2024-11-07
餐廳位置交通方便,上環E3出口行2分鐘就到,如果泊車可以泊林士街停車場或永安中心停車場。餐廳主打以龍蝦主題既料理,參加埋會籍性價比會再高啲。全日套餐 B 宮廷酒爵暖胃湯以古代宮廷酒杯造型承載着暖胃湯,有淡淡既甘筍既甜香味,一入口相當暖胃,係一道不錯既開胃湯。龍味點心拼盤 每人各一盤點心拼盤,一共三款點心。龍蝦蝦餃蝦餃皮邊位都灑滿金箔,金光閃閃,內裹蝦肉飽滿彈牙,特別加入西芹,將蝦肉鮮味更為特出。蟹籽鮮蝦燒賣 蝦肉饀料鮮味十足,蟹籽更加將燒賣味道有層次感。卡邦尼小甘筍外皮橙色既咸水角配以綠色香草,造形外觀似甘筍,觀賞性十足,味道有別一般咸水角,內裏有濃郁既卡邦尼,中西融合既味道,十分創新。主食脆米波士頓龍蝦湯鮑魚海蝦帶子泡飯泡飯配料非常豐富,有龍蝦肉、海蝦、帶子,湯底鮮味十足,充滿龍蝦和海蝦頭油香味,甘香純厚,龍蝦殼有經處理,方便我地食用,有特別提供脆米可自由加配。甜品 紅粉玉露有濃郁既石榴香味,內裏充滿石榴肉粒和西米粒,食落相當有咬口,增加了層次感。
全日套餐 B
宮廷酒爵暖胃湯
龍味點心拼盤
每人各一盤點心拼盤,一共三款點心。
龍蝦蝦餃
蟹籽鮮蝦燒賣
蝦肉饀料鮮味十足,蟹籽更加將燒賣味道有層次感。
卡邦尼小甘筍
主食