2024-11-12
上次嚟食brunch,感覺唔錯,所以今晚嚟試埋佢哋嘅dinner:1)匈牙利牛肉湯 Goulash Soup $98好多材料嘅一個牛肉湯,味道似羅宋湯,但係足料過羅宋湯好多,佢哋用咗牛肉粒同埋雜菜、蕃茄去煲嘅湯 。2)煙三文魚火箭菜長方形pizza Smoked Salmon Dennete $230新鮮焗起嘅pizza,餅底脆,配上新鮮火箭菜同埋煙三文魚,加埋啲拉絲嘅芝士,係一件好嘢味鹹香嘅pizza !一件好大件長方形嘅pizza,餐廳好細心幫我哋切開分成九件正方形pizza,就可以好有儀態咁食嘅Pizza !3)Meatball Dumpling $180呢個Dumpling係同我想像嘅presentation 有啲唔同。我初初以為會係ravioli嗰種嘅Dumpling,但原來係似貓耳朵粉嗰種形狀嘅pasta, 用mac & cheese嘅方法整,再加啲炸香咗嘅salami腸,炮製出的Meatball Dumplings,成件事好有新鮮感!d dumplings睇得出係手工pasta,大小形狀不一,好有質感 。4) 蘋果乳酪梳打 (凍) $60清新、口感清爽,唔太甜,用嚟配今晚
1)匈牙利牛肉湯 Goulash Soup $98
3)Meatball Dumpling $180
4) 蘋果乳酪梳打 (凍) $60
清新、口感清爽,唔太甜,用嚟配今晚嘅嘢食啱啱好!
5)Jasmine’s Garden (期間限定秋冬特飲) $68
好啱冬天飲,有薑、檸檬、小柑桔,烏龍茶,幾消滯,啲薑唔會好辣,茶味唔會好濃,淡香嘅茶味,唔會遮蓋金橘檸檬薑嘅氣味 。
見餐牌有兩款冬日限定特飲酒。其中一款店員都好推介,因為隻Mulled Wine係餐廳自己煲、自己調味嘅香甜熱紅酒 ,都好特別,下次先黎試!(‼️酒精飲品只可提供予18歲或以上人士)
雖然餐廳啱啱完咗個啤酒節,晚市嚟dinner個氣氛仲喺度,差唔多檯檯都食德國豬手。店員好細心,服務態度優良,會識得問我哋有冇食物敏感,然後先向我哋推介食物。
匈牙利牛肉湯
Smoked Salmon Denette