餐廳: 潮庭 (將軍澳中心)
資訊:

餐廳: 潮庭 (將軍澳中心)
資訊:

2018-05-23 1251 瀏覽
明明好近,但成日見到好多人係門口就一直都無食過,今日第一次到潮庭飲茶,早兩個鐘就上網攞定飛,12點先有位,足足兩個鐘!!!有無咁好食呀?!入到去都係屋企人話事叫點心,叫左好多平時好少食到既野(可能平時飲茶好少係潮州茶式)睇睇相~唔知點解叫果粉,佢似拉布腸粉,入面有好多海鮮,少少蔬菜咁,幾好食$60,見佢拼盤先貴少少,以為好細碟,點知都幾大碟下,尤魚,鴨片,腩肉,豆腐各四塊。居然有鴨片!平時鴨片都好貴!呢個好脆好熱,入面係鮮蝦,鮮蝦都幾爽口,平時唔食熱氣野都覺得好味,想食多件。有d似蠔餅,但無炸到咁勁,入面d蠔多過蛋啖啖蠔牛腩好似張相咁,好多舊,都好「腍」有牛筋~燒賣又係大粒燒賣!正常味~賣相一般,佢似海鮮蔥油餅,但入面好「煙un」,外面又熱又脆口,好好味成日食粵式,潮庭對於我黎講係比較新式😂之後會繼續~
睇睇相~
果粉

滷味拼盤

鮮蝦腐皮卷
蠔餅
有d似蠔餅,但無炸到咁勁,入面d蠔多過蛋
啖啖蠔
牛腩河
牛腩好似張相咁,好多舊,都好「腍」有牛筋~
燒賣又係大粒燒賣!正常味~
海鮮餅

成日食粵式,潮庭對於我黎講係比較新式😂之後會繼續~
果粉
滷味拼盤