2021-12-05
𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 / 拾味正宗刀削麵館 有日喺中環心血來潮想食刀削麵😂 然後發現咗呢間拾味正宗刀削麵館😳性價比高😳價錢親民 份量大 重點係佢地即日麵粉搓刀削麵 仲要客人order果陣先削😳 #新鮮到呢 小編第一次食到咁煙韌厚身嘅刀削麵 大家認真不妨試吓🥰$60 熱拌刀削麵 - 豬軟骨 將香濃嘅四川擔擔汁拌入熱辣辣嘅刀削麵到 麵底仲有啲滷水汁 撈埋一齊好味😚 而豬軟骨亦煮得入味✌🏻 #話說小編唔太食得辣 所以佢地好好 比多啲滷水汁我地 同分開擔擔汁上 但當小編試完佢個汁之後 好似番唔到轉頭咁😂 #睇黎要練下spicetolerance$58 刀削麵自由配- 口水雞由豬骨同雞熬製而成嘅湯底好清甜 亦唔係食完好頸渴嗰種🤩 呢碗麵就揀咗配人氣口水雞😋 佢厚肉又嫰 加埋脆卜卜嘅花椒蒜粒同花生😛好惹味$20 郊外油菜 - 菜心+$6 熱豆漿 +$10 凍檸茶
$60 熱拌刀削麵 - 豬軟骨
$58 刀削麵自由配- 口水雞