餐廳: 潮汕美食菜館
資訊:

2019-08-21 665 瀏覽
我覺得廣源嘅朋友好幸福,咁多選擇,街市仲有得掃街,連老一輩嘅潮洲野都有!豉椒炒花甲極用心炒,味道毫不單一,配料落足又靚,連刀工都出埋,雖然花甲唔大隻,但亦有鮮味,確實難得椒絲腐乳通菜滿滿青翠綠的一款,好嫩又清新,腐乳瞬間變左輕輕配上嘅配角滷水拼盤 (鵝肉+鵝腸+鴨舌)3款最愛,好厚肉有鵝味,鵝腸唔會有過多脂肪,鴨舌入味,作為小食好爽,一邊飲下茶咁潮汕蠔餅不一般蠔餅,同樣大大隻蠔,但蛋餅整法,少左份熱氣但多左份蛋香同軟熟口感,大愛全部都好好碟好抵食,店員仲好好有,有人情味的菜館

豉椒炒花甲

椒絲腐乳通菜
滿滿青翠綠的一款,好嫩又清新,腐乳瞬間變左輕輕配上嘅配角

滷水拼盤 (鵝肉+鵝腸+鴨舌)

潮汕蠔餅

全部都好好碟好抵食,店員仲好好有,有人情味的菜館