2022-09-24
最近好鍾意行中環街市,好有慢活嘅feel🌟今日就試下位於街市地下market入面嘅海鮮餐廳,餐廳環境舒適又有格調,充滿異國風情🥂 西班牙風味烤八爪魚🇪🇦🐙 $145 八爪魚口感彈牙,份量十足,薯仔軟滑,加上橄欖、香草調味,啱晒做開胃菜😝 北海道帶子海膽醬墨汁意大利麵🍝 $198帶子肉厚嫩滑,海膽醬配合墨汁,creamy又掛汁而且麵質彈牙,加上魚籽更令口感提升😆 雜錦海鮮拼盤🦞🦐🦑🦪🐚 $498海鮮拼盤係人氣之選,而且拼盤用珍珠貝殼,感覺好grand🤩🤩 海鮮包括有加拿大龍蝦,北海道帶子,西班牙八爪魚,泰國虎蝦、生蠔、藍青口、鑽石蜆,款款鮮味十足。另有六款醬汁供選擇,誠意十足同各有特色😊 Tiramisu $68 🍰呢款tiramisu 非常特別,用咗新式方法去整,以棉花糖取代傳統意大利軟芝士,入面更加係軟雪糕,質感軟滑,口感豐富🤩 Peachy Passion🍹 $62桃味濃郁,入口香醇,杯口上更有水果串,打卡一流😙 Sake Mojito🍸 $64薄荷味香濃突出,真係好清爽💦 Chef’s Cuts (中環)中環皇后大道中93號中環街市地下G01-G03號舖 #Chef's Cuts
西班牙風味烤八爪魚🇪🇦🐙 $145
八爪魚口感彈牙,份量十足,薯仔軟滑,
加上橄欖、香草調味,啱晒做開胃菜😝
北海道帶子海膽醬墨汁意大利麵🍝 $198
雜錦海鮮拼盤🦞🦐🦑🦪🐚 $498
另有六款醬汁供選擇,誠意十足同各有特色😊
Tiramisu $68 🍰
呢款tiramisu 非常特別,用咗新式方法去整,
Peachy Passion🍹 $62
桃味濃郁,入口香醇,杯口上更有水果串,打卡一流😙
Sake Mojito🍸 $64
薄荷味香濃突出,真係好清爽💦
Chef’s Cuts (中環)
中環皇后大道中93號中環街市地下G01-G03號舖
#Chef's Cuts #中環街市 #中環 #海鮮 #海鮮拼盤 #tiramisu #hkfoodieclub