餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2024-11-21 309 瀏覽
最近追緊套法國🇫🇷電影,睇上腦🫢諗諗吓咁大個女都無食過法國菜,決定搵間法餐!!朋友話呢間食物質素同價錢都親民,月中貧窮豬的我可以一試。餐廳位置蘭桂坊附近的樓上舖,位置都易搵。餐廳裝修簡約、舒適給人一種好暖心嘅感覺,可能用咗黃燈😂 環境都安靜,好適合情侶👫燭光晚餐 /姊妹談心嘅地方服務員哥哥好熱情,知道我哋第一次食法菜,就介紹我哋有咩係必試🫶🏻依加晚市指定酒類/汽水做緊買一送一🌟龍蝦湯$92平時飲嘅龍蝦湯會帶少少苦澀味,呢個原全無。濃郁嘅蝦湯味,好creamy法式焗蝸牛$108好怕蝸牛嘅我,今日要豁出第一步 。外觀上似田螺,唔恐怖嘅。蝸牛肉質比較淋,都無咩特別嘅腥咩/奇怪味道🤣 再配埋底下薯蓉又幾好食。廚師用重蒜油去焗,更加香口。香草燒黑毛豬鞍架配焗薯$268呢道菜真心驚豔,烹調豬鞍嘅時間係啱啱好,肉質好嫩滑,仲保留到肉汁。配埋燒汁食係一流😳而且豬鞍好厚肉 必order香蒜牛肝菌意粉$158香濃嘅菇菌味道👅原來牛肝菌煮熟後質感係好淋,幾特別。意粉煙韌,慢慢咀嚼時可以享受肝菌嘅香氣。牛肝菌係素食,所以口味偏清淡。重口味人士可以向廚師order咸啲都得。是日甜品$88麵包布甸配朱古力雪糕,麵

龍蝦湯$92

法式焗蝸牛$108
好怕蝸牛嘅我,今日要豁出第一步 。外觀上似田螺,唔恐怖嘅。

香草燒黑毛豬鞍架配焗薯$268

香蒜牛肝菌意粉$158

是日甜品$88
麵包布甸配朱古力雪糕,麵包布甸剛剛焗好,仲熱辣辣,配上凍冰冰雪糕,冰火二重奏,兩種唔同嘅口感。麵包布甸蛋香味濃,好好食😋

White wine-House$88
味道清香,帶少少苦澀。酒精濃度唔高,好少飲酒嘅人可試
  • 香草燒黑毛豬鞍架配焗薯