2019-11-02
在中環想飲茶選擇並不多,仲要好食又唔貴嘅就少之又少🧐本來有人提議寶x(貪佢平)聽到已經唔想去!好彩有位識食人士提議另一間有質素嘅酒樓☺️原來嚟度開咗半年到,食物好食又特別,仲唔會太貴,而且坐得舒服。點心種類多,咩都想試下脆皮三層肉,排成九宮格咁,表皮燒得夠脆,雖然大部份都係瘦肉,但又唔會過韌鴛鴦脆網腸,嚟到嘅時候已經覺得好特別,因為顏色夠吸精。食落去仲好正外層韌內裏脆卜卜,就咁食已經勁入味蘿蔔絲酥餅就普通左少少蝦餃蝦較爽口,但因為其他點心較特別的關係,相比較之下就普通少少杏仁千層糕,外貌精美,杏仁較多,千層糕不會過甜北菇滑燒賣,豬肉帶少肥,肉結實有彈性千島汁脆皮蘿蔔糕,外層炸得酥脆配上千島汁招牌小米糕,煎得脆,但個人較不喜歡癡牙嘅感覺朋友order 了 子薑皮蛋脆蝦筒,來到都未知道係乜嘢,食落去嘅時候先知道內有薑同皮蛋😱特別得來味道酸酸甜甜,亦有口感四個人太貪心叫得太多,差啲食唔晒,但係咩都想試沒有想到能在中環找到如此性價比高的酒樓
點心種類多,咩都想試下
蘿蔔絲酥餅就普通左少少
杏仁千層糕,外貌精美,杏仁較多,千層糕不會過甜
北菇滑燒賣,豬肉帶少肥,肉結實有彈性
千島汁脆皮蘿蔔糕,外層炸得酥脆配上千島汁
招牌小米糕,煎得脆,但個人較不喜歡癡牙嘅感覺