2024-06-26 138 瀏覽
話說上星期父親節🧒,我本身返通宵,夜晚冇得去慶祝,點知老婆俾咗個驚喜我,帶咗我去中環嘅Quiero Más食Brunch😍。餐廳裝修似帶有藝術風格嘅餐酒館🥰,而且位於M88最高層,所以佢地仲有個天台座位,可以睇到中環半山景色🏙。由於當日係父親節,所以餐廳都推出咗父親 Brunch Menu🥰。Father's Day Brunch Menu $398🌟Cold Tapas (Select two)Steak Tartare Crostini牛肉他他🐂非常嫩滑,鮮中帶點鹹香,再配埋脆脆多士,真係好食到停唔口😋。Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Lemongrass-Vinaigrette帶子大粒又厚身,口感有如刺身級數😍,混入大量蒜蓉🧄和蔥油,非常香口惹味😋。🌟Hot Tapas (Select two)Ham & Cheese Croquettes外層炸到金黃色🟠,入面餡料creamy,鹹鹹香香味非常好味😋。Truffle & Cheese Bikini多士香脆熱辣辣🔥,黑松露🍄味香濃,加埋芝士🧀有拉絲效果,勁好食。🌟The Main Event (S

Father's Day Brunch Menu $398

🌟Cold Tapas (Select two)
Steak Tartare Crostini

🌟Hot Tapas (Select two)
Ham & Cheese Croquettes

Truffle & Cheese Bikini

🌟The Main Event (Select one)
Dry-aged Wagyu Bavette M5, Mashed Potato, Broccolini, Red Wine Sauce
5️⃣成熟度剛好👍,和牛🐃質感軟腍juicy,牛味香濃油脂味重,配埋紅酒醬汁🍷更加惹味🤤。

🌟A sweet Finale
Churros, Chocolate Dip
Churros 🥨炸得好脆口,蘸埋朱古力醬🍫非常好味。

Basque Burnt Cheesecake, Raspberry Coulis
巴斯克蛋糕🍰口感介乎於紐約芝士餅與日式芝士蛋糕之間,啖啖焦香得嚟又食到芝士🧀嘅軟滑口感😋。

Gin & Tonic for Dad
正如所寫一樣,就係Gin酒加上Tonic 水,再加上薰衣草🪻,就變成呢杯咁靚嘅父親節特飲💜。

Purple Rain
同樣係紫色造型💜,檸檬酒加入了薰衣草🪻,所以好重花香味。

環境食物同服務都非常之高水準,正如餐廳在西班牙名一樣:‘’我想要更多‘’😍。

2024-06-16
午餐