呢間新開嘅印度菜餐廳,想嚟食好耐想。佢喺尖東海旁,周圍都好chill。入到去餐廳仲chill,優雅嘅印度風裝修,餐枱佈置都令人感覺舒適。店員大部分都係外國人,好熱情servicing。set meal選擇好吸引我地有選擇困難症。主廚咁啱出左嚟,同我地介紹佢set嘅menu,話全部都係佢嘅signature😆,跟住俾左啲意見我地,仲安排左店入面一位識廣東話啲店員嚟再講解下。SNACKS:KHAKRA. CHUNDO好特別同開胃嘅醬料,甜中帶辣嘅芒果肉加大大塊燕麥脆片CORN CHIPS & KACHUMBER青瓜蕃茄沙律醬加粟米片,口感清新開胃STARTERS:EAT A RAINBOW賣相好靚,有多款健康食材好似彩虹咁舖上碟。上枱後,待應會即場製作撈起並加入調味,口感獨特美味KHEKDA (BAE)極鮮甜的蟹肉沙律配合紅石榴和金箔,十分推薦MIDDLES:KOLI - WADA大蝦配以特製香草醬料,帶點酸同辣EAST INDIAN LAMB POTATO CHOPPING印度嘅羊肉薯餅,外層鬆脆,好香口MAINS:EAST INDIAN FISH KUJIT特別嘅海鮮煮法,用蕉葉包住魚

SNACKS:
KHAKRA. CHUNDO
好特別同開胃嘅醬料,甜中帶辣嘅芒果肉加大大塊燕麥脆片

CORN CHIPS & KACHUMBER
青瓜蕃茄沙律醬加粟米片,口感清新開胃

STARTERS:

KHEKDA (BAE)
極鮮甜的蟹肉沙律配合紅石榴和金箔,十分推薦

MIDDLES:
KOLI - WADA
大蝦配以特製香草醬料,帶點酸同辣

印度嘅羊肉薯餅,外層鬆脆,好香口

MAINS:
EAST INDIAN FISH KUJIT
特別嘅海鮮煮法,用蕉葉包住魚肉,魚肉鋪滿香草醬入晒味,魚肉鮮嫩多汁

NOT CURRY
好似中式慢煮清湯羊肉咁,啲湯香濃而不膩,肉嫩juicy

DESSERTS:
AAMRAKHAND
賣相極精緻嘅芒果甜品,非常推薦

RABDI
又係好靚嘅甜品,用smoothie同果仁組合

Cyprien Lireux L'HERBAGE CIDRE 2022
非常香甜的蘋果氣酒