2024-06-10
呢間餐廳人氣爆燈,最深印象係疫情禁堂食果排,都可以有勁長龍條隊等買外賣。本身想試貝丸,可惜是日售罄。蝦丸粗麵 $98賣相好靚,勁多櫻花蝦勁震憾。啖湯好香濃,充滿住櫻花蝦味。塊叉燒比普通嘅日本叉燒好食,薄身成4 - 5 塊, 大塊嘅,我加埋枱面上嘅蒜泥食,即刻變埋蒜泥白肉咁,仲好食!另係隻溏心蛋,比普通嘅深色,好有蛋香同好滑。另外,將麵條同木耳絲一齊食,提升埋個口感,加上麵條掛埋啖啖湯汁,完美。餐廳好貼心咁預備埋昆布醋,可以溝落d湯到,等你飲埋d湯,因為餐廳主打無味精架!辛丸幼麵 $88叫咗中辣,味道啱啱好。湯底係豬骨湯底,好香濃,味道其實似出前一丁豬骨味,不過再次強調返,佢係無味精但做到出前一丁效果喎!原味餃子 (山椒及餃子汁)$35五隻餃子一上枱痴埋,但你食一舊又唔會好難撕開喎。想講佢連係餃子皮都好食!表面煎到金黃色,食落去成塊薯片咁,有埋肉汁味,勁香口。佢唔算多饀,但做到恰如其分。就算唔係點汁都已經好好食。
蝦丸粗麵 $98
辛丸幼麵 $88