2024-07-08 459 瀏覽
Airside新餐廳梗係要去試吓啦,見到呢間門面同裝修都好似好靚咁,同埋長期都好多食客,咁心諗一定冇伏…但我錯了🥲首先入到去坐低,淨係俾咗個QR code我哋,冇俾Menu,因為scan完QR code入去嗰條link淨係得食物名稱,完全唔知佢有啲咩食材,所以我覺得有埋Menu會揀得清楚啲!跟住發現枱面剩係得一壺水,但冇比水杯我哋!然後我由點餐成功到有得食等咗接近15分鐘,我朋友碗正常拉麵就比我早3至4分鐘到,我叫咗沾麵,我嗰一刻仲心諗可能比較少人叫呢款麵,所以要等耐啲~好啦,食完之後就同白色衫哥哥,應該係經理嘅人物講,想幫沾麵加湯,跟住佢話「唔可以加湯㗎喎!」,我話平時食完沾麵都一定會加湯,跟住佢話,但我哋啲湯冇味㗎喎,我問佢係滾水定點,佢話係豬骨湯,跟住佢就拎咗一碗白色豬骨湯俾我 (相中後面果碗)我當堂都仲係一頭霧水,我心諗,乜你哋唔係喺日本franchise過嚟㗎咩?乜原來你哋冇為食沾麵嘅客人準備任何嘢?仲要好似無人知道個正確食法咁樣😱喺門口見到有張應該係日本總公司寫俾佢哋香港公司嘅證書,我真係有啲想同佢日本總公司反映,原來你哋呢間分店係冇人知道點樣正確食沾麵🥺🥺總結,有基本服務

魚介豚骨沾麵

總結,有基本服務,零日本沾麵知識,個沾麵咸過其他品牌(我平時好鍾意食沾麵,知道佢係比一般拉麵係咸好多嘅,但今日呢個真係唔講得笑),然後嗰碗得啖笑嘅豬骨白湯,睇嚟我哋都緣盡了👋🏻👋🏻

魚介豚骨沾麵

2024-07-08