐方式:先揀配菜及湯底可配麵和餐飲。套餐可揀4款、6款或8款配菜,選擇繁多,選擇困難仲可以點大廚預設好既套餐(肉食王、素食餐、毛血旺或牛魔王套餐)麵食配土豆粉、米線、粟米麵或番薯粉,細食可以只簡餸唔點食麵。仲有冒喜秘製醬汁及湯底!辣度慎選!小辣係平時出面既中辣,初次來食都要有心理準備!我地分別點左重慶麻辣湯同秘製香辣湯(升級版),湯頭香麻香辣味十足已經流哂口水😋 大大個碗色彩繽紛,已經食慾大增!食材樣樣都好新鮮,必點黑毛肚,潮汕手搥牛肉丸,鴨血,豆腐串,吸汁到爆!因為冒菜辣度十足,推介大家點埋桂花蜜烏梅冰粉!當刻幫我解解辣,而且山渣花花果凍爽爽地食得好過癮!下次必定試埋生椰蕃茄湯
門口有條花花走廊係打咭位!

冒菜主要食重慶小面同成都冒菜,極具川味特色,菜品豐富

2024-09-11