2022-08-30 736 瀏覽
平日嘅午膳時間,唔使等位直入最近食咗幾間酸辣紅薯粉都唔合心意,從回憶中搵番呢一間從來冇令我失望嘅酸辣紅薯粉店 雲南酸辣紅薯粉+ 自選:秘製麻辣腩肉+豬軟骨+貢丸+墨魚丸 酸辣裏面我要鍾意食佢嘅雲南口味坊間有好多酸辣,都會用到有刺喉嚨嘅化學調味品, 食完唔單止口渴、我仲試過去連鎖米線店食到出紅疹…大概都係身體排斥人工化學品嘅反應。此店的酸辣,我就會食到醃製嘅酸味, 龍度適中,唔會口渴香港天氣悶熱,酸酸地帶返個胃口,當作係調理脾胃。食酸係一個好選擇講返配料:秘製豬腩肉我必點的伴菜,軟lumlum,十蚊有四大舊。豬軟骨都係四大塊,軟骨多肉少。舊舊都咬得到鍾意咬勁嘅朋友一定唔好錯過。丸類都係普通貨色不值得一提…份量方面,夠哂飽肚,大大碗食完真係要行多幾步!伴菜嘅酸菜、芽菜、等 份量充足,習慣食完伴菜之後再食麵嘅朋友,都唔需要擔心單食麵太dry笑 今次帶埋同事過嚟,佢都話下次要一齊encore
平日嘅午膳時間,唔使等位直入

+ 自選:秘製麻辣腩肉+豬軟骨+貢丸+墨魚丸

酸辣裏面我要鍾意食佢嘅雲南口味

此店的酸辣,我就會食到醃製嘅酸味, 龍度適中,唔會口渴

豬軟骨都係四大塊,軟骨多肉少。舊舊都咬得到
鍾意咬勁嘅朋友一定唔好錯過。

丸類都係普通貨色不值得一提…

份量方面,夠哂飽肚,大大碗
食完真係要行多幾步!

今次帶埋同事過嚟,佢都話下次要一齊encore