2025-02-03
Pier 7 Cafe & Bar 📍中環7號碼頭天台層 (Central Pier 7 Rooftop)Pier 7, 正如其名位於中環7號碼頭。主打地中海風味烤牛肉,嫩滑香濃程度同貴價BUFFET有過之而無不及。收費$248,無加一服務費,價錢抵食,CP值極高!主菜仲係每日都轉,保證每次黎都有新鮮感 ✌🏻其餘食物款式有沙律、冷盤、前菜、湯、意粉等等。每日轉換菜式詳情可以參考返佢地既黑板餐牌,包括燒牛肉西冷扒、煙燻牛胸肉、烤豬腩肉、燒蜜糖火腿、烤三文魚扒等等呢個價錢雖然唔包飲品任飲,但係食個lunch都可以叫埋佢地既signature mocktail。我地就揀左Red Star同埋Lychee & Lemongrass Mojito。兩杯都係清爽有汽既mocktail特調,Red Star帶酸,Lychee就帶甜,各有特色。如果mocktail唔啱,仲可以揀$30蚊品嘗紅酒/有汽酒 🍷
Pier 7 Cafe & Bar
主菜仲係每日都轉,保證每次黎都有新鮮感 ✌🏻