2022-11-17
因為有海港城coupon,所以我同老公揀咗星期六去食午餐。我哋準時1:00就到咗餐廳,職員好快帶咗我哋入座,我哋坐嘅位置面向海景觀很美。我同老公每人叫一個定食套餐,我揀咗美人壽司御膳,而老公就揀咗美人框飯御膳。首先嚟到係兩杯飲品:菠蘿果汁&柚子汁跟住,第二樣是美人壽司御膳,我覺得壽司全部都好岩我食,味道清新。符合期望。之後等咗好耐老公個套餐都仲未嚟,跟住我哋就同職員講啦。再等多一陣終於嚟到,美人框飯御膳,食物就揀咗牛肉時雨煮框飯同埋三文魚框飯,主食就揀咗鹽麴大蒜鹿兒島豚里肌肉。食物質素有點失望,不知道是否煮太久了,老公話牛肉好難食,我都覺得d牛肉好難食好難咬,而且豚肉都有點太乾了,味道麻麻地。三文魚最正常味道不過不失。最後我哋試埋個甜品,因為套餐加$48就試到。我哋叫咗個美人甜卷-時令水果、白玉、紅豆。甜品令我好驚喜,超級好味。總括嚟講餐廳食物質素尚可接受,甜品有驚喜,下次會再嚟試吓個美人涮鍋
首先嚟到係兩杯飲品:菠蘿果汁&柚子汁