放工黎左炮台山搵野食,見到四寶食堂,畀佢Tiffany Blue嘅靚靚裝修吸引左就揀左佢。一入去都好多人,等左陣有人走,店員安排左張卡位畀我地坐,入面好多都係卡位,所以坐得都幾舒服。睇睇張餐牌,每個餸都有圖睇,但因為好多選擇,咩都想食,好難揀呀!友人揀左個湖南土匪鮑魚雞煲套餐配燉湯白飯加熱飲。個主菜係用鐵板上,上菜嘅時候滋滋聲,勁有獲氣。入面有勁多鮑魚同雞,好抵食呀!因為佢好好鑊氣,所以撈飯真係一流!燉湯係蟲草花加豬肉,味道甘甜。我揀左星架坡黑醬油胡椒粉絲大蝦煲。粉絲下面收埋左足足三大隻蝦!佢係星架坡果種黑胡淑味,十分惹味!因為睇相好吸引,所以我地仲點左個北海道忌廉真粟米石斑塊。上碟嘅時候分汁,擺盤方面用左一去綠葉擺底,一片石斑同一片原片粟米,梅花間竹咁擺係一隻Tiffany Blue嘅碟上面,靚到唔捨得整亂呀!食嘅時候將石斑點一點粟米醬,石斑炸到脆卜卜,粟米醬好濃郁味,食完再食埋條粟米,大滿足呀!最後以一個蟲草花杞子高湯浸時蔬作結,時蔬揀左白菜仔,杞子同蟲草花味道甘甜,清清地食番個菜一流!飲品及餐牌如下

燉湯係蟲草花加豬肉,味道甘甜。

飲品及餐牌如下