Mano (The L. Square)

2023-07-21 419 瀏覽
放假約了一班朋友食飯,順便慶祝生日,咁啱見到新裝修西餐廳所以試下。由於上網都見餐廳有不少好評,所以都非常期待,點知去到就係惡夢的開始。一開始到餐廳問切餅費,員工已經來回幾次都唔清唔楚,好似完全不在狀態。隨後朋友們叫齊飲品,想要多幾杯水,但員工一直多番不理會,已經感到非常無奈。最令人感到無奈的是,類似老闆的女士在整個用膳時間非常冇禮貌,會突然出現打斷客人對話、期間不但沒有聆聽客人需要,但只會單方面指示客人如何揸刀、進食等,好似有強逼症咁。除左多次騷擾客人外,整個上菜都非常趕急收碟、或在不適當時間換碟,每一度菜未食完已經趕住收碗碟。因為咁趕急的步伐,其實我同朋友們9點前已經食完正餐了,但當晚樓面只有2-3枱客人,餐廳員工數量亦充足,唔明白點解全個用餐過程都想催促客人走。最後當大家食完蛋糕,叫左數次埋單的時候,員工又會想逼大家聽佢分享,詳細講廚房快收工xxxxx等 本身見到餐廳又好評才試,而且見正評的數目都不合理的多,大家小心中伏!!!!!! 整體而言,食物普通,是可以接受的,但服務態度真的不理想