2024-10-12
中環呢間位於萬年大廈天台既 AOAO 環境氣氛好好,酒吧設計走高級藝術型格路線。如果想同情人👫好友慶祝生日🎉,仲可以將happy birthday等字句投射落對面大廈牆身打卡,一定有驚喜✨。♥︎︎ ︎AKAGAI爽甜既赤貝刺身裏面包住蘆筍同長蔥絲,作為頭盤嚟講非常開胃🤤。♥︎︎ SHREDDED CELTUCE SALAD萵筍絲非常爽脆,配上木魚絲、日式醬汁、蘿蔔蓉同三文魚籽拌埋一齊食,感覺好 fresh 🌿。♥︎︎ CARAMELIZED PUMPKIN烤過既連皮日本南瓜🎃外皮配上一層薄脆焦糖加有杏仁碎,唔會覺得太油膩或太甜,口感同味道特別夾。♥︎︎ CHARCOAL GRILLED EEL炭燒鰻魚🐟一向都係本人必點之物,估唔到職員會即場係客人面前用炭再燙一燙🔥鰻魚皮,即時提升左炭香味,勁香脆!!♥︎︎ A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO吉列 A4 厚和牛🥩配竹炭麵包,和牛本身牛味夠濃油脂又豐富,仲要吉列加蛋黃醬,勁邪惡😈!但配合番竹炭麵包,平衡左和牛既油膩,好睇又好食。♥︎︎ Desserts- Cheesecake 🍰 - Red Bean Daifuku♥︎︎ Drinks🍸
♥︎︎ ︎AKAGAI
♥︎︎ SHREDDED CELTUCE SALAD