2019-05-14
一行五人經openrice訂座,所以去到餐廳唔洗等位就入得。餐廳內佈置懷舊設計😛仲播住好多唔同既懷舊經典歌。叫左菠蘿啤同手工啤,菠蘿啤就偏甜少麥味,酒精只有0.6%-1%。手工啤就朋友飲,我無試😛不過包裝紙設計得好靚好vintage!原隻炸豬手,好搞笑有個牌仔伴碟(請上檯即食)豬皮炸得非常香脆!唔會好硬好un岩岩好!仲附有甜酸醬同芥末醬😋拔絲咕嚕肉😍味道岩岩好唔會太酸太甜,入面除左有菠蘿仲有桃!第一次食有桃同拔絲既咕嚕肉🤣不過拔絲食落有啲硬,好似咬碎緊硬糖咁。不過賣相very good👍🏿黃金白飯魚,黃金味夠突出之餘亦唔會太咸,酥脆可口😋脆皮炸大腸配菠蘿底。炸得岩岩好,唔會太un,食落時亦唔會感覺油膩,迫晒啲油出黎,炸得好好👍🏿配埋菠蘿底當堂去晒啲油膩感🤪呢個麻辣鴨血韭菜煲,一開始食時都頗麻,但食食下好似係鴨血自己出水,所以又唔係太辣,不過鴨血有啲易散開,一夾就散,要用匙羹不起,味道就普普通通。最後埋單每人都係$112,叫咗咁多餸黎講都算非常抵食🤩最後仲會送糖水!下次要再黎試埋其他招牌菜😜
餐廳內佈置懷舊設計😛仲播住好多唔同既懷舊經典歌。
黃金白飯魚,黃金味夠突出之餘亦唔會太咸,酥脆可口😋
感🤪