2022-12-28 50 瀏覽
嚟到呢個大閘蟹🦀嘅季節,梗係要盡情食蟹!趁着屋企長輩生日,就決定Book位。座位舒服,枱與枱之間亦有空間💟先講主角招牌避風塘炒辣蟹,口手並用的把蟹肉一一從硬殼內剝離,吃得滿嘴鮮的我們都沒時間說話🤭好多時咕嚕肉會煮到太酸或太甜,食過好多次好中伏,好開心今次食到味道酸甜適中嘅咕嚕肉 😛味道夠哂正中,外脆內香嫩🍗仲有碟豉椒炒蜆勁惹味但好彩唔會好油🤎家姐最愛嘅美味鷄煲,醬汁濃郁,香辣惹味,雞件嫩滑少碎骨👏🏻老媽子最buy碟椒鹽九肚魚拼白飯魚,外脆內嫩,魚肉嫩滑,更重要的是份量挺不錯,每件都挺大的,吃起來十分滿足!仲有2款海鮮都好令人另眼相看👻鮑魚就食得多,醉鮑魚就第一次。招牌醉鮑魚都幾大隻而且整得好入味好彈牙,仲多咗陣酒既香味👍🏻值得推介鮑魚係新鮮鮑,豉油皇蝦外脆充滿豉油香,內裡蝦肉爽脆鮮甜!我細細個已經好喜歡食牛河,而呢度避風塘炒牛河,特別既就係用咗蟹油嚟炒,面頭仲加咗啲炒香左嘅蒜頭,所以超香👍🏻食埋個蒜蓉炒時菜,吃起來蒜味非常香濃,時菜翠綠不韌!咁多嘢都係位位$3XX,大隻字講晒😈大!滿!足!😎

咁多嘢都係位位$3XX,大隻字講晒😈大!滿!足!😎