2024-01-07 324 瀏覽
怪自己貪平 仲衰過食屎見到佢lunch 299一個人咪去試吓。Book1:30 1:20去到,咁其實食開omakase嘅人,都知道早5至10分鐘係對司傅嘅尊重,就算你真係未入座到應該都要有安排。(之前我去食任何一間Omakase 餐廳都會一定有座位俾客人等待入座)上到去感到不妙同個(東南’西‘北)短頭髮女reception講book咗1:30,仲要串串共話未入得跟住就冇啦,我問佢咁有冇咩安排,佢先話可以喺戶外坐,已經想走不過俾咗錢…最經典嚟啦點半坐低咗2:20先食第一啖嘢,真係精彩無論係食飯嘅安排定係customer Service簡直不知所謂,仲要佢係由呢個(東南’西‘北)嘅女reception負責埋俾啲醬汁俾啲客人,佢好唔專業問個客人記唔記得自己嗌咗啲咩,咁我朋友就話美國牛肉唔使加錢嗰一隻,佢竟然喺度笑 ,感覺係非常之不友善,首先我唔知你問緊我哋係海鮮定係咩肉類,只係好直接了當咁同你講係冇價錢嗰一隻,佢個反應係你feel到佢嘲笑緊個客人,唔係差別對待佢係對全部人都好唔友善我隔籬枱嘅客人問緊,佢嗰個醬汁係乜嘢都答唔到,仲要好似係個客人問咗啲奇怪嘅問題,但係其實係好基本。我係第一次連相
怪自己貪平 仲衰過食屎
見到佢lunch 299一個人咪去試吓。
就算你真係未入座到應該都要有安排。
講book咗1:30,
仲要串串共話未入得跟住就冇啦,
我問佢咁有冇咩安排,佢先話可以喺戶外坐,
已經想走不過俾咗錢…
最經典嚟啦點半坐低咗2:20先食第一啖嘢,
佢好唔專業問個客人記唔記得自己嗌咗啲咩,
咁我朋友就話美國牛肉唔使加錢嗰一隻,
佢竟然喺度笑 ,
感覺係非常之不友善,
首先我唔知你問緊我哋係海鮮定係咩肉類,
只係好直接了當咁同你講係冇價錢嗰一隻,
佢個反應係你feel到佢嘲笑緊個客人,
唔係差別對待
佢係對全部人都好唔友善我隔籬枱嘅客人問緊,佢嗰個醬汁係乜嘢都答唔到,仲要好似係個客人問咗啲奇怪嘅問題,但係其實係好基本。我係第一次連相都唔想影,食到最後有個類似老闆嘅人,仲問我哋O唔OK 我都費事講我話OK。
我真係想同佢講,如果你而家睇到comment
嗰個短頭髮女reception,真係(東南’西‘北)到冇得再(東南’西‘北),
佢真係令到你間餐廳好有負面影響,
我係未食過一間餐廳係咁差,
茶餐廳都好過你衰啲講句,
一啲食鐵板燒或者Omakase 嘅餐廳更加唔使講,成餐飯串串共,唔要求要你有啲咩好嘅服務,都feel到係好唔尊重。
呢啲員工只會令到你間餐廳百害而無一利
,茶碗蒸好睇到一間餐廳有幾多功夫,
個茶碗蒸又係不知所謂 唔夠熱、個蛋過老、上湯無味、得白果同埋蝦同冬菇 。
仲要最後其實我前幾日聯絡咗佢哋,
因為我見OpenRice嗰度話如果生日嘅話有一啲特別嘅嘢,
話我朋友生日想睇吓有咩 ,
佢回覆咗我係幫我安排,
但係最後冇咗件事,不過都唔緊要啦,
因為我食完餐飯都唔想喺呢度有咩停留。
講真我連俾$100都唔想,成間餐廳無論係customer Service、員工嘅培訓,去到食物嘅處理都好唔專業、你同我講佢免費我都唔會再去。完
OpenRice (東南’西‘北)ban我
2023-12-23