2015-05-21 2090 瀏覽
告別一連串既考試,當然要去鼓勵下自己。再一次泥到鍋居打邊爐。先講湯底:椰青礦泉水走地雞鍋除佐欣賞個湯底好有特式之外,功夫都唔可以馬虎。店員話呢個湯底可以清熱氣,岩晒夏天咁話,而目佢叫我地要等佢滾完要等多三分鐘先好開始食啲雞,先係最好味。雞加椰子肉加湯,一啖食晒落口真係”一級棒”仲有個度既醬料都好多,我就係屬於個啲麻煩友,唔溝得多醬料就硬係覺得差咁啲野咁!呢度滿足到我!再講野食:頂級肥牛好少可見到啲冇咩筋既肥牛,啲牛地都好嫩滑,食到我吾捨得停手!而且塊塊都切到一色一樣,睇得出好花功夫。而且個啲既員工都同我地講,佢地好多客人都點頂級肥牛,證明有返咁上下水準,唔試唔得!大蝦雲吞真材實料,啲蝦真係有返咁下大隻,如果真係要比都真係有我手指尾差長 炸魚皮+響鈴炸魚皮比一般出面啲魚皮長好多,我就比較鐘意就咁食多啲,有啲出面比較麻麻既店會覺得好多粉痴佐係個咀度,但呢度冇咁既感覺!而且仲好好好脆仲有,店員話個響鈴係自己炸出泥,唔係街外一pat pat個隻,明顯都比出面脆好多!

先講湯底:椰青礦泉水走地雞鍋
雞加椰子肉加湯,一啖食晒落口真係”一級棒”

再講野食:
頂級肥牛