2021-07-19 116 瀏覽
同好姐妹食生日飯梗系要搵一間坐得舒服傾得開心嘅鋪頭!穴壽司嘅座位同隔離枱唔會好近,所以有自己嘅空間,幾個女人大笑姑婆不停傾偈談心。我哋三點幾去食唔會好多人,本身有少少飽所以都唔系叫左好多嘢食。首先蔥吞拿魚腩飯冇得彈,大大嚿嘅吞拿魚蓉配搭一個流心蛋,成個賣相已經攞足分😆吞拿魚蓉好新鮮,啖啖肉,撈埋溫泉蛋食好正,大口大口食滑溜溫泉蛋撈魚蓉啖啖肉不得了!壽司御膳九件(配白飯面豉湯,仲有加送黃豆味厥餅)壽司有三文魚、玉子燒、蝦,三文魚子等等⋯⋯佢啲壽司中規中矩冇乜太大特別,唔可以話好新鮮,只系好食過爭鮮嘅感覺,玉子燒好令人失望,冇乜甜味同埋煮到好老。黃豆味厥餅冇煙韌感覺,略為硬同埋黃豆味唔系好出。綠茶蕨餅好煙韌,淡淡的綠茶粉配上濃濃嘅紅豆蓉,好適合夏天飯後嘅甜品享用。比起附送嘅黃豆味蕨餅,綠茶蕨餅出色好多好多,另外紅豆蓉保留少少紅豆粒有口感亦唔會太甜,配合綠茶厥餅食好match!總括而言呢間餐廳好啱三五知己坐喺度食個下午茶傾偈,價錢小貴但坐得舒服又傾得開心😁

蔥吞拿魚腩飯

壽司御膳九件(配白飯面豉湯,仲有加送黃豆味厥餅)
綠l黃豆蕨餅

綠茶蕨餅