餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2018-03-19 177 瀏覽
平時只是試過齋鋪的齋~但食全素的餐廳真的未試過!今日就膽粗粗來試下呢個朋友介紹的高級素食~地點非常方便,就係金馬倫道48號既大廈上面~地鐵站行過去唔洗5分鐘~餐廳安排左一個好舒服的位置俾我地,可以撐台腳~餐廳主題顏色係我最喜歡的粉紫色~好少女心呀!我地兩個人,叫左一個晚市set~餐湯黎了~周打黃耳雪燕忌廉濃湯~超級濃郁!有啖啖的雪燕味道,而且忌廉味都好濃~手卷-香芒牛油果手卷~有芒果有牛油果~非常甜美~紫菜都仲脆!呢個漢堡係我地額外加的~手作小漢堡~飽係用饅頭的質感~有好多沙律菜~一口可以食曬一個~中間的食落去一d都唔似肉~好特別~呢杯係奇異果汁~新鮮夠天然~主菜黎了~~~蘑菇汁百靈菇扒~配薯茸~濃烈的黑松露味道~我最愛啊~切落去好彈牙~口感好似肉啊~但係菇類~再追加~黑松露牛肝菌雲吞~又係好濃烈的黑松露味道~切開雲吞裡面都是菜~很健康~好飽好滿足~最後跟餐仲有甜品~杏汁紅豆糕同紅茶乳酪蛋糕~兩個味道都好特別~第一次食紅茶乳酪蛋糕~發現好match~飽到傻了~真係第一次食甘精緻的素食!
平時只是試過齋鋪的齋~但食全素的餐廳真的未試過!

餐廳主題顏色係我最喜歡的粉紫色~好少女心呀!

超級濃郁!有啖啖的雪燕味道,而且忌廉味都好濃~
周打黃耳雪燕忌廉濃湯

一口可以食曬一個~中間的食落去一d都唔似肉~好特別~
手作小漢堡

呢杯係奇異果汁~新鮮夠天然~
奇異果汁

切落去好彈牙~口感好似肉啊~但係菇類~
蘑菇汁百靈菇扒

再追加~黑松露牛肝菌雲吞~又係好濃烈的黑松露味道~
黑松露牛肝菌雲吞

切開雲吞裡面都是菜~很健康~好飽好滿足~

最後跟餐仲有甜品~杏汁紅豆糕同紅茶乳酪蛋糕~
兩個味道都好特別~第一次食紅茶乳酪蛋糕~發現好match~

飽到傻了~真係第一次食甘精緻的素食!
2018-03-06
周打黃耳雪燕忌廉濃湯